Reklama

Reklama

Ren zhe wu di

  • angličtina Five Element Ninjas (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Škola Aliance vyhraje turnaj kung-fu. Poražení se s tím nehodlají smířit a povolají si na pomoc Kembuchiho a jeho školu 5 elementů, kteří ovládají ninjitsu ve stylu pěti přírodních elementů (slunce, voda, oheň, dřevo a země). Ninjové vyvraždí školu Aliance, pouze jedinému se podaří uniknout - Xiao Tian Haovi. Ten se uchýlí k mistru Yangovi, aby se od něj naučil záhadnému umění ninjitsu. Xiao teď tedy zná tajemství tohoto stylu a může pomstít smrt svých bratrů a mistra z Aliance. (maverick10)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (23)

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Pokud jste viděli jakýkoliv film od Cheh Changa, tak víte přesně do čeho jdete: vše je tu jaksi papundeklové a pan mistr zvukař má ve své databázi asi dohromady 3 efekty. Trochu něco jiného než klasikové Jackie a Jet, ale přesto hodně kvalitní souboje potěší (neviděl jsem jiný film s větším poměrem akčních scén ku stopáži). Pochválil bych originalitu zbraní a gore efekty některých smrtí, které zvedají Five Element Ninjas z bahna průměru. 60 % ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Dva klany súperia že kto z nich má lepšie kung-fu. Tí v bielom drvivo vyhrávajú a tak si tí v čiernom zavolajú na pomoc aj jedného japonského samuraja. Ten oplýva rôznimi múdrosťami ale aj tak prehrá a musí teda spáchať harakiri. Má však brata a ten je šéfom ninjáckej bandy ktorá potom príde a vyzabíja celý ten biely klan, samozrejme okrem jedného ktorý potom zasa vycápe všetkých ninjov až budú zelený. Nie je to žiadna intelektuálna zábava, rákosníci sa jednoducho neustále mlátia, sekajú a trhajú na kusy. Chlap čo sa potkne o vlastné črevo čo mu vytŕča z nohavíc sa tak často nevidí. Choreografia súbojov je veľmi slušne vymakaná a dosť náročná. Odfláknutá je len povinná tréningová sekvencia kde posledný z klanu príde k majstrovi, chvíľu tam potom stvára nezmysly s šatkou cez oči a nakoniec k novým schopnostiam vyfasuje aj troch bratov ktorí mu helfnú proti ninjovským zmrdom čo sa maskujú ako stromy, vyskakujú spod zeme aj z vody a mávajú dymovnicami. Konfucius vraví - Haíííííííííííííííííííííáááááááááá... čo v preklade zhruba znamená že je to podarená kungfáckoninjovská konina. ()

Reklama

Luk80 

všechny recenze uživatele

Trošku změna od klasických žlutých Shaolin kostýmů. Od začátku do konce bombastické bitky, rychlé, krvavé, akční. Tady nebyl moc čas na známe srandičky z čajoven nebo tržiště. Cíl byl jasný - pomstit mistra a zničit tak klan 5 elementů Ninju. Samozřejmě, že i zde došlo na super hlášky. Já nezapomenu na tu úplně závěrečnou - Proč jsi to udělal ? Já nevím, asi jsem tak posedlý duchem Junko. ()

Quint 

všechny recenze uživatele

Začátkem 80. let se studio Shaw Brothers snažilo vypořádat s tím, že jejich kung-fu filmy pomalu upadaly do stereotypu, a tak se trochu odvázalo a natočilo pár zábavně ujetých obskurností. Five Element Ninjas jsou totální pakárna, ale v tom nejlepším slova smyslu. Zápletka je pro kung-fu film typická, plná heroismu, sebeobětování, intrik a zrad. Hrdinové se mstí za vraždu svého mistra... no znáte to. Největším tahákem jsou tu nicméně úchvatně absurdní bojové techniky zákeřných japonských ninjů, kterými dokáží překvapit kdejakého čínského kung-fistu, věřícího ve férový boj, ale i diváky, kteří už v podobných filmech leccos viděli. Vždycky, když se ve Five Element Ninjas objeví něco naprosto šíleného, tak si říkáte, že už to nic dalšího nepřekoná, ale každá další scéna vás vyvede z omylu. Sluneční ninjové oslepují své protivníky třpytivými deštníky, lesní ninjové přepadávají nic netušící bojovníky v převleku za stromy, vodní ninjové se šnorchly nečekaně vyskakují z vody, ohniví ninjové se vyžívají v pyrotechnice a podzemní ninjové se dokáží zavrtat do země a okus dál vám z ní vrazit kopí do genitálií. Neméně zábavná je pak šílená vynalézavost, s jakou jim již poučení kladní hrdinové posléze začnou dávat na frak. Na vodní ninji použijí rybářskou síť, podzemní ninji pro změnu rozdupou chůdami atd. Akční scény jsou nabité ulítlými akrobaciemi a komiksově přehnanou brutalitou. Bojovníci si tu doslova šlapají po vnitřnostech a jsou roztrháváni vejpůl holýma rukama. Akce se sice odehrávají ve viditelně levných kulisách s domalovanou oblohou a za stále stejných laciných zvuků, ale mají neskutečně vypiplanou choreografii s dokonalým načasováním. A to i v soubojích, v nichž jeden bojovník bojuje s pěti soupeři naráz. Synchronizace rychlých pohybů tolika zápasníků najednou musela být opravdová dřina a funguje tu na výbornou. Režie by sice mohla být kapku nápaditější a kamera méně statická, ale i tak jde o jednu z nejlepších kung-fu podívaných, co jsem kdy viděl. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Nádherná, barvama hýřící nonstop rubačka. Co scéna, to drahokam. Pamětihodný je rozhodně napínavý masakr klaďasů v kung-fu škole a mrazivě krutý konec proradnice Chen Pei Hsi. Soubojů je nespočet a překypují úžasnými nápady, jak ti zpropadení ninjové tahají z rukávu další a další podlé triky. A jelikož jde o film Cheh Changa, tak dojde na hrdinské krveprolévání a dokonce i na gore. Prvotřídní zábava, proložená občasným příjemným humorem. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama