Reklama

Reklama

Možná přijde i kouzelník

(pořad)
  • Slovensko Možno príde aj kúzelník
Komedie / Hudební
Československo, 1982, 16x50 min

Kamera:

Petr Čepický

Účinkují:

Jiří Lábus, Oldřich Kaiser, Jiří Korn, Zdeněk Srstka, Jiří Wimmer, Miloš Kopecký, Ondřej Havelka, Jaroslava Kretschmerová, Josef Dvořák, Jaroslav Čejka (více)
(další profese)

Zábavný cyklus Možná přijde i kouzelník se zapsal nejen do zlatého fondu televizní zábavy, ale především do paměti několika generací televizních diváků. Zásluhu na tom má především trojice jeho moderátorů Jiří Lábus, Oldřich Kaiser a Jiří Korn a jejich jedinečný humor, který uplatnili napříč každým dílem tohoto legendárního cyklu. (Česká televize)

(více)

Recenze (192)

Olík 

všechny recenze uživatele

Mé dětství….samozřejmě například jako Televarieté, Šaráda, Zajíc v pytli, Abeceda a další. Ovšem s tím rozdílem, že tito tři pánové byli vždycky o několik roků jinde. Vy mladší si třeba zkuste na youtube najít nějaké starší klipy Jirky Korna (tedy ty, kde zrovna nestepuju s tetou Helenou) a přesně takový byl i Možná přijde i kouzelník. Osobitý a na svou dobu progresivní, nebo chcete-li jiný, než standardní tuzemské estráda oněch let. Labus, Kaiser a Korn….ale i a pro někoho dost možná i především Černoch, Hanušová, Srstka, Mládek nebo Wimmer. Nesmrtelné scénky (A ty se ptáš co já?, Maryša) a legendární hlášky (Nepřišly gumičky, Uďo to je naprosto normální). Celé to sráží pouze ústupky v podobě teatrálních hudebních nebo tančeních vystoupení…..ale chápu, že to jinak dělat nešlo. ()

duklak2

všechny recenze uživatele

Skvělý pořad, bohužel mnou opomíjený. Zhlédl jsem asi tak tři díly. Některé scénky mě pobavily. Lábus s Kaiserem potvrdili, že jsou zárukou legrace. Teď lituji toho, že jsem se na tento pořad více nezaměřil. Ještěže žijeme v době, kdy takovéto legendy můžeme vidět pomocí internetu. Hodnotit zatím nebudu, až budu mít více času, tak se podívám na několik dílů a doufám, že sem přibude hodně hvězdiček:-) ()

Reklama

BMW12 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejzábavnější pořad v historii české i československé tvorby. Scénky Lábuse a Kaisera baví i po letech, ať se na ně díváte opakovaně, pořád se musíte smát. Tohle už nikdy nikdo nevymyslí. Za mě se jedná o nejzábavnější duo v české/československé televizi. Musím ocenit také scénky Jiřího Wimmera a Karla Černocha, především Wimmer byl úžasný a v jednotlivých skečích bylo vidět, že ani Černoch se v roli neudržel a musel se smát. :D A závěrečná píseň neskutečně chytlavá. ()

Tsuki003 

všechny recenze uživatele

Na tohle se pamatuju jako prcek. V době vzniku jsem to ještě sledovat ani nemohla, ale i tak celkem dobře chápu, jaký kus práce tady tvůrci udělali, aby některé ty věci protlačili cenzurou - jisté narážky jsou jasné jako facka. Možná i proto byl Kouzelník tak oblíbený, ale nejvíc určitě pro svojí zábavnost. O scénkách snad ani nemusím hovořit, většina z nich už je legendární a připomínají se vlevo vpravo. Ale taky ty songy, jak originálně vtipně je dovedli ztvárnit, aby se lidi u toho nenudili - klasických, jen na playback odzpívaných, je tam minimum. Bylo zajímavý se kouknout na začínající (nebo alespoň výrazně mladší) zpěváky a herce, třeba taková Lucie Bílá nebo Světlana Nálepková. Nudila jsem se spíš jenom vyjímečně (hlavně u zpívajícího Korna :D). Největším překvapením pro mě byl fakt, že teprve po zhlédnutí všech sedmnácti dílů jsem konečně rozluštila onu záhadu, která mě jako dítě pořád tak trápila - přijde někdy ten kouzelník? :) ()

depony 

všechny recenze uživatele

Režijní počiny Zdeňka Podskalského s sebou nesly tíhu tehdejšího režimu, kde byla ale cítit, že "když už to stojí za houby, proč si to trochu nezpříjemnit"? Uměl se držet "pomyslných" hranic cenzury a obvykle se mu podařilo proklouznout nenápadně i na "druhý břeh" [všimnou si všímavější]. Navíc Lábus, hanušová a Kaiser byli výteční. Tohle byla tehdejší zábava a baví se u toho i dnešní divák! ()

Galerie (31)

Zajímavosti (27)

  • Úryvek „s naší partou rozehranou“ ze závěrečné písně "Jdeme do finále" použila česká skupina Kryštof ve své skladbě "PoHádkách" z alb V siločarách z roku 2002 a Ži(v)je z roku 2005; zde včetně dovětku na shledanou. (Kmotr76)
  • Jiří Lábus spomína, ako oklamali vtedajších cenzorov: „Napríklad moja postava sa volala Autor, ale išlo vlastne o cenzora, čiže o taký ten všadeprítomný boľševický dozor. Lenže to sme v tom čase nesmeli ani vysloviť. Ale diváci to samozrejme pochopili, a tým im bol ten program bližší.“  (Raccoon.city)
  • Okrem 7. a 18. dielu sú všetky diely číslované aj v úvodných titulkoch programu (slovne, tzn. napr. Diel prvý). (Raccoon.city)

Reklama

Reklama