Reklama

Reklama

Helena Vondráčková a Lubomír Lipský v baladě téměř kriminální... Ředitel podniku v okresním městečku odjíždí na služební cestu do Prahy. Zastaví půvabné mladé stopařce a ta jej vyláká k vodě u lesa. V nečekaném okamžiku zmizí i s jeho peněženkou, šaty a autem. Ředitel a jeho řidič musí dál pokračovat pěšky. Mezitím chytrá slečna už opět stojí na silnici a vyhlíží další oběť… Půvabnou „hudební baladu“ založenou na veršovaných dialozích parodujících balady K. J. Erbena i známých písničkách z let minulých natočil v roce 1975 režisér L. Rychman. (Česká televize)

(více)

Recenze (32)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Více než deset let o mega úspěšných Starců na chmelu a o něco mladší Dámy na kolejích už nedosáhla žádná další Rychmanova hudební komedie takového věhlasu. Jen ho nechte, ať se bojí nebo Letní romance jsou jen slabé odvary. Některé verše jsou vynikající: "Co káže nám tu ministerstvo, to přece učiněné zvěrstvo." To se divím, že bylo skutečně puštěno do éteru. První polovina mi přišla zábavnější a hudebně povedenější. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Zpívající Helča byla roštěnka, o tom žádná. Horší to bylo ve chvílích, kdy měla hrát. Ještě, že jí kostymérky chytře navlíkly do hadrů, které spolehlivě odváděly pozornost od jejích nedokonalých hereckých výkonů. Celý je to blbý jak hračky z Číny. Nehledě na to, že některé melodie nemůžu teď dostat z hlavy. To mám za to. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Co káže nám tu ministerstvo, to přece učiněné zvěrstvo." To je odvážné tvrzení a soudruh ředitel by měl vážit slova. A hlavně by měl nechat pinďoura v trenýrkách. Jenže nenechal a tak vznikla tato téměř kriminální estrádní balada. Za moc nestála, ale veršované rozhovory mne pobavily a neustále odhalené bříško recidivistky Marie Novákové je pro mne dobrým důvodem k udělení třetí hvězdy. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddechovka, která kvalit zejména prvních dvou filmů s Alfonsem Karáskem sice nedosahuje, ale s těmi dalšími by se už měřit mohla. Lubomír Lipský je v hlavní roli perfektní (zazpívá i Neckářův hit Když ti nejsem hezkej) a s Františkem Filipovským se, zdá se, dobře bavili. Helena Vondráčková se tentokrát o herectví ani nepokoušela, což nevadí, a líbil se mi nápad erbenovských parodií.___P.S. Jediný, kdo ve filmu nezpívá nebo alespoň nemluví ve verších, je major Jirsák. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Co by tomu asi řekl Erben? aneb Zábavná budgetová karáskovština. 1) Šetřilo se na všem - na písních, na autech, na komparsu a naštěstí i na délce snímku. 2) Bohužel 52letý Lubomír Lipský (ředitel) ani herecky deficitní 28letá Helena Vondráčková (stopařka) se do rolí příliš nehodili. V malých štěcích naopak potěšili pěkný 26letý Jiří Korn či 36letý Jiří Hrzán (víc svým atletickým výkonem, než rolí). 3) Ani sportovní Moskvič 151 nezklamal. Okolo lesa pole lán, hoj jede jede z lesa pán. 4) Proč tolik hněvu? Musíš postát, než přivezou nám superfosfát. 5) Námět a spoluscénář podle titulků: Josef Michek. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v Praze, Benešově, ve Velkých Popovicích, v obci Mrač, silnice II/150 Jankov – Votice, a v obci Bystřice. (ČSFD)

Reklama

Reklama