Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Princeznička Magdalenka (M. Bičíková) to nemá lehké. Maminka královna jí zemřela a tatínek král (J. Adamíra) se znovu oženil. Když Magdalenka vyrostla v hezkou dívenku, macecha (D. Syslová) jí začala dělat peklo na zemi. Nechce, aby si král všiml, že je princezna už dospělá a dokonce zamilovaná, a tak s pomocí zrádné květiny dívku začaruje v poslušnou loutku. Nakonec se ale všechny královniny intriky obrátí proti ní samé a mladičká princezna bude šťastná po boku milovaného prince (J. Schwarz). (Česká televize)

(více)

Recenze (29)

Danulinda 

všechny recenze uživatele

Možná bych dal i o půl hvězdy více, ale ty promítané "venkovní" kulisy jsou velmi špatné a hodně kazí dojem většiny záběrů. Myslím, že by bylo mnohem lepší využít kulisy postavené, nebo některé scény odehrát kdekoliv v lese. Slabší průměr, který neurazí, ale svým zcela neakčním projevem ani nenadchne. P. S. Příliš nosový hlas hlavní představitelky Magdalenky působí dojmem, že má problémy s ústrojím krčním či nosním, přičemž její písmeno "L" je také občas mírně šlapající si na jazyk. ()

Azurka 

všechny recenze uživatele

Pro mě tato pohádku představuje krásnou nostalgickou vzpomínku, Pohádky jsou hlavně pro děti a mě jako malé se tato televizní pohádka moc líbila. Jasně určené zlo a dobro, hrůzu budící květina vypěstovaná z královniny krve, nezapomenutelná hudba. I dnes se ráda na tuto pohádku podívám a dovedu odpustit promítané pozadí "chudost" interiérů. Mám ráda i rozhlasovou úpravu v obdobném hereckém obsazení. ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Ženy se často musí rozhodnout, zda budou mít kariéru nebo rodinu, nebo to není věc volního rozhodnutí. Královna neměla vlastní děti a ještě ji chtěli připravit o její vladařskou kariéru a kvůli komu? Kvůli sice hezké, ale přeci jen hodně slaboduché a ušišlané princezně. Koho by tohle neurazilo? Královna se logicky rozhodla s tím něco udělat a nebýt vřelých sympatií, které vzbuzovali král s šaškem, tak by člověk charismatické královně přál, aby ve svých intrikách byla úspěšná. Vzhledem k závěru se nabízí logická otázka - čí loutka tedy byla královna? ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Lehce nepovedená pohádka z doby, kdy jsme pohádky ještě točit uměli. Začarovaná princezna si pořád hraje s míčem, zatímco princ už by chtěl sex.:-)) Nejsympatičtější postavou je kromě dědečka Ladislava Peška zlá královna, protože narozdíl od nedomrlé princezny z ní sálá život, a tak je člověk v pokušení jí držet palce. Škoda prapodivných exteriérů, které pohádce alespoň u mě ubírají bod. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Ale jo, dalo se to. Sice mne to nebavilo kvůli Magdě Bičíkové, ale nakonec jsem si na ni zvykl. Že by to byla věc pro děti, nevím, nenudily by se u toho? Ono je to takové depresivní, ani špetka náznaku nějakého veselí. I ta svatba stojí za... ehm, stojí za nic. Takže dám těch deset + deset za hezkou písničku a hudbu Angela Michajlova. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Podle stejného scénáře vznikla v roce 1983 v režii Karla Weinlicha i rozhlasová pohádka "Hadrnička". (Miggi90)

Reklama

Reklama