Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Černá komedie o sebevrazích. Stará dobrá Anglie L. P. 1937 - strašidelná noční scenérie vřesoviště, siluety stromů, v lesknoucí se vodní hladině se odráží vzdálená silueta nevelkého hrádku. Jen pes baskervillský tu chybí... vidíme jen vzdálené siluety postav na voru a netušíme, kam plují. (oficiální text distributora)

Recenze (59)

cross 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad, ale to je asi tak všechno! Herecké výkony jsou mírně řečeno groteskní (i Donutil chvílemi nechutně přehrává...), scénář se postupem času stává nudným a nezajímavým (moc se mluví a v podstatě o ničem...) a co se filmu týče - ten rozhodně nebaví ani nerozesmívá, což považuji jako docela podstatný problém...tedy, u komedie. Podle mě svou roli neustál především režisér - a pak už to jde ruku v ruce. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Parádní satirická inscenace inspirovaná Klubem sebevrahů R.L.Stevensona v režii Zdeňka Zelenky se skvělým, až na nepochopitelně křečovitého Martina Dejdara, hereckým obsazením a velikou spoustou štiplavých hlášek na adresu politiků, Čechů a češství jako takového bohužel fatálně v závěru ztrácí dech a propadá se do naprosté trapnosti, na níž není už vtipného zhola nic !! Bez Dejdarovy postavy pan Stevensona bychom se s klidným svědomím obešli a příběh mohlo na krásně skončit v momentě, kdy prchající "sebevrazi" už na druhém břehu jezera nastoupí do autobusu s vidinou záchrany svých životů nic zlého netuše, a Bankrotáři by tak dostali úplně jiný rozměr na české televizní poměry nezvykle velké "pecky" !! ()

Reklama

FireTight 

všechny recenze uživatele

Já vám nevím, ale mě tihle Bankrotáři nějak nezaujali a to už od samotného začátku (s totálně trapným Dejdarem, který se pak naštěstí objevil až na konci a opět byl trapný, možná ještě trapnější). Nápad a příběh je sice více než dobrý a Miroslav Donutil až na několik málo výjimek dokazuje, že na to pořád má, ale celkově film působí... Řeknu to takhle - nedodělaně. Jasně, jde o televizní film s omezeným rozpočtem, ale ty postsynchrony a většina interiérů vypadají strašně nereálně, až uměle. Navíc, během filmu jsem se až na pár výjimek ("A do prdele... však dost pobavilo) moc nebavil a tak musím dát jenom jednu hvězdičku. Možná, že kdyby se na podobný námět natočil horror nebo thriller, bylo by to zajímavější. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Příjemná televizní komediální jednohubka, která si tu nejlepší část vyplýtvala na konci první třetiny filmu, kdy hlavní hrdina prozří a pozná, kam se to vlastně dostal. Závěr už je bohužel hodně natahovaný a tak trochu divák čeká ještě pointu na závěr, která nepřijde. Celkově ale určitě lepší televizní nadprůměr s přijatelným Donutilem, skvělou Bohdalkou a přehrávajícím Dejdarem. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Kvalitní česká černá komedie z prostředí staré dobré Anglie. Silný aristokratický nádech a dobré herecké výkony osvědčených českých herců jsou známkou top kvality. Pokud divák chce, má možnost si dosyta užít dialogů jako i dramatických výkonů. Já osobně nevím, zda by měl podnik, který celý film zastřešuje, ekonomický úspěch. Ale myšlenka podniku, kde by si člověk zaplatil své dožití i způsob smrti, je vskutku originální. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Při scéně, kdy hlavní hrdina spolu s členy klubu utíkají na šlapadleh, tento dopravní prostředek při natáčení "poskočil" a celý ansábl (Miroslav Donutil, Jiřina Bohdalová, Simona Postlerová, Josef Somr, František Němec, Václav Postránecký) se koupal v jezírku u Ráje. Naštěstí u natáčení asistovali potapěči, kteří duchapřítomně zasáhli. (Teres)

Reklama

Reklama