Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Černá komedie o sebevrazích. Stará dobrá Anglie L. P. 1937 - strašidelná noční scenérie vřesoviště, siluety stromů, v lesknoucí se vodní hladině se odráží vzdálená silueta nevelkého hrádku. Jen pes baskervillský tu chybí... vidíme jen vzdálené siluety postav na voru a netušíme, kam plují. (oficiální text distributora)

Recenze (59)

FireTight 

všechny recenze uživatele

Já vám nevím, ale mě tihle Bankrotáři nějak nezaujali a to už od samotného začátku (s totálně trapným Dejdarem, který se pak naštěstí objevil až na konci a opět byl trapný, možná ještě trapnější). Nápad a příběh je sice více než dobrý a Miroslav Donutil až na několik málo výjimek dokazuje, že na to pořád má, ale celkově film působí... Řeknu to takhle - nedodělaně. Jasně, jde o televizní film s omezeným rozpočtem, ale ty postsynchrony a většina interiérů vypadají strašně nereálně, až uměle. Navíc, během filmu jsem se až na pár výjimek ("A do prdele... však dost pobavilo) moc nebavil a tak musím dát jenom jednu hvězdičku. Možná, že kdyby se na podobný námět natočil horror nebo thriller, bylo by to zajímavější. ()

Eternity 

všechny recenze uživatele

Vynikající námět R. L. Stevensona je v podání Zdeňka Zelenky zpracován značně rozpačitě. Na televizní inscenaci se jedná o docela podařené dílko, které je místy velice zábavné, ale bohužel jindy až lehce trapné a přes veškerou snahu neudrží tempo až do konce. Nejvíce mě mrzí, že nezachovává vážnou tvář a nepracuje tolik s černým humorem, ale převrací se spíše do frašky. To je z velké části dáno výběrem ústřední dvojice. Bohdalová-Donutil svými výstupy zadupávají perfektní herecké výkony ostatních, které nadobro pohřbil zpackaný závěr filmu. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak 2,5 *. Kouzelné scenérie, přehlídka historických vozů i letounu, krása. Ale ten příběh a herecké výkony, takové chtěně veselé (ten Dejdar na konci, to mělo být co? bombu tam nedal, jen pronese opět jednu pitomou hlášku), na standardní úrovni, což není pochvala, to mě tak nějak lezlo na nervy celý film. ()

cyright 

všechny recenze uživatele

Hodně fajn televizní pokoukání. Občas sice film nebezpečně přitlačí na pilu situační přiblblosti, naštěstí se o ni nikdy nerozřízne, a to zejména díky výtečným hereckým výkonům kvalitních herců, kteří snímku dodávají jednu celou další dimenzi a vynášejí jej nad stojaté vody české televizní průměrnosti. Ty 3* jsou velmi silné a možná časem ještě jednu přidám. Zejména díky tomu hereckému koncertu se totiž na to někdy rád znovu podívám. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Jediná věc, která mi vadí, je, že filmově koncipovaný scénář byl (jako už tolikrát) lakotnou televizí natočen na televizní surovinu, nicméně opatřen postsynchrony, což je vždycky dost křečovité. Ale jinak je výborně napsaná crazy komedie a třeba Jiřina Bohdalová po letech předvádí něco úplně jiného než svou obvyklou "domovnici". Miroslav Donutil si svou roli velice užívá, Somr, Němec a Dulava podávají ukázněné komediální výkony na vysoké úrovni. Po dloooouhéé době konečně dobrá tv komedie. 80 % ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • Při scéně, kdy hlavní hrdina spolu s členy klubu utíkají na šlapadleh, tento dopravní prostředek při natáčení "poskočil" a celý ansábl (Miroslav Donutil, Jiřina Bohdalová, Simona Postlerová, Josef Somr, František Němec, Václav Postránecký) se koupal v jezírku u Ráje. Naštěstí u natáčení asistovali potapěči, kteří duchapřítomně zasáhli. (Teres)

Reklama

Reklama