Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kultovní prvotina režiséra Jeana-Clauda Lauzona. „Krasavec“ Marcel vychází z vězení, kde byl krutě znásilněn, a dva sadističtí „cestovní agenti“ chtějí získat drogy, které zpronevěřil, nebo peníze za ně. Marcel se uchyluje k svému otci Albertovi. Oba k sobě znovu nacházejí cestu a přítom se stavují v noční zoo. (LFŠ 2006) (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Borec3 

všechny recenze uživatele

Lauzonův velmi dobrý debut místy předznamenává jeho schopnost tvořit snové depresivní scény. Jak říká Léolo z jeho dalšího filmu (temno uvedeno v dokonalost - doporučuji): "Nejsem jako oni, já sním." Dlouhý záběr celku - velmi netradiční sex na střeše s pozadím nočního města. Slon v potemnělé zoo. Půlnoční brutální znásilnění v cele - opět celek. Tma je další postavou Jean-Claudových filmů. Vsadím se, že s cenzurou měl v konzervativní Francii velké problémy viz. homosexualita a brutalita. Z drsného dramatu ovšem snímek přechází k slzopudné romanci o nalezení cesty ke starému otci. Pokud na tuto hru přistoupíte - výborný film. ()

derryl 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film o vztahu otce a syna, který nejvíce zaujme skličující atmosférou a svoji osudovostí, která ovládá hlavní hrdiny. ()

Camac 

všechny recenze uživatele

Výborný film, který staví na rozporuplném jednání hlavního hrdiny. Ten se drsným způsobem vyrovnává s bývalými kolegy z narkobiznisu a zároveň se citlivě sbližuje se svým umírajícím otcem. ()

Reklama

Reklama