Reklama

Reklama

Nikki, severský pes

  • Československo Nikki - divoký pes severu (více)

Obsahy(1)

Příběh, jehož hlavními hrdiny jsou štěně Nikki a medvídě Níva, se odehrává na severozápadě Kanady na konci minulého století. Poté, co starý medvěd v boji zabije medvíděti matku, se spolu se štěnětem ocitnou na jednom vodítku. Nepřízní osudu se Nikki, zvyklý na svého pána, i s Nívou ztratí v divočině. Zpočátku se mláďata spolu jen těžce sžívají, postupem času se z nich však stávají přátelé. Když přichází zima, Nikki cítí, že se musí vrátit k lidem ne jen proto, že se jeho medvědí kamarád uložil k zimnímu spánku. Nikkiho cesta k pravému pánovi je však lemována trpkými zkušenostmi. (Limetka_M)

(více)

Recenze (7)

whack 

všechny recenze uživatele

Pre mladších divákov určite zábavný film, komu by sa srdce neroztieklo pri pohľade na šteniatko aljašského malamuta Nikkiho a medvieďa baribala Neewau. Také zábavné to ale nebolo pre tie zvieratá. Štáb poštval grizlyho na Neewainu matku, vlkov na Nikkiho, vidíme tiež železné klepce, nehrané bitky Nikkiho s rosomákom a jeden nechutný psí zápas. Jeden bod navyše dávam za tie krásne kanadské hory. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Krásný film s malebnou Kanadskou přírodou podle románu Jamese Olivera Curvooda. Vypráví o nedobrovolném soužití štěněte a medvíděte. Škoda že ho už tak dlouho nedávali. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dlho som si myslel, ze ide o kamaratstvo vlka s medvedom - az neskor som zistil, ze je to klasicky pes. Ursus Arctos ma ale rendenciu hibernovat cez zimu a to psy neradi, takze sa kamaratstvo skoncilo a potom uz divak sleduje len krusne osudy psa . 100 % ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Nikki a Níva. Je to film v podobném duchu jako slavný Medvěd/1988, dokonce i lepší. U toho medvěde jsem lehce stěžoval na chudší děj, ale nakonec jsem si řekl že takhle to má být, vždyť je to hlavně o přírodě. Tady ale dokázali napsat ten příběh tak, že má to nejen hlavu a patu ale ani na chvíli nenudí. A to dobrodružství je natočen ,,přirozeně,,. Zatím nejlepší zvířecí dobrodružství jaký kdy jsem viděl. 5/5 ()

Limetka_M 

všechny recenze uživatele

Naprosto nádherný film! Tohle musí pohladit po duši každého, kdo není beznadějný cynik. Příběh má hlavu a patu a je protkán vtipem, který pobaví nejen ratolesti. Ráda bych ještě dodala, že toto je nejlepší film, ve kterém je v hlavní roli zvíře - už jen neotřelým nápadem, který se tvůrcům povedlo bravůrně zpracovat. ()

Reklama

Reklama