Reklama

Reklama

The Kiss of the Vampire

  • Austrálie The Kiss of the Vampire
Trailer

Obsahy(1)

Na svatební cestě po Evropě se novomanželům Geraldu a Marianne Harcourtovým porouchá automobil. Jsou proto nuceni neplánovaně zastavit v malé zapadlé vísce a ubytovat se v opuštěném hotelu, jehož majitel už léta neměl žádného zákazníka. Příjezd mladého páru ovšem neunikne něčí pozornosti a do hotelu brzy přijíždí kočár s pozvánkou na večeři v blízkém zámku. Dr. Ravna, pán zdejšího panství, se zdá být okouzlen půvaby mladičké Marriane. Jeho pomoc s opravou automobilu však není tak úplně nezištná a sobotní maškarní bál se pro oba manžele mění v boj o vlastní existenci. (dopitak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Aj keď snímky štúdia Hammer kvalitou kolísali z hora nadol, stále si vedeli udržať poctivú atmosféru, ktorú vytvárala vizuálna a zvuková stránka. Tento pomerne kvalitný horor môžme pridať k tým jemne nadpriemerným aj napriek tomu, že napätím extrémne neovplýva, násilie je tu lightkové, nahoty sa stráni a upírska akcia mohla byť prezentovaná na väčšej ploche. ()

Koly 

všechny recenze uživatele

Výborný Hammer, kterému snad ani nejde cokoliv vytknout. Křišťálově čistý obraz, noční scény jsou točené opravdu za noci, působivá hudba. Při sledování těchto kladů člověk filmu klidně odpustí ty papírové netopýry ze závěrěčné scény. Musím taky upozornit na jednu zvláštnost. Upírům v THE KISS OF THE VAMPIRE nevadí denní světlo. Vadí jím pouze přímý sluneční svit, takže se můžou pohybovat volně během dne, teda pokud je zataženo. Na druhou stranu tenhle detail nehraje v příběhu nějakou významnější roli, což je určitě škoda. ()

Reklama

Mariin 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý hammerovský horor, situovaný do Bavorska začátku 20. století. Zvláště se mi líbila první půle, která by byla i na pět. Pomalé plynutí děje, houstnoucí atmosféra, novomanželský pár, stylové kostýmy i kulisy klasického gotického hororu. Ten závěr se ovšem poněkud vymkl a působil na mne až jako lehké sci-fi, byl nesmírně pitomoučký (že to i v rámci braku zaráží), jakoby tvůrce scénáře nestihl ten závěr vymyslet či celkově producentovi došly peníze, prostě závěr naprostá katastrofa. Jinak celkově nadprůměr z tvorby šedesátých let. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Klasická gotická hammerovka mající vše, co od ní fanoušek očekává. Hned na začátku je pohřeb! A když se k rakvi připotácí profesor Zimmer (jakási obdoba Van Helsinga) a zarazí do ní rýč, ozve se řev a vystříkne gejzír krve.... Hory, temný hrad, les a novomanželé na svatební cestě, kteří se poněkud ztratili a došel jim benzín. Brzy zjišťují, že nejen místní hotel je opředen podivným tajemstvím. To už divák tuší, kdože je skutečnými obyvateli ponurého sídla. Pozvánka na tajemný večírek může být tím posledním, co novomanželé spolu prožijí. Na jedné straně nechybí gotická stavba, noční déšť, mlžný hřbitov a dlouhé tesáky, na druhé by jeden rád viděl více krve, nápaditější obřad, nekonečně děsu a tajemna. Ovšem mě stará dobrá hammerovka potěšila, jelikož mi dala, co jsem od ní chtěl. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Ač je to Kiss of the Vampire, o upíry zas tolik nejde. Ten největší problém pro hlavní hrdiny je totiž sk... Uff, sakra, málem bych zaspoileroval. Každopádně se jedná spíš o průměrnou záležitost z dílny studia Hammer, která vyšla souběžně s jejich dalším kouskem Paranoiac. První půlka je trochu zdlouhavá, ta druhá už naštěstí nabírá na tempu. Nahota žádná (nejsme v sedmdesátých letech), krve málo (využít své krve a nakreslit si na hrudi kříž je ale zajímavý nápad), za to gumových netopýrů je v samém závěru opravdu požehnaně. Snímek především pro "kompletáře". ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama