Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Místního faráře kdosi zavraždil, právě když celebroval mši, a mezi věřícími to vyvolalo vlnu strachu i zvědavosti. Všeobecně se vědělo, že si důstojný pán Petermeier svými moderními názory nadělal spoustu nepřátel, tato stopa však komisaři Berghammerovi prozatím příliš slibná nepřipadá. Detektiv zaměřil pozornost na osoby, které knězi ublížily už někdy v minulosti. V jeho hledáčku se ocitne také představená jedné sekty. Vyšetřování však ukáže, že motiv zločinu byl mnohem prozaičtější, než Ben předpokládal. Dalo by se říci, že byl přímo klasický (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

retrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Povedený německý seriál seriál, od kterého nelze čekat styl Horácia, Mac Taylora či Grissoma z amerických bratříčků Kriminálek od Jerry Bruckheimera. Detektivní pátrání je zde spojeno s komickými figurkami mezi něž patří hlavní představitel Big Bena,jeho maminka, prelát, policista Feifer či stavitel. Režie i scénáře jsou v některých dílech nadprůměrné jinde nevybočují z průměru. Nebýt Ottfrieda Fischera asi by mě seriál tolik nenadchl. Tento herec spolu s ostatními vnáší do seriálu své osobité charisma, které nelze opomenout. ()

Reklama

MikeCool 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

TV-film. Celkově slabší seriál se slaboučkými krimi díly. Obtloustlý mamiňáček Ben, řeší vraždy společně se svojí blízkou spolupracovnicí a někdy i za pomoci Benovy "vtipné" matky. Jak říkám, když dojde na humor, je to až trapně tragické a nepříliš sympatické. Prostě kriminálka pro starší věkovou kategorii, která tyto "slátaninky" má ráda a já jím to neberu. Každý máme hold svůj názor. Já si pamatuji, že jsem se na toto vždy díval s babičkou, ještě když jsem byl malý děcko. V tu dobu se mi to i líbilo, ale bylo to tím, že v té době mi každý cpal samé pohádky apod. No a tak jsem se vždy u babičky díval na kriminálky, abych věděl, že život není jenom pohádka. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To by nebyl Big Ben, aby si hned z kraje nedělal legraci ze sekt. Jedna taková vzorová je v tomto dílu. Říká se jí Dům slunce a pokaždé, když se na scéně objeví partička dvou přisluhovačů pána Slunce, tak nám tvůrci do pozadí pouští nadpozemsky divnou hudbu, která nás, diváky, má utvrdit v tom, že tenhle díl bude víc psychadelický, nežli vyšetřující. Ben se ale nenechá zastrašit a stejně tak ani jeho matka. Jeho matka vlastně tuplem ne. Nejdřív se, standardně, objeví u smrti kněze, ze které se následně vyklube šokující vražda. Nečekané. Pak začne zachraňovat jednu svobodnou matku s dítětem a bude jí krýt ve svém penzionu. Ben se Sabrinou nicméně vyšetřují jak o život a trošku si utahují z církve. Vzorovej je pak Prelát, kterej tu postupně začíná odkrývat karty, ale opatrně...jedná se o největšího hráče celého seriálu. Závěr opět nedá dopustit na úplatky a trošku se v nich namočí i církev. Big Ben prostě nešetří nikoho, ale u jeho případů se hezky odpočívá. ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vyšetřování smrti faráře a jeho vztah k těm dvěma sestrám moc zajímavé není, ale dějová linie týkající se sekty Dům světla je mnohem výživnější. Zvlášť od chvíle, kdy je Sabrina nasazená do sekty, aby odtam dostala svobodnou matku s dcerou. Musí se v noci účastnit modliteb a tajně prchat loďkou na tajnou rozmluvu s Benem. Vůdkyně sekty a biskup se přetahují o deník zavražděného. Nápaditá scéna s kočkou za účelem přiznání. 65% ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama