Reklama

Reklama

Benji je pes, který nemá majitele, ale není to tak docela tulák, který je sám. Žije v opuštěném domě a každý den chodí do města, kde ho mají všichni rádi. Nejraději navštěvuje dvě děti, Mary a Paula. U nich dostává každý den snídani a může si s nimi hrát. Děti by si Benjiho rády nechaly, ale tatínek jim to nechce dovolit. Nepomáhají prosby ani přemlouvání, tatínek je neoblomný. Přesvědčí ho Benji, aby změnil názor? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

Han22 

všechny recenze uživatele

Benji je taková ta dětská klasika, kterou jsem nikdy neviděl. A ač "pejskové" filmy nevyhledávám, nakonec se mi vždycky líbí. A nejinak je tomu i tady - Benji je natočený v podstatě z pohledu titulního hrdiny, takže sledujeme jeho toulky, jak si "povídá" s lidmi v městečku, prozkoumává strašidelný dům či balí fenku na kost. Je to správný pes, co kromě kostí nosí noviny či prohání kočky a má rád dvě děti, kterým nechce táta dovolit, aby si ho nechali. A když ta roztomilost přestane stačit, přijde únos dětí a rázem je to napínavé i dojemné (u jedné scény nezůstane jedno dětské oko suché). Já vím, že je to kýč jak prase včetně pohodové hudby a titulní písničky, ale ten kýč na mě prostě funguje :) 4* pro všechny fandy pejsků. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Réžia českého znenia (ČST Praha) = ZDENĚK HNILICA+ČESKÁ DVD PREMIÉRA: VAPET = 6.6.2009 - pozor, na DVD od VAPETu je mizerný novácky dabing, ale ČT to doposiaľ vždy vysielala s pôvodným dabingom ČST. --- Druhý film s BENJIM premiérovo uvedený v Československej televízii v druhej polovici 80-tych rokov. (3.8.2009) - Tieto pôvodné filmy s Benjim milujem. :-) ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

V případě tohoto snímku už prostě nostalgie nestačila. Až mě překvapilo, jak moc tu je scén, kde jen sledujete psa, který někam de nebo běží, a do toho hraje hudební doprovod, jež je neskutečně nudný, alespoň po několika minutách už začíná být nepříjemný. Jinak to samozřejmě celé končí moc hezky, jak jinak. ()

Pokryvac 

všechny recenze uživatele

Niektoré filmy stoja na schopných hercoch a pes Higgins (Benji) je ako herec skutočne vynikajúci. Dožil sa úctyhodných 17 rokov a práve Benji pre neho predstavuje labutiu pieseň. Z akéhosi nepochopiteľného dôvodu mu za tento film neudelili ani len Oscarovu nomináciu, čo samozrejme údajnej komisii zostavenej z "odborníkov" nijak neslúži ku cti, avšak myslím, že detský divák ocení túto jeho úlohu ďaleko úprimnejšie. Inak je film samozrejme veľmi jednoduchý a všetko ostatné je takisto podriadené hlavnej hviezde, ale načo veci komplikovať, keď máte v hlavnej úlohe rozkošného bastardíka. Fakt som sa nenudil! ()

videofil 

všechny recenze uživatele

Tak tohoto psího chlupáče jsem si zamiloval již v mých dětských letech. Ten film se mi tak líbil, že jsem si ho kdysi natočil z televize na vhsku a rád se na něho vždycky znovu podívám. Takových filmů by se mohlo točit více. Někdo tu napsal, že na dvd od Vapetu je nějaký špatný dabing. To nemohu posoudit, verzi od Vapetu jsem neviděl. Ale od doby, kdy Vapet nabízí své filmy v obyčejných papírových obalech, to s nimi jde tak trochu z kopce. Možná ten špatný dabing je toho důsledkem. Nesnáším papírové obaly. Vůči filmům je to nedůstojné, filmy se tak snadněji mohou poničit. Omlouvají to nízkou cenou, ale ta s tím nemá nic společného. ()

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel v Dentonu v Texasu. (rafix)
  • Americký hudobník Mark Kozelek vydal v roku 2014 so svojim projektom Sun Kil Moon album s názvom Benji. Priamy odkaz na film sa tiež nachádza v skladbe "Micheline", ktorú možno nájsť na spomínanom albume. (coil)

Reklama

Reklama