Reklama

Reklama

The BFG

(TV film)
  • Velká Británie The Big Friendly Giant

Recenze (5)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Malá Sophie nemůže spát a tak se stane svědkem podivného úkazu. Je však odhalena a následně unesena z dětského domova. Obr jí zanese do svého doupěte, kde jí vysvětlí, že se ho nemusí bát. Jde o „snového“ obra, který se stará o to, aby děti dobře spaly. Jenže ve svém světě nežije sám. Jsou zde i zlí obři, kteří chtějí děti sežrat a tak Sophii nezbyde nic jiného, než požádat britskou královnu o pomoc. Jde o animovaný film určený především pro děti. Rodinná pohádka se nechala inspirovat knihou Roalda Dahla. Jak je všem jasné, i zde svede dobro boj se zlem a jak to dopadne, asi všichni tušíte. ()

AdamDudas 

všechny recenze uživatele

Audio: 50% Video: 60% Scenár: 60% Škoda... krásna prvá polovica filmu, ktorá je úplne magická je pokazená druhou polovicou (hlavne královnou a armádou). Škoda tiež, že animácia nebola tak dobrá ako by som chcel. Avšak, stále by som tento filmík odporučil - hlavne pre postavy, ktoré sú, až brutálne, simpatické a tiež pre myšlienky a svety filmu. Celkové hodnotenie The BFG: 60 (sklamaných) % ()

Reklama

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 5/10 ... Vizuální stránka: 6/10 ... Soundtrack: 5/10 ... Didaktický potenciál: 5/10 ... Celkový dojem: 5/10. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

BFG je celkom zaujímavý animák s peknou predlohou, avšak táto verzia z konca 80-tych rokov je dosť nedotiahnutá a hlavne tie animácie sú naozaj príšerné. Chápem, že v tom čase to nemuselo byť zlé, ale vidieť to teraz je proste za trest. Preto keď už to pustiť deťom, tak určite tú novšiu verziu. 40 % ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Bylo by milé, kdyby se všichni, kteří momentálně Obru Dobrovi Stevena Spielberga vytýkají přílišnou dětinskost a jednoduchost, podívali také na tuto animovanou verzi. Snad by se jim při tom srovnání alespoň trochu rozsvítilo a Spielbergovo nepochybně dospělejší a hlubší pojetí Dahlova příběhu by ocenili více. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama