Reklama

Reklama

Legenda o zlaté perle

  • Hongkong Wai Si-Lei chuen kei (více)
Trailer

Hrdinou filmu je neprůstřelný supermuž Wisely, v civilu spisovatel sci-fi, který perfektně ovládá umění zápasu kung-fu, stejně jako jeho půvabná přítelkyně Sue, sestra šlechetného mezinárodního gangstera Paula Durana. O tajemnou zlatou perlu, obdařenou magickými schopnostmi, s nimi soupeří záhadný milionář Howard Hope. Zároveň se snaží perlu získat zpět mniši nepálského kláštera, v němž byla po staletí uložena jako posvátný předmět a odkud ji uloupil Wiselyho přítel David. (NFA)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Označovat všechny dobrodružné filmy osmdesátých let za klony Indiana Jonese se mi příčí, a u tohohle to platí dvojnásob. Legenda o zlaté perle má s proslavenou sérií společného prakticky jen floutka v hlavní roli a motiv pátrání po tajemném artefaktu. Jenže tento není zavátý časem, ale čerstvě ukraden, a to dokonce samotným hrdinou. Odtud dál je děj drobátko zamotaný a chvílemi fantasmagorický. Není divu, protože film je tak trochu brak. Zábavný a svižně natočený, dlužno dodat. Daing tenhle dojem ještě zesiluje. ()

inutihar 

všechny recenze uživatele

Asi jsem to musel vidět hodně dávno, když jsem si při novém shlédnutí vybavil jen tři scény (a to jsem si u jedné myslel, že patří do jiného filmu). Docela zábava, ale teď už možná spíše nezáměrná. Český dabing dodává další rozměr. Asi by to nebylo na čtyři, ale je tam můj milovaný Egypt. UPDATE: po opětovném shlédnutí Muže z Hongkongu jsem pochopil, proč jsem honičku v Káthmandů řadil do jiného filmu - tam byla taky. ()

Reklama

#47 

všechny recenze uživatele

Dálnovýchodní filmy nemám moc v lásce...ale tento ano,v podstatě jsem ho tak v 10ti letech úplně miloval a sledoval pořád dokola. Jednak i přes neustálé honičky a kung-fu souboje je ve filmu i celkem slušný příběh, i když by se právě u něj dala krásně použít otřepaná fráze o Pejskovi a Kočičce jak vařili dort, ale přesto když se tohle všechno smíchalo dohromady, vzniklo dobře koukatelné akční dobrodružné sci-fi, které si klidně pustím i dnes...škoda že nevzniklo další pokračování, mohla to být taková hongkongská alternativa Indiana Jonese :-). ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

První film, na kterém jsem byl v letním kině, od té doby jsem to neviděl, ale vzpomínky na něj stále zůstávaly. Tak jsem na něj včara koukl a ono je to pořád stejně dobré. Má to totiž všechno, co v tehdejší době pořádný dobrodružný film měl mít - je tu romantika, exotičnost, cestování do různých koutů světa, fantastika, sci-fi, akci, humor, kung-fu, auta, poslání - a z dnešních filmů se to často vytrácí. Prostě paráda, i přesto, že to v dnešní době už nemá ty koule, co v době svého vzniku. ()

jitrnic 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám si pouze na scénu s tekutým pískem a na jakýsi chvat, kdy hrdina nějakého padoucha efektně přehodí přes stůl, víc dohromady nedám. Ale byl jsem na tom SÁM v kině jako velkej kluk a byl jsem z toho vedle a vyprávěl to pak ve škole a předváděl nějaké chvaty (třeba ten s tím efektním přehozením) a tak... ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Samuel Hui utrpěl během natáčení úraz z důsledku pádu. Na nějakou dobu proto pozastavil své aktivity. (Mol)

Reklama

Reklama