Reklama

Reklama

Legenda o zlaté perle

  • Hongkong Wai Si-Lei chuen kei (více)
Trailer

Hrdinou filmu je neprůstřelný supermuž Wisely, v civilu spisovatel sci-fi, který perfektně ovládá umění zápasu kung-fu, stejně jako jeho půvabná přítelkyně Sue, sestra šlechetného mezinárodního gangstera Paula Durana. O tajemnou zlatou perlu, obdařenou magickými schopnostmi, s nimi soupeří záhadný milionář Howard Hope. Zároveň se snaží perlu získat zpět mniši nepálského kláštera, v němž byla po staletí uložena jako posvátný předmět a odkud ji uloupil Wiselyho přítel David. (NFA)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

inutihar 

všechny recenze uživatele

Asi jsem to musel vidět hodně dávno, když jsem si při novém shlédnutí vybavil jen tři scény (a to jsem si u jedné myslel, že patří do jiného filmu). Docela zábava, ale teď už možná spíše nezáměrná. Český dabing dodává další rozměr. Asi by to nebylo na čtyři, ale je tam můj milovaný Egypt. UPDATE: po opětovném shlédnutí Muže z Hongkongu jsem pochopil, proč jsem honičku v Káthmandů řadil do jiného filmu - tam byla taky. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Tuším první kung fu film, co jsem kdy viděl. Výpravný HK dobrodružný sci-fi film na motivy série čínských románů od Ngai Honga o dobrodruhu Wai Si-lem (poangličtěně Wiselym) pořízený za západoněmecké peníze. Exotické lokace, početné a kvalitní kung fu bitky a honičky (vryla se mi do paměti hlavně loupež perly v kláštěře a následný únik plus honička auta s motorkami), humor, půvabná Asiatka... Když jsem to někdy na přelomu 80. a 90. let viděl v televizi poprvé, měl jsem oči navrch hlavy a i dnes je to mile naivní a svižná akční podívaná s výbornými nápady (původ perly, pohyblivý písek). Film režíroval představitel podrazáckého Davida, multitalentovaný Teddy Robin Kwan, v roli hongkonského mafiána se představil Lung Ti, známý z LEPŠÍCH ZÍTŘKů. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Takovýhle kousek jako je Legenda o zlaté perle se těžko hodnotí z pohledu dnešního diváka. Z vhs viděný film s dabingem působí často směšně, napodobuje Indiana Jonese, ale akční scény jsou poměrně slušné. Dabing tomu dává trochu jiný rozměr, především dabing mladého vůdce mnichů je srandovní. Poprvé jsme film viděl kdysi dávno a dlouho si nemohl vzpomenout na název, ale pamatoval jsme si závěr, který je svým způsobem velmi zajímavý a nezapomenutelný pro dítě jakým jsem byl. Takže z nostalgie a za dobré tempo a sympatické herce 4* a už asi nikdy více... ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

ÓÓÓÓÓ, bože, to je tak nádherně pitomoučký. Dnes (26.10.2009) jsem si to pustil poprvé po zhruba patnácti letech... A zjistil jsem, že to na mě v dětství udělalo mocný dojem, protože mi toho spousta utkvěla v paměti. Abych to řekl krátce, ten film je velmi podobný filmům s Indianou Jonesem a tomuto filmu je velmi podobná pozdější Mumie. Je tu ovšem mnohem více akce, než v obou zmíněných (a musím uznat, že se jedná o akci velmi zručně natočenou), obsazení působí velice sympaticky, čímž mám na mysli hlavně skvělého Samuela "Bláznivá mise" Huie, skvěle nadabovaného Ladislavem Županičem (DruidKarel by měl vědět, že Ladislavu Županičovi bylo v době vzniku dabingu jen něco málo přes čtyřicet, takže nadabovat mladého hlavního hrdinu bych neviděl jako problém)... Jinak, když to teď vidím, tak je to opravdu dost naivní až by se dalo říct pitomé, ale tenkrát jednak byla jiná doba, a taky se jedná o zábavu pro celou rodinu. Kdybych ten film viděl dnes poprvé, tak bych kromě akce a hudby asi nic moc neocenil, ale za tu vůni dětství, která ke mně dolehla spolu s tímto filmem musím dát za 5 *... A říkejte si co chcete... ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Ve své době naprosto úžasný snímek, který svým konceptem, dobrodružstvím, výpravou a humorem, hodně připomíná o rok starší film s Eddiem Murphym 'Zlaté dítě'. Žánrů je použito hodně a kupodivu je příběh scenáristicky tak dobře zpracovaný, že se vzájemně nejen neruší, ale naopak se dokonale doplňují. Rodinné akční dobrodružství s prvky sci-fi už sice od svého vzniku krapet ohlodal zub času, ale i tak ani dnes, stejně jako výše zmíněné 'Zlaté dítě' na své přitažlivosti nic neztrácí. Jedná se o dokonalou odpočinkovou nostalgickou filmovou zábavu s prvky legend, historie, pověr a faktů. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Samuel Hui utrpěl během natáčení úraz z důsledku pádu. Na nějakou dobu proto pozastavil své aktivity. (Mol)

Reklama

Reklama