Reklama

Reklama

Legenda o zlaté perle

  • Hongkong Wai Si-Lei chuen kei (více)
Trailer

Hrdinou filmu je neprůstřelný supermuž Wisely, v civilu spisovatel sci-fi, který perfektně ovládá umění zápasu kung-fu, stejně jako jeho půvabná přítelkyně Sue, sestra šlechetného mezinárodního gangstera Paula Durana. O tajemnou zlatou perlu, obdařenou magickými schopnostmi, s nimi soupeří záhadný milionář Howard Hope. Zároveň se snaží perlu získat zpět mniši nepálského kláštera, v němž byla po staletí uložena jako posvátný předmět a odkud ji uloupil Wiselyho přítel David. (NFA)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Klasika! Příběh je o zlaté perle, kterou se snaží dostat z chrámu hned několik lidí. Nakonec se to podaří dvoum kamarádům, z nichž jeden zjistí, že by se perla měla vrátit zpět do chrámu. Během tohoto dobrodružství narazí hlavní představitel na velice krásnou a půvabnou dívku, jejíž bratr chce perlu rovněž. Nakonec, když už vypadá, že se perla vrátí do chrámu se na scéně objevuje jakýsi ohnivý chlapík z vesmíru a objasňuje, že perla je ve skutečnosti šém pro jeho kosmickou loď. Dobrý film, na tehdejší dobu hodně dobrý. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: STV 2 = 31.12.1990, réžia slovenského znenia (SPF 1989) = SVäTOPLUK ŠABLATÚRA --- Samuela Hui dabuje JOZEF VAJDA, Teddy Robin Kwana dabuje MIRO NOGA, Joey Wangovú dabuje ZUZANA TLUČKOVÁ, Bruce Barona dabuje DUŠAN JAMRICH, Heidi Makinenovú dabuje TATIANA KULÍŠKOVÁ - ŠKODA, že sa zachoval iba český dabing. Kedysi to bola so slovenským dabingom z KOLIBY ozajstná legenda. (24.3.2009) ALELUJA ! - našiel som doma VHS s jednou z mála dochovaných kópií tohto filmu s pôvodným slovenským kinodabingom. - BOMBA ! (7.9.2009) ()

Reklama

animario 

všechny recenze uživatele

Čínskej dobrodružnej mix, u jehož vysokýho hodnocení převládá u většiny hodnotitelů nostalgie (který rozumím, sám to tak mám se spoustou filmů). Ale jak už tady někdo napsal, v jádru je to tuze špatnej film. Má hodně slibnej akčně-dobrodružnej začátek, ale potom už je to klasickej čínskej scénáristickej pelmel s Achillovou patou většiny asijských trháků tý doby, debilníma dialogama. To všechno v líbivým kabátku díky střídání různých lokací a sci-fi prvkům. Hlavní hrdina je toporná karikatura Jackieho Chana, kterej vůbec neovládá kung-fu a jehož herecký schopnosti se omezujou na tři grimasy, který střídá celej film (s Chanovou choreografií to mohl být docela jinej level a do role by se hodil mnohem víc). Přes značný nedostatky i na mě dýchla nostalgie, ale víc než silnější 2* si tohle nezaslouží. ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

ÓÓÓÓÓ, bože, to je tak nádherně pitomoučký. Dnes (26.10.2009) jsem si to pustil poprvé po zhruba patnácti letech... A zjistil jsem, že to na mě v dětství udělalo mocný dojem, protože mi toho spousta utkvěla v paměti. Abych to řekl krátce, ten film je velmi podobný filmům s Indianou Jonesem a tomuto filmu je velmi podobná pozdější Mumie. Je tu ovšem mnohem více akce, než v obou zmíněných (a musím uznat, že se jedná o akci velmi zručně natočenou), obsazení působí velice sympaticky, čímž mám na mysli hlavně skvělého Samuela "Bláznivá mise" Huie, skvěle nadabovaného Ladislavem Županičem (DruidKarel by měl vědět, že Ladislavu Županičovi bylo v době vzniku dabingu jen něco málo přes čtyřicet, takže nadabovat mladého hlavního hrdinu bych neviděl jako problém)... Jinak, když to teď vidím, tak je to opravdu dost naivní až by se dalo říct pitomé, ale tenkrát jednak byla jiná doba, a taky se jedná o zábavu pro celou rodinu. Kdybych ten film viděl dnes poprvé, tak bych kromě akce a hudby asi nic moc neocenil, ale za tu vůni dětství, která ke mně dolehla spolu s tímto filmem musím dát za 5 *... A říkejte si co chcete... ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Ako maly chlapec som tento film videl naposledy a dnes ked som ho pozrel znova po dlhej dobe, uz to neni ono. Teraz mi z toho vyliezol taky priemerny film, ale urcite nie zly film. Ako dobrodruzny zaner filmu urcite sedi, ale ze by bol na samotnom vrchole, to sa urcite povedat neda. Chyba tomu toho viacej, aby ma to chytilo za pacesy a nepustilo von zo zovretia. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Samuel Hui utrpěl během natáčení úraz z důsledku pádu. Na nějakou dobu proto pozastavil své aktivity. (Mol)

Reklama

Reklama