Reklama

Reklama

Legenda o zlaté perle

  • Hongkong Wai Si-Lei chuen kei (více)
Trailer

Hrdinou filmu je neprůstřelný supermuž Wisely, v civilu spisovatel sci-fi, který perfektně ovládá umění zápasu kung-fu, stejně jako jeho půvabná přítelkyně Sue, sestra šlechetného mezinárodního gangstera Paula Durana. O tajemnou zlatou perlu, obdařenou magickými schopnostmi, s nimi soupeří záhadný milionář Howard Hope. Zároveň se snaží perlu získat zpět mniši nepálského kláštera, v němž byla po staletí uložena jako posvátný předmět a odkud ji uloupil Wiselyho přítel David. (NFA)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Klasika! Příběh je o zlaté perle, kterou se snaží dostat z chrámu hned několik lidí. Nakonec se to podaří dvoum kamarádům, z nichž jeden zjistí, že by se perla měla vrátit zpět do chrámu. Během tohoto dobrodružství narazí hlavní představitel na velice krásnou a půvabnou dívku, jejíž bratr chce perlu rovněž. Nakonec, když už vypadá, že se perla vrátí do chrámu se na scéně objevuje jakýsi ohnivý chlapík z vesmíru a objasňuje, že perla je ve skutečnosti šém pro jeho kosmickou loď. Dobrý film, na tehdejší dobu hodně dobrý. ()

Quint 

všechny recenze uživatele

Dnes beru Legendu o zlaté perle jako „guilty pleasure“, ale ve svých dětských letech jsem se nad ní bezostyšně rozplýval. Film měl premiéru v Československu v roce 1989 (stejně jako tematicky podobné Zlaté dítě). Tehdy u nás nebylo k vidění moc filmů, které by spojovaly exotické vizuály, pulpová dobrodružství s akčními scénami, nadpřirozenými prvky a humorem. Legenda o zlaté perle mě tehdy uchvátila právě díky své kouzelné překombinovanosti. V kolika filmech jsem se tehdy mohl podívat do Hongkongu, Himalájí a Egypta na dobrodruhy, buddhistické mnichy, gangstery a mimozemšťany a zakusit s nimi kung-fu rvačky a honičky v autech, na motorkách, velbloudech či v letadle? To vše v devadesátiminutové stopáži. Až mnohem později jsem zjistil, že film je dokonce součástí několikadílné filmové série. Kameraman filmu Peter Pau dokonce později dostal Oscara za kameru za film Tygr a drak. ()

Reklama

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si uvědomil v půlce filmu, že jsem to jako capart viděl. Kéž bych si vzpoměl na každou chujovinu, co jsem kdy viděl, to by bylo hodnocení :-) Tohle je tak pitomý, až hanba. Snaží se to o jakous takous parafrázi na Indiana Jonese a dost možná se tímto snímkem z části nechali inspirovat tvůrci Božských relikvií, ale obojímu to nesahá ani po kotníky. Přesto za 3*, páč když vidím podobné snímky let 80. jen si marně povzdechnu nad dobou, kdy jsem byl dítě a jediná moje starost byla, jak zamaskovat pětku do pondělí, abych neměl přes víkend zaracha :-) ()

choze 

všechny recenze uživatele

Tuším první kung fu film, co jsem kdy viděl. Výpravný HK dobrodružný sci-fi film na motivy série čínských románů od Ngai Honga o dobrodruhu Wai Si-lem (poangličtěně Wiselym) pořízený za západoněmecké peníze. Exotické lokace, početné a kvalitní kung fu bitky a honičky (vryla se mi do paměti hlavně loupež perly v kláštěře a následný únik plus honička auta s motorkami), humor, půvabná Asiatka... Když jsem to někdy na přelomu 80. a 90. let viděl v televizi poprvé, měl jsem oči navrch hlavy a i dnes je to mile naivní a svižná akční podívaná s výbornými nápady (původ perly, pohyblivý písek). Film režíroval představitel podrazáckého Davida, multitalentovaný Teddy Robin Kwan, v roli hongkonského mafiána se představil Lung Ti, známý z LEPŠÍCH ZÍTŘKů. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Bohuzial som tento film videl len nedavno a tak ma k nemu neviaze ziadna nostalgia. Je to slusny, mierne nadpriemerny dobrodruzny film. Chapem, preco sa to u nas v davnych casoch mohlo stat legendou, ale na HK pomery to nie je nic vynimocne. Jackieho dobrodruzstva z Bozskych relikvii mi pripadaju ovela zabavnejsie, akcniejsie, velkolepejsie, proste po kazdej stranke lepsie. edit 2019: pozrel som si to druhýkrát a moje pocity sa nezmenili. Po každej stránke to je mierne nadpriemerný dobrodružný film, ktorý ale v žiadnom ohľade neohúri. Akcia je rôznorodá. Sem tam nenaká naháňačka, bitka alebo trikové finále, ktoré už dnes pôsobí zastaralo. Asi najviac ma štvalo, že charakter Wiselyho je taký nemastný neslaný. Síce je to dobrák s morálnymi zásadami. vďaka čomu chce vrátiť perlu mníchom, ale to je všetko čo sa o jeho charaktere dozvieme. Chýbali mi tam nejaké trademarky aké majú ostatní filmoví dobrodruhovia. Dokonca ani žiadny zapamätateľný hudobný motív nemá. Alebo keby aspoň film viac tlačil na komediálnu stánku v ktorej je Michael Hui dobrý, ale v tomto filme pôsobí jeho postava strašne nevýrazne. Prekvapivo sa o humor nesnaží ani Teddy Robin Kwan. No a ostatné postavy sú tiež len priemerné. Na jednej strane chamtivý Ti Lung a na druhej strane nebezpečný mimozemšťan. Aspoňže na Joey Wang sa dobre pozerá. Takže dnes som si tento film pravdepodobne pustil naposledy a ak dostanem znova chuť na HK variáciu Indiho, tak mám na výber medzi skvelým Jackieho Armour of God, Lauovým Magic Crystal alebo Magnificent Warriors s nádhernou Michelle Yeoh. Všetko to sú lepšie filmy. 6/10. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Samuel Hui utrpěl během natáčení úraz z důsledku pádu. Na nějakou dobu proto pozastavil své aktivity. (Mol)

Reklama

Reklama