Reklama

Reklama

Legenda o zlaté perle

  • Hongkong Wai Si-Lei chuen kei (více)
Trailer

Hrdinou filmu je neprůstřelný supermuž Wisely, v civilu spisovatel sci-fi, který perfektně ovládá umění zápasu kung-fu, stejně jako jeho půvabná přítelkyně Sue, sestra šlechetného mezinárodního gangstera Paula Durana. O tajemnou zlatou perlu, obdařenou magickými schopnostmi, s nimi soupeří záhadný milionář Howard Hope. Zároveň se snaží perlu získat zpět mniši nepálského kláštera, v němž byla po staletí uložena jako posvátný předmět a odkud ji uloupil Wiselyho přítel David. (NFA)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

Quint 

všechny recenze uživatele

Dnes beru Legendu o zlaté perle jako „guilty pleasure“, ale ve svých dětských letech jsem se nad ní bezostyšně rozplýval. Film měl premiéru v Československu v roce 1989 (stejně jako tematicky podobné Zlaté dítě). Tehdy u nás nebylo k vidění moc filmů, které by spojovaly exotické vizuály, pulpová dobrodružství s akčními scénami, nadpřirozenými prvky a humorem. Legenda o zlaté perle mě tehdy uchvátila právě díky své kouzelné překombinovanosti. V kolika filmech jsem se tehdy mohl podívat do Hongkongu, Himalájí a Egypta na dobrodruhy, buddhistické mnichy, gangstery a mimozemšťany a zakusit s nimi kung-fu rvačky a honičky v autech, na motorkách, velbloudech či v letadle? To vše v devadesátiminutové stopáži. Až mnohem později jsem zjistil, že film je dokonce součástí několikadílné filmové série. Kameraman filmu Peter Pau dokonce později dostal Oscara za kameru za film Tygr a drak. ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

V mých dětských letech jsem tenhle spektákl neuvěřitelně prožíval. Viděl jsem ho snad dvacekrát a na konci málem nedýchal. Když jsem teď film po více než deseti letech viděl, mnoho scén ztratilo své kouzlo a závěrečná scéna nebyla už tak monumentální jako kdysi, ale zase jsem objevil svěží nadsázku a překombinovanost, která mě příjemně pobavila. Slušný akčňák 80. let s něčím navíc + velká dávka nostalgie dává dohromadý slušný průměr. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Ve své době naprosto úžasný snímek, který svým konceptem, dobrodružstvím, výpravou a humorem, hodně připomíná o rok starší film s Eddiem Murphym 'Zlaté dítě'. Žánrů je použito hodně a kupodivu je příběh scenáristicky tak dobře zpracovaný, že se vzájemně nejen neruší, ale naopak se dokonale doplňují. Rodinné akční dobrodružství s prvky sci-fi už sice od svého vzniku krapet ohlodal zub času, ale i tak ani dnes, stejně jako výše zmíněné 'Zlaté dítě' na své přitažlivosti nic neztrácí. Jedná se o dokonalou odpočinkovou nostalgickou filmovou zábavu s prvky legend, historie, pověr a faktů. ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je fakt šílené. Že hongkongská produkce z 80. let je plná bláznivých štřihů, superzrychlených honiček a originálních soubojů, jsem si už zvykl. Tohle ale byl extrém. Navíc to mělo spoustu děr ve scénáři a humor tam byl někdy až moc naroubovaný. Přesto je to právě humor a vkusné souboje, co tenhle film drží nad vodou. - Nadzvukový crazy mix hitů 80.let - 45% ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Klasika! Příběh je o zlaté perle, kterou se snaží dostat z chrámu hned několik lidí. Nakonec se to podaří dvoum kamarádům, z nichž jeden zjistí, že by se perla měla vrátit zpět do chrámu. Během tohoto dobrodružství narazí hlavní představitel na velice krásnou a půvabnou dívku, jejíž bratr chce perlu rovněž. Nakonec, když už vypadá, že se perla vrátí do chrámu se na scéně objevuje jakýsi ohnivý chlapík z vesmíru a objasňuje, že perla je ve skutečnosti šém pro jeho kosmickou loď. Dobrý film, na tehdejší dobu hodně dobrý. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Samuel Hui utrpěl během natáčení úraz z důsledku pádu. Na nějakou dobu proto pozastavil své aktivity. (Mol)

Reklama

Reklama