Reklama

Reklama

Legenda o zlaté perle

  • Hongkong Wai Si-Lei chuen kei (více)
Trailer

Hrdinou filmu je neprůstřelný supermuž Wisely, v civilu spisovatel sci-fi, který perfektně ovládá umění zápasu kung-fu, stejně jako jeho půvabná přítelkyně Sue, sestra šlechetného mezinárodního gangstera Paula Durana. O tajemnou zlatou perlu, obdařenou magickými schopnostmi, s nimi soupeří záhadný milionář Howard Hope. Zároveň se snaží perlu získat zpět mniši nepálského kláštera, v němž byla po staletí uložena jako posvátný předmět a odkud ji uloupil Wiselyho přítel David. (NFA)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (97)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Takovýhle kousek jako je Legenda o zlaté perle se těžko hodnotí z pohledu dnešního diváka. Z vhs viděný film s dabingem působí často směšně, napodobuje Indiana Jonese, ale akční scény jsou poměrně slušné. Dabing tomu dává trochu jiný rozměr, především dabing mladého vůdce mnichů je srandovní. Poprvé jsme film viděl kdysi dávno a dlouho si nemohl vzpomenout na název, ale pamatoval jsme si závěr, který je svým způsobem velmi zajímavý a nezapomenutelný pro dítě jakým jsem byl. Takže z nostalgie a za dobré tempo a sympatické herce 4* a už asi nikdy více... ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Zlatá nostalgia spojená v jednom s osemdesiatymi rokmi, šialenou koprodukciou (Hongkong a Západné Nemecko) a mixom všetkého možného (fighty, ťavy, mimozemšťania, dobrodružstvo ála Indy, napodobenina Božskej relikvie aj priamo s napodobeninou Jackieho Chana...). Ale ono to normálne fungovalo. Skvelý film, ktorý človek hľadal takmer 20 rokov, kým sa k nemu dopátral. Objektívne by to malo mať určite nižšie hodnotenie, ale z pohľadu do minulosti nemôžem inak. ()

Reklama

inutihar 

všechny recenze uživatele

Asi jsem to musel vidět hodně dávno, když jsem si při novém shlédnutí vybavil jen tři scény (a to jsem si u jedné myslel, že patří do jiného filmu). Docela zábava, ale teď už možná spíše nezáměrná. Český dabing dodává další rozměr. Asi by to nebylo na čtyři, ale je tam můj milovaný Egypt. UPDATE: po opětovném shlédnutí Muže z Hongkongu jsem pochopil, proč jsem honičku v Káthmandů řadil do jiného filmu - tam byla taky. ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je fakt šílené. Že hongkongská produkce z 80. let je plná bláznivých štřihů, superzrychlených honiček a originálních soubojů, jsem si už zvykl. Tohle ale byl extrém. Navíc to mělo spoustu děr ve scénáři a humor tam byl někdy až moc naroubovaný. Přesto je to právě humor a vkusné souboje, co tenhle film drží nad vodou. - Nadzvukový crazy mix hitů 80.let - 45% ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu určitě nejvíc zapracuje nostalgie u diváků, kteří si ho pamatují ještě z VHSek. Já ho viděl až dnes a i tak jsem se u něj bavil. Souboje jsou pěkné, příběh není špatný. Je to něco na způsob Božské relikvie a koncem to může připomínat čtvrtého Indiho. Je zde i dost vtipných scén a i nějaká hláška se najde. Za mě70% :) ()

Galerie (9)

Zajímavosti (1)

  • Samuel Hui utrpěl během natáčení úraz z důsledku pádu. Na nějakou dobu proto pozastavil své aktivity. (Mol)

Reklama

Reklama