Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1745 a do Skotska se vrací vnuk zapuzeného krále Jakuba II., princ Charles, aby se pokusil získat pro svého otce korunu a trůn. Pod jeho praporem se houfují řady nadšených mladých mužů, ochotných položit za spravedlivou věc třeba i život. Také oba synové lorda Durrisdeera, James a Henry, planou touhou přidat se na stranu mladého prince. Jejich uvážlivý otec však ví, že není dobře sázet vše na jednu - a ještě ke všemu tak nejistou - kartu. Jeden ze synů musí zůstat loajální ke králi Jiřímu. Ale kdo to má být? Podle zavedených tradic by měl doma zůstat prvorozený James, dědic rodového jména a jmění. Jenže ten o tom nechce ani slyšet. A tak o budoucím osudu pánů z Ballantrae musí rozhodnout los... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

eileen 

všechny recenze uživatele

Bohužel mě toto dílo nijak nenadchlo, výprava byla sice bohatá, celkový dojem velmi pěkný, ale naprosto mě nezaujal děj, celý dlouhý film jsem čekala, kdy se něco rozvine a ono nic, jednoduše takové nijaké. Oba bratři podobní padouši a jestli měl James být ten kladný, jak jsem si na začátku myslela, tak jsem to tedy tak nechápala, takže opravdu nevím, dojmy z filmu mám smíšené, hvězdy jen za tu výpravu a herecké výkony. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Schoval jsem mobil a zamíchal cukr do kapucína, den byl dneska výjimečný, konečně padal sníh. Po více než hodině a půl koukání na film jsem se probral z letargie. Nějak se mi to zdálo dlouhé. Pravda, mohl jsem to posunout, ta představa mě napadla, ale nevýhoda je v tom, že bych očividně nezhlédl, jaké země vlastně procestoval? Tak právě tohle bylo na filmu nejzajímavější, pěkně v klidu před televizí. ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Celkem neznámou Stevensonovu knihu Pán z Ballantrae jsem četl a dost se mi líbila. Díky ní jsem jsem si vzpomněl i tento film, jejž jsem zhlédl hodně dávno, ale naštěstí se jednalo o dobrý a poměrně věrný přepis, což se u Stevensových děl (Ostrov pokladů, Jekyll & Hyde) povede nečekaně často. Na zfilmování nebo alespoň na mě čeká ještě kupa výborných povídek, novel i románů, a tak jsem rád, že se mám na co těšit. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

docela zajímavej film o ne zrovna milém příbuzném. a výprava a kostýmy jsou hodně dobrý. no a herci samozřejmě taky. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama