Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Země je zmítána občanskou válkou a stařičký křesťanský král Konstantin už není s to udržet věci pod kontrolou. Avšak do konfliktu se nedostali jen lidé, ale i mystické bytosti temných věků. I je ohrožuje křesťanství. Obzvláště ohrožená se cítí královna Mab, a proto se rozhodne bojovat. Osloví svou božskou sestru a navrhne jí, že spolu stvoří napůl smrtelného čaroděje, vůdce, který by měl křesťanství zničit. Když neuspěje, rozhodne se Mab jednat na vlastní pěst... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (200)

Anderas 

všechny recenze uživatele

Zatím nejzdařilejší legenda o Grálu jakou jsem viděl. A to je to přitom jen televizní zpracování a neviděl jsem to jinak než s dabingem. Film je velmi dobře vystavěn, má smysluplný děj i jakousi nápovědu k němu v podobě vnitřní zpovědi Merlina, jednou je velmi jasný, jindy je pointa vícevrstvá, neříkám že je to dokonalý film, protože je na mé gusto až příliš americký, ale opravdu je to v porovnání s ostatními adaptacemi to zdaleka nejzdařilejší dílo. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Fantasy s televizním rozměrem o čaroději Merlinovi a dalších postavách nemá nijak větší dopad pro diváka přivyklého kino snímkům na podobné téma. Je to sice vesměs dobře udělané, s druhosledovým hereckým obsazením, ale užije si to jen ten, kdo od toho vlastně ani moc neočekává. Tomu se dostane nějaká ta porce působivě fantazijní atmosféry, nějaký ten průměrně zvládnutý souboj a nějaký ty další "kejkle" se zaobalí tak, aby se i přes úmornou stopáž, na to dalo vydržet dívat. A ono to na jeden zátah i jde, ale pak si uvědomíte, že Barron není Jackson a počkáte si na žánrovou pochoutku od mistra fantasy kuchyně než od jeho snaživého učně, který stvořil dobrý televizní film plný dobrých televizních speciálních efektů. K parametrům kinofilmu se ani na okamžik nepřiblížil, ale na vyhazov z pomyslné fantasy kuchyně to není. 50% ()

Reklama

Lilloos 

všechny recenze uživatele

Anglické legendy, které mě na rozdíl od těch řeckých nikdy nezaujaly, jsou v tomto "telenovelním" podání (spoustu výrazných postav jejichž osudy jsou nekonečně propletené) po celou neobvykle dlouhé stopáže vyprávěny nesmírně poutavým způsobem. Jak skvělý je příběh, tak mizerné jsou efekty. Chápu, že se jedná o TV film, ale za takového draka nebo grify by se styděli i amatéři. ()

svik 

všechny recenze uživatele

Hodnotím za 3....Vidíte všichni tento,pohádkový spíše nepovedený, výtvor moc kladně? Ano je to tak . Celé drama se odehrávalo v temném a zamlženém prostředí. Já jsem neměl tu možnost tuto pohádku slyšet v původním znění a možná i pro to se mi celkové vyznění zdálo vcelku bezcené a nezajímavé. Celkové herecké obsazení například Neila to se mi zdálo příšerné -ten se hodí spíše do hororu jako je Horizont události to byl skvělý horor no nic. prostě celkové nadšení fuč a beru to jako ztrátu času. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Príbehy o Merlinovi ma vždy niečím priťahovali. Bol to tajomný, mocný čarodej z legien o kráľovi Artušovi. Je to zaujímavá téma na filmové spracovanie. No troj hodinový televízny snímok, ktorý natočil v roku 1998 režisér Steve Barron, ma teda veru moc neohúril. Vôbec som sa nedokázal vžiť do príbehu, nevystihovalo to dobu, nemalo to potrebnú atmosféru. Nebol som spokojný ani s hereckým obsadením. Najmä Sam Neill sa mi do titulnej úlohy absolutne nehodil. Pre mňa bol tento film dosť veľké sklamanie. ** ()

Galerie (13)

Zajímavosti (13)

  • Martin Short soutěžil o cenu Golden Satellite v kategorii nejlepší herec ve vedlejší roli. (Terva)
  • V průběhu filmu můžeme názorně sledovat ubývající síly dvou magických postav (obě ztvárnila Miranda Richardson) – zatímco Jezerní paní postupně přichází o ryby v jejím náhrdelníku, vlasy královny Mab postupem času pozbývají na barvě a šednou. (Stanislaus)
  • Pomineme-li fantasy vybavení bojového komparsu, mají hlavní postavy oblečení, zbraně a zbroje poměrně správné pro období skutečné doby vzniku legendy o Artušovi, tedy polovině 5. st. n. l. Řada věcí, např. Artušova přilba, je vyrobena podle skutečných archeologických nálezů (Sutton Hoo helm). (von_Kukuck)

Reklama

Reklama