Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Země je zmítána občanskou válkou a stařičký křesťanský král Konstantin už není s to udržet věci pod kontrolou. Avšak do konfliktu se nedostali jen lidé, ale i mystické bytosti temných věků. I je ohrožuje křesťanství. Obzvláště ohrožená se cítí královna Mab, a proto se rozhodne bojovat. Osloví svou božskou sestru a navrhne jí, že spolu stvoří napůl smrtelného čaroděje, vůdce, který by měl křesťanství zničit. Když neuspěje, rozhodne se Mab jednat na vlastní pěst... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (200)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch bezesporu lepších adaptací artušovské legendy, tady vyprávěna z pohledu věčného Merlina... Viděl jsem to na Hallamrku, divně rozpůlené, ale líbilo se mi to. Narozdíl od Prvního rytíře či tfuj tajblu Krále Artuše si aspoň nehraje na realismus, naopak, všechno sází na prvek magie (jak by taky ne. když je to o samotném Merlinovi, eh?) Sam Neill je slušný, hraje tam Miranda a hlavně Helena Bonham... Jsem spokojený 70% ()

Lilloos 

všechny recenze uživatele

Anglické legendy, které mě na rozdíl od těch řeckých nikdy nezaujaly, jsou v tomto "telenovelním" podání (spoustu výrazných postav jejichž osudy jsou nekonečně propletené) po celou neobvykle dlouhé stopáže vyprávěny nesmírně poutavým způsobem. Jak skvělý je příběh, tak mizerné jsou efekty. Chápu, že se jedná o TV film, ale za takového draka nebo grify by se styděli i amatéři. ()

Reklama

kritiklon 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů na kterých jsem vyrostl a zároveň spolu s Labyrintem, Legendou a Nekonečným příběhem jedno z mých prvních fantasy co jsem viděl jako malej špunt! Na tu dobu kvalitní kousek co se triků týče. A když vezmu v potaz skvělé herce a dobrej scénář tak musím dát s troškou nostalgie 5* a 85% ()

Ripley 

všechny recenze uživatele

Sam Neil se mi líbil v Jurském parku,v Úplném bezvětří,ale jako Merlin byl nepřesvědčivý.Absolutně špatný výběr herce.Stejně tak i v případě Artuše.Až na pár vyjímek,herci předvádějí příšerné herectví.Televiznost bije do očí.Dobrý trik se střídá se špatným.A Barronova rozbředlá režie ničí tento film.Pro mě nejzajímavější postava a překvapení ve filmu-Martin Short + hudba Trevora Jonese. ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

1068. hodnocený film: Extrémně dlouhé zpracování legendy jménem Merlin, která mě včak hodně chytla. Nedovedu si představit jiné ztvárnění role čaroděje Merlina, než v podání jindy nevýrazného herce Sama Neila. Hodně chválím ckvělé kostýmy, výpravu i dobrodružnost, která k filmu prostě patří. Vynikající herecké výkony i od ostatních a navíc ty tři hodiny utečou jako voda a vám jenom zůstane úsměv na tváři, protože přesně tohle jste od filmu čekali. 4* filmu dávám jen proto, že mi chvílemi film zabíhá až k přílišnému kýči a připomíná mi extrahnus jménem Princezna Fantagiro. Jinak nemůžu nic jiného filmu vytknout. 5* ()

Galerie (13)

Zajímavosti (13)

  • V průběhu filmu můžeme názorně sledovat ubývající síly dvou magických postav (obě ztvárnila Miranda Richardson) – zatímco Jezerní paní postupně přichází o ryby v jejím náhrdelníku, vlasy královny Mab postupem času pozbývají na barvě a šednou. (Stanislaus)
  • Ann Hollowood získala cenu Emmy v kategorii nejlepší kostýmy. (Terva)
  • Steve Barron soutěžil o cenu Director Guild of Amerika v kategorii význačný režijní úspěch. (Terva)

Reklama

Reklama