Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Země je zmítána občanskou válkou a stařičký křesťanský král Konstantin už není s to udržet věci pod kontrolou. Avšak do konfliktu se nedostali jen lidé, ale i mystické bytosti temných věků. I je ohrožuje křesťanství. Obzvláště ohrožená se cítí královna Mab, a proto se rozhodne bojovat. Osloví svou božskou sestru a navrhne jí, že spolu stvoří napůl smrtelného čaroděje, vůdce, který by měl křesťanství zničit. Když neuspěje, rozhodne se Mab jednat na vlastní pěst... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (200)

Dinosaurier 

všechny recenze uživatele

Nikdo nikdy už nenatočí lepšího Merlina, než je tento. Pro mě jím už navždy bude skvělý Sam Neill (hanila jsem ho v Jurském parku, teď to musím napravit). Nízkorozpočtový kouzelný film kdysi v produkci Hallmarku si ke mně svými triky našel cestu už dávno. Jediné, co bych vytkla, jsou opravdu levní gryfové a drak, přesto smysl pro detaily a-jinak-vlastně-všechno je dokonalé. Chybí mi Hallmark. Tím svým stylem, kdy to jde přes srdíčko, vyprodukoval i nejlepší Alenku, kterou nezvládl ani Burton. ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Výborné vypravování o Merlinovi. Kvalitní herci v čele se Samem Neillem dokázali udělat z televizního filmu krásnou podívanou pro celou rodinu. Hodně se mi líbil Martin Short v roli zlého skřeta, či co to bylo. Triky sice nebyly bůhví jak dobré, ale jde o televizní produkci, takže jsem tohle Merlinovi odpustil a nechal se jen unášet nádhernou atmosférou. Trvá to sice 3 hodiny, ale pro ten krásný konec bych si na to v klidu počkal znovu. 85% ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Ukázková fantasy. A ačkoliv televizní, výborná a s pěknými triky. Sam Neill je jako Merlin skvělý a rozhodně se jedná o jedno z nejlepších zpracování artušovských legend, které jsou ve filmu kompletně zobrazeny. A vůbec nevadí, že to jsou vlastně filmy dva, protože ten příběh je potom ještě lepší. Merlin je moje nejoblíbenější postava z legendy, a tak jsem rád, že je to hlavně o něm. I ostatní postavy jsou naprosto skvěle zahrané. Ta fantasy mi učarovala hned. ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

Má nejoblíbenější verze tohoto období :) ... když jsem byla malá, často to dávali v televizi a já se na to vždy těšila a napjatě čekala ... je to jedno z nejkrásnějších fantazy, co znám. Já nehodnotím triky, ale příběh a ten je opravdu nádherný,neotřelý a naprosto originální. Výborné herecké výkony a ke všemu i krásné herečky. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

V súčasnosti existuje mnoho verziíí legendy o Merlinovi, v priebehu storočí bol tento príbeh často prepisovaný a dopĺňaný rôznymi autormi. Musím ale priznať, že verzia, ktorú ponúklo toto filmové spracovanie, nebola vôbec zlá (aj keď niektoré postavy a udalosti okolo nich boli pomotané). Príbeh bol zaujímavý, epický, napínavý a čo je hlavné, pekne sa zahralo na strunu aj romantickej zložke tohto príbehu. Škoda, že výprava spolu s trikovými efektmi neboli na vyššej úrovni, aj v rámci svojej doby sa v tomto smere dalo urobiť predsa len viac. Solídny nadpriemer. 80/100 ()

Galerie (13)

Zajímavosti (13)

  • Lynn Kressel soutěžil o cenu Artois v kategorii nejlepší casting. (Terva)
  • Martin Short soutěžil o cenu Golden Satellite v kategorii nejlepší herec ve vedlejší roli. (Terva)

Reklama

Reklama