Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Země je zmítána občanskou válkou a stařičký křesťanský král Konstantin už není s to udržet věci pod kontrolou. Avšak do konfliktu se nedostali jen lidé, ale i mystické bytosti temných věků. I je ohrožuje křesťanství. Obzvláště ohrožená se cítí královna Mab, a proto se rozhodne bojovat. Osloví svou božskou sestru a navrhne jí, že spolu stvoří napůl smrtelného čaroděje, vůdce, který by měl křesťanství zničit. Když neuspěje, rozhodne se Mab jednat na vlastní pěst... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (201)

Death 

všechny recenze uživatele

Prvni cast byla na to, ze jde o televizni film vysoce nadprumerna. Druha uz zacinala pokulhavat-asi se uz nedostavalo penez-bitvy byly dost "beckovy". Celkove se ale da rict, ze to neni spatny film.Celkem me dostal zaver, ted ale nevim, jestli spis v dobrym nebo spatnym slova smyslu. Je to jeden z nejlepsich televiznich filmu, ktere sem mel tu cest videt. ()

Markussis 

všechny recenze uživatele

Inu žádný velkofilm to jistě není. Ovšem v rámci možností televizního filmu velmi vkusně a jaksi komorně natočeno.Tuto skutečnost právě velmi oceňuji. Vždyť není již dnes žádná náhoda, že v jiných případech, kdy se točí například historické megarozpočtové filmy, to dopadne katastrofou. Co se týče samotného Sama Neila, tak myslím, že jeho charisma je pro takovéto role jako stvořené. Škoda jen že typologie dalších obsazených herců vzhledem k bájným postavám již není tak precizní. Merlinova postava je zde až tak výrazná, že zastiňuje vše kolem sebe. A lze bohužel jasně vidět, že samotný film se z toho snaží težit, jak jen to jde. Ovšem na to má film jistě své alibi ve svém přímočarém názvu. Za naprosto nevýrazného a směšného Artuše musím schovat jednu hvězdu. ()

Reklama

Dinosaurier 

všechny recenze uživatele

Nikdo nikdy už nenatočí lepšího Merlina, než je tento. Pro mě jím už navždy bude skvělý Sam Neill (hanila jsem ho v Jurském parku, teď to musím napravit). Nízkorozpočtový kouzelný film kdysi v produkci Hallmarku si ke mně svými triky našel cestu už dávno. Jediné, co bych vytkla, jsou opravdu levní gryfové a drak, přesto smysl pro detaily a-jinak-vlastně-všechno je dokonalé. Chybí mi Hallmark. Tím svým stylem, kdy to jde přes srdíčko, vyprodukoval i nejlepší Alenku, kterou nezvládl ani Burton. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Atmosféra, herci - zvlášť v původním znění úžasní - a hudba, s kterou budete chtít jít před oltář. Ke konci se člověku na ksichtu usadí hovězí úsměv, jak to krásně skončilo, ale stejně jste si celou dobu nepřáli, aby to dopadlo jinak. "Trpělivost nepatří mezi mé přednosti."-"Máš jich tak málo, můj pane, že bych se kvůli téhle netrápil." ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No tak tohle je asi muj nejoblibenejsi film o Excaliburu, Merlinovi, Artusovi atd. Ale netvrdim, ze je nejlepsi, nejlepsi je Excalibur. Je fajn, ze se film zabyva kompletne celou legendou a nesoustredi se jen na Artuse nebo jen na Excalibur, takze vidime cely Merlinuv zivot. Sam Neill zvlad svou roli vice nez dobre a fakt mi do role sedl a i ostatni se vicemene hodily a byli az na nejake vyjimky nadprumerni. Dal za zminku stoji Martin Short - naprosto vynikajici prevleky, misty k nepoznani, Rutger Hauer - prijemne prekvapil a ukazal, ze jeste porad umi hrat, Miranda Richardson - jeji hlas a pohled nemel chybu a Helena Bonham Carter, ktera nemela moc prostoru, ale byla fakt dobra. Trochu se mi jen nezdala Isabella Rossellini, neprisla mi nejak zvlast pekna. A pak tu je predstavitel Artuse Paul Curran. Mlady Artus byl v pohode, ale jakmile byl uz starsi, tak to bylo dost spatny. Nevim, jesli slo o stejnyho herce, takze je mozny, ze to bylo make-upem, ale takle si proste Artuse nepredstavuju. Dalsi vytka je k rozdeleni filmu na dve casti, prvni dil skonci zacatkem bitvy mezi Mab a Merlinem a druhy dil navaze uplne nekde jinde a pak je v druhem dilu trochu mezer v deji, kdy se film chvily venuje jedne veci a pak najednou druhe, ale je to nastesti jen ze zacatku. Jelikoz se jedna o TV produkci, je jasne, ze triky nebudou nic extra, ale zas tak spatny nebyli a nektery se docela povedly. Mile prekvapi hudba, ta je na TV film nadprumerna. Taky me mrzel fakt, ze Merlin moc necaruje a celkove by ve filmu mohlo byt vic kouzel. A Kamelot by moh urcite vypadat vznesenejc, proste je videt nedostatek penez. A ten konec, sice je fajn, ze byl stastnej, ale bylo to trochu moc, uplne stacilo, kdyz by zustali stary. Tenhle film se radi mezi to lepsi, co Hallmark vyprodukovala, je to takova pohadka, na kterou se muzu divat porad, ty tri hodiny, co film ma, jsou tak akorat, takze jsem se prijemne bavil a vubec nenudil, ale nemuzu si pomoct a pride mi, ze kdyby film dostal do rukou nekdo jako Peter Jackson, byla by to nejvetsi rezba sveta. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (13)

  • Sam Neil soutěžil o Zlatý glóbus v kategorii nejlepší herecký výkon. (Terva)
  • Martin Short soutěžil o cenu Golden Satellite v kategorii nejlepší herec ve vedlejší roli. (Terva)

Reklama

Reklama