Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svet v 21. storočí je zdevastovaný ekologickou katastrofou. Strategickou komoditou nie je zlato, ropa či voda. Pušný prach, to je to, čo každý túži mať, to je faktor, ktorý určuje kto prežije a kto nie. Brodie pracuje pre demokratickú spoločnosť Alpha League, ktorá sa neustále musí brániť pred útokmi množstva bánd, operujúcich v ich okolí. Keďže zásoby pušného prachu sa spoločnosti povážlivo míňajú, prioritou číslo jedna je nájsť nové zásoby. A Brodie jednu takúto baňu nájde, ale záujemcov o jej drahocenný obsah je príliš veľa. (beso74)

(více)

Recenze (7)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Další variace na "Mad Maxe", tentokráte z Filipín a v produkci známého béčkového guru Rogera Cormana, to je tohle levné, málo známé, a naprosto šílené post-apokalyptické béčko, se spoustou, téměř nepřetržité akce, nejrůznějšího zbrojního arsenálu (minomety, raketomety, granátomety RPG, útočné pušky M16 a M-4, kulomety M-60, válečná vozidla, jeepy atd), docela cool kostýmů a postav (mmj. trpaslíci nebo indiáni), a nakonec i s hromadou potřebných statistů (komparsu), kteří zde padají jako hrušky a tak stále dokola. Kdo nakonec zvítězí, bude to dobrá, demokratická Alfa liga-to jsou ti ve žlutých vestách a s hokejovými přilbami, pro ty pracuje Richard Norton, náš hlavní hrdina, žoldácký bojovník Brodie, anebo zlo ztělesňované Clayovou (ano, ten šmejd z náramennými vycpávkami) fanatickou armádou v černé uniformě, složenou z té nejhorší lidské spodiny? Podaří se na způštěnou a bojovnými hordami rozvrácenou zem vrátit svobodu a nějaký pevně stanovený řád? Vypadá to že střelný prach má cenu zlata, a že se co nejdřív se možná schyluje k poslednímu možnému konfliktu o moc a kontrolu nad zemí. Nebylo to už tak dobrý, jako staré italské fláky z 80's let, bylo to pitomé, místy směšně patetické, ale jinak docela zábavné, a hlavně krátké, což u podobných filmečků vždy ocením. Režisér Santiago byl v tomhle subžánru jako doma a to už od roku 83' (kultovní "Stryker"), v podstatě zde recykloval několik nápadů ze svých starších filmu, viz. např. z "Equalizeru 2000". 1,5/5*. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Santiago je tvůrce béček z Filipín, který spíše než na kvalitu hledí na kvantitu. Dělá sice špatné filmy ale aspoň zábavné. Tohle vypadá jako jeden z jeho nejlepších a nejdražších filmů. Kamera a akce tu vypadá mnohem lépe než v jeho většině filmu. Navíc se tu celkem často něco děje. Norton v rozkvětu dokáže celkem solidně nakopat zadky. Nicméně se nejedná o žádné veledílo ale jako film na jedno zkouknutí to není špatné. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Tak to bylo hodně dežaví.. jako bych tohle viděl už asi tak 80krát nejmín.. Italský trashe z 80tek a 90tek.. TOTÁLNÍ RUTINNA aka pustina, postapo, střílení, výbuchy, fem fata, pustina, špiná, kecy, pustina, honičky, pustina, písek.. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Trošku ma zamrzelo, že si do tohto fláku požičal rejža celé zábery zo svojich predchádzajúcich hitov, ako WHEELS OF FIRE a EQUALIZER 2000. Ono všímavý a znalý divák si to všimne okamžite. Richard Norton si v poslednom menovanom aj zahral, takže zapasovať to tam nebol problém. Takže hviezda dole za recykláciu. Ale nič nové na svete. Toto bola zrejme Santiagova výplň cez víkendy. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

V postapokalyptickej pustatine po sebe furt strieľajú dve frakcie. Bum-bum-prásk a bác. Hlavný hrdina však medzi indiánmi pozná že musí bojovať za mier. Ó múdry Inčučura, konečne som našiel zmysel života, na oslavu si dám jedno mango a banán! Toto je totálny béčkový brak tej najrýdzejšej čistoty aká sa len dá za lacný preniaz zohnať. Scenár, ak niečo také existovalo, nestojí ani za konské lobogo, maestro Cirio proste nahnal na pľac hromadu komparzu a oni tam potom pobehovali okolo a hádzali sa o zem po zásahu, či keď vedľa nich niečo vybuchlo. A výbuchov tu teda bolo až-až-až to začalo byť otravné. Éterom tu však okrem šrapnelov preletí aj pár hlášok. "Ako sa voláš? Pojeb sa! Hmm, pekné meno, páči sa mi!" Ale najvtipnejšie bol ten zával z papundeklových balvanov v jaskyni. Richard Norton je na role v podobných srajdách priam vymodelovaný, taký sympatický béčkový sekáč a dostane tu okrem pálenia z kvérov príležitosť predviesť aj nejaké tie svoje karate schopnosti, aj keď choreografia súbojov pozostávajúca z pár kopancov nedáva práve dôvod na veľký jasot. Ale zbraní je tu viac než hromada - samopaly, raketopaly, ohňopaly, šípopaly ( niektorými zvané aj luky ) ... a nezabudnime na jedny odhalené kozy, ženské zbrane majú nezanedbateľný devastačný psycholgický účinok ( s nedostatkom krvi v mozgu z človeka taktický génius nebude ). Celý film stavia predovšetkým na svojej béčkovej tuposti, ale výsledok je polovičný, pretože má tendenciu začať nudiť. Pozerať sa na to ako kameňolomom pochodujú rôzne "futuristicky" vymódený náckovia čo motorkári a stále iba rutinne strieľajú pomerne rýchlo omrzí. Ako fanúšik zlých filmov dám samozrejme Círiovi ďalšiu šancu a pokúsim sa načrieť hlbšie do jeho šrotografie. ()

Tai_K_B 

všechny recenze uživatele

Chvíli mi trvalo si uvědomit, že nekoukám na Equalizera 2000, ale na jiný film od stejného režiséra. Jsou tu stejné kostýmy i uniformy, stejné kulisy i auta, spousta stejných herců, stejný vypravěčský úvod, stejná zápletka i dějové schéma. Opět se tu minomety strefují zásadně do osamocených hromádek kamení nesmyslně rozmístěných v pusté krajině :-), opět tu byl Norton postřelen a zachráněn půvabnou spoře oděnou divou, kterou vytáhl z nesnází, se kterou si poté cosi začal a nakonec mu ji zabili. Závěrečné „ztékání hradu“ opět končí „překvapivým“ útokem domorodého davu vyzbrojeného luky a oštěpy, hlavní záporák je opět oblečen v předimenzovaném polokrunýři, úplně stejné vojenské kšiltové čepici a ochranných brýlích a Norton je oblečen v úplně stejné kožené vestě a kalhotách (přesně v tomto kostýmu mimochodem, do třetice všeho postapokaliptického, pobíhal i ve Future Hunters). I fyzických rvaček je tu zhruba stejné množství jako v Equalizeru 2000. Celkově je to vykrádačka jako blázen a asi jediné, co je tu nové, je skutečnost, že v úvodním armádním střetu je o trochu líp poznat, která strana je která, a taky tu mezi postavami přibyla skupinka liliputů. Vlastně ne, počkat, těch už bylo plno i ve  Future Hunters. Tak nic. Režisér Cirio H. Santiago je v oblasti filipínského filmu legendou, nicméně v případě výše zmíněných postapo low‑badgetovek, kdo viděl jednu, jako by viděl všechny. Tu nesmělou osamocenou hvězdičku uděluji spíš za okázalost, s jakou dokázal Santiago kopírovat sám sebe a nenamáhat se při tom obměnit ani takovou do očí bijící věc jako kostýmy protagonistů. A taky za tu finální sekvenci pěstních soubojů, ty byly pěkné. ()

Reklama

Reklama