Reklama

Reklama

Železná pěst

  • Austrálie Under the Gun

Recenze (7)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je jistou výhodou, když v těch ultrakopacích akčních filmech vystupuje někdo, kdo tomuhle řemeslu přece jen trochu rozumí. Kathy 'The Punisher' Long - pětinásobná mistryně světa v kickboxu - mezi takovéto osoby určitě patří a na obrazovce si mimojiné zakopala i s Chuckem v jeho Walkerovi. Druhou stranou mince je samozřejmě to, že poněvadž ne každý může být genius ve všem - no jo :( -, přílišného přívalu herectví se nejen v Under the Gun nedočkáme. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tento film se mi docela těžko hodnotí ... Je to taková klasická mlátička co vznikaly v USA v 80. a 90. letech, jenže tento je Australský, Richard Norton - mistr mnoha bojových stylů si ho dělal skoro celý sám a je to snad řekl bych Céčko ... Film se odehrává jen jednu noc a na dvou místech - v klubu, který Frank (Norton) vlastní a v zadní ulici za klubem, kam se vyhazují odpadky. Frank je v průseru ... dluží každému, na koho se podívá, všichni po něm něco chtějí a očekávají, s manželkou to také nemá nejlepší, s personálem klubu také ... Všichni už jsou na něj naštvaní a tak se stane, že musí řešit řadu problémů, ale vůbec se mu to nedaří ... Je to takový anti-hrdina, lže, vykrucuje se, podvádí ... a když už to někdo nevydrží a chce mu dát lekci, tak mu dá Frank na držku a vyhodí ho na zadní ulici do odpadků ... A tak to jde celý film, nic jiného se zde neděje, jen že Norton pobíhá sem a tam, snaží se vypadat seriozně, v obleku a kravatě, ale řeže se s čím dál větší přesilou a gorilami, takže je to na jeho vzezření ke konci filmu již dosti znát ... Ještě, že má kamarádku (Kathy Long), která mu pomůže svým kickboxem nějakou tu desítku otrapů skopat a vyhodit z klubu ven .. Ze začátku jsem nechápal, na co se to vlastně dívám, ale pak jsem si uvědomil, že film se nebere skoro vůbec vážně, že to je prostě taková akční komedie a začalo se mi to líbit... Norton je fakt sympaťák a hraje perfektně podvodníka, který všem všechno naslibuje, ale nic nedodrží ... No a hlavní částí filmu jsou potom souboje - "fighty" ... No klasicky je vše sestříhané, amatérsky zabrané, chvílemi střih celého filmu nemá logiku. Ale i tak je fak, že prostě na Nortonovi bitky se dobře dívá a že fakt umí celou řadu bojových umění, od aikida snad po wrestling, v tomhle byl Norton vždycky borec ... Souboje Kathy Long jsou již nudnější, přece jsou to jen tvrdé kopačky a sem tam rána do držky ... I přes všechny zápory a nešvary filmu dávám 3*, protože ten film je něčím fakt sympatický, celou dobu jsem se u něj bavil a docela smál, což je myslím to hlavní ... navíc v této kategorii "USA mlátiček" jsem viděl za život mnohem horší "perly", takže kdybych dal méně, film bych vyloženě urážel ... Prostě mne to bavilo ... ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Richard Norton to nemá jednoduchý. Kam se vrtne tam ho chce někdo sejmout. Potřebuje přežít jednu noc a zmizet. Bohužel se k jeho smůle sere úplně všechno když vyřeší jeden problém tak se objeví další až mi ho ke konci bylo líto. Každopádně i když měl film zjevně omezený rozpočet, tak je prakticky nonstop akční a i když se odehrává jednu noc na jednom místě, tak děj ač je primitivní je funkční a pro potřeby filmu úplně dostačující. Norton byl vždycky macho borec přes bojová umění a tohle je jeden z filmů, kde jsou jeho schopnosti maximálně využity. Bitek tu je požehnaně jsou kontaktní a jak v té době bylo samozřejmostí i přehledně natočený a na konci se dočkáme i pěkný přestřelky ve který kromě pěstí a kopanců Norton slušně ovládá i střelné zbraně a předvede i efektní a zároveň efektivní střelbu obouruč. No a musím říct, že mě tu bavily i ty odlehčený scény a pár dobrých vtípků se tady najde. Každopádně na opakované shlédnutí jsem velmi spokojen a musím konstatovat, že dnešní rádoby béčkový srajdy by si z toho měli vzít příklad, jak se za málo peněz dělá hodně muziky.85% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Skvelé bitkárske béčko v ktorom dostal možnosť sa v hlavnej kladnej úlohe predviesť Richard Norton. Prachov veľa k dispozícii evidentne nemali a tak sa dej prakticky celý čas odohráva v jednom nočnom klube v ktorom sa behom jednej noci musí jeho majiteľ vysporiadať s mnohými problémami. Od otravných hostí, policajtov, mafiánov, zradcov vo vlastných radách a popritom sa snaží streliť svoj klub netrpezlivému kupcovi. Mne to tak trochu pripadá ako taká béčková variácia na Carlitovu cestu. Len namiesto hereckých koncertov tu sú nonstop bitky, ktoré obstoja aj v dnešnej dobe. Choreografia je oproti jeho HK kúskom jednoduchšia bez nejakých akrobacií, ale Norton používa efektívne chvaty na rýchle zneškodnenie súpera. Údery pôsobia kontaktne a tvrdo. A je to dokonale prehľadne natočené. Nortonove bitky som si fakt užil a občas komicky dostane trochu aj na prdel. Zato bitky chvíľu slávnej Kathy Long ako jeho kamarádky policajtky tu za veľa nestoja. Väčšina jej úderov dopadá mimo záberu kamery. Holt jej chýba HK škola. Okrem bitiek sa ešte dočkáme ešte solídnej hromadnej prestrelky v závere v ktorej sa zídu všetci tí parchanti a málokto to z nich rozchodí. Tá mi zas trochu pripomenula Pravdivú romancu. Výsledkom je príjemné a dostatočne pútavé béčko s kvalitnými bitkami v ktorom Norton dokázal, že má charizmu utiahnuť film a to aj v scénach v ktorých sa nebije. Nortonovu charizmu ešte podtrhol skvelý VHS CZ dabing. Béčkofilom rozhodne odporúčam viac ako súčasne sračky odohrávajúce sa v jednom sklade alebo dome. Od tohto filmu sa ich tvorcovia majú čo učiť. 6/10. ()

raduna01 

všechny recenze uživatele

Frank Torranco se celý řivot namáhal a škudlil, jen aby zachránil svůj noční podnik před bankrotem.Protože už má všeho dost, uzavře dohodu a většinou svých návštěvníků. Ta by mu měla zajistit finanční svobodu, to ovšem neznamená, že se Frank v následujících dnech nedostane znovu do problémů… ()

Reklama

Reklama