Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krásná egyptoložka Erica Baronová se vydává do krajiny Faraónů - Egypta, kde na své cestě z Káhiry do Údolí králů v Luxoru pátra po mystické neobjevené hrobce faraónů. Avšak o tyto poklady mají zájem i překupníci na černém trhu a tak po tom, kdy Erica objevila skrytý poklad, se ocitá ve spletité síti pronásledování, vražd, zrady i lásky. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (24)

majo25 

všechny recenze uživatele

Pestrý crossover egyptológie, mysteriózneho trileru a kriminálnej zápletky, ktorý sa možno hrá na viac ako v skutočnosti je, ale to hlavné si myslím zastane. Film je natáčaný v časoch, kedy mohli turisti ešte voľne vstupovať do pyramíd a iných veľkolepých staroegyptských pamiatok a divákom sa tak naskytá autentický zážitok. Jediným negatívnym prvkom bola snáď iba nesympatická hlavná hrdinka, ktorá rýpala svoj nos do všetkého, do čoho mohla. Ale trilerové scény kupodivu zvládala dobre. Frank Langella si tu zahral egyptského policajného šéfa a až na prekvapivé záverečné rozuzlenie bol zaujímavým hereckým elementom. Ten záver trochu neslaný, ale celkom dojem výraznejšie nepokazil. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Zajímavé pozorovat ta místa osmdesátých let. V dnešní době se tam vyskytuje asi tisíckrát víc návštěvníků. Film koukatelný, tempo solidní ale zápletka málo napínavá a ten konec trochu moc jednoduchý. Borka spadne do sklepe, kde je asi milion koster, ale sama během pěti minut najde cestu ven po té, co nohama vykopne pár zabetonovaných kamenů. Výborný dabing Krbová + Štěpánek + Županič. ()

Reklama

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Mám rád staré dobrodružné filmy a z tohohle ten oldschool-feeling doslova dýchá. Má pěkné lokace a dobrou hudbu, i hlavní představitelé jsou vybraní dobře. Problém je ale taková podivná nevýraznost. Přestože akčních scén tu není málo, nějak nestojí moc za pozornost a po chvíli na ně zapomenete. To samé s dialogy. Určitě se u toho nebudete nudit, na druhou stranu ale nijak nenadchne. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Stíní jí pyramida chamtivých. Nedopadne, padne. Kleopatřino El Dorado, Atlantida ve zlatém. Sošná figura zataví své útroby. Kouzelná flétna Amorových sonát se protne s fugou Morany. A zůstane jen oslnivý, nedostižný opiát v sítích poddolovaných, vzdalujících se komnat. Privilegovaná legenda mytické, nejmagičtější země. Karavana zamotaných sarkofágů, zavátých porcí prachu, písky času. Kulisy siluet. Magnetizující, smaragdové podnebí na aromatickém,  ebenovém kontinentu. ()

curil 

všechny recenze uživatele

Film je mi sympatický především svým   námětem (Egypt miluju po několika dovolených)   a také svým hereckým obsazením, hlavně   M.Ronet, J.Gielgud, F.Langella a další. Na rok   vzniku slušné triky i zábava. Samozřejmě, na   Mumii nemá, ale to je jiný level, i když u mě   to vychází v hodnocení stejně, ale to je tím,   co jsem uvedl předtím. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (1)

  • Snímek je filmovým zpracováním stejnojmenné knihy Robina Cooka. (e.v.i.i.k)

Reklama

Reklama