Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V roce 1866 zmizel na cestě kolem světa Sir Roger Tichborne, nejmladší potomek jedné z nejbohatších anglických šlechtických rodin. O deset let později přivezl dlouholetý africký sluha rodiny Tichbornů Andrew Bogle do Anglie muže, jehož představil jako pohřešovaného Sira Rogera. Měl jej najít v Austrálii, kam se - spolu se svým pánem - vypravil po jeho stopách. Je však tento obtloustlý, nepříliš aristokraticky působící chlápek skutečně tím, za koho se vydává? Nebo je to podvodník největšího kalibru, rozhodnutý vetřít se do nejvyšší anglické společnosti a přivlastnit si pohádkové rodinné jmění? Už dlouho nic nerozbouřilo hladinu britského veřejného mínění tak jako tento případ... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nenápadný historický film, který to s divákem poměrně šikovně koulí tu na jednu, tu na druhou stranu (viz obsah). Opravdu mě zajímalo, jak se to nakonec vyvrbí, ale co čert nechtěl, do závěrečná fáze vstoupil advokát Stephen Fry a bylo vymalováno - po jeho lehce nechutné, ale těžce sarkastické kreaci vás už bude těžko něco zajímat. Doslov k jeho postavě je ironický jako samotný Oscar Wilde. Pro film o (možná s uvozovkami, možná bez nich) lordu Tichborneovi mám ale "jen" slušnou šedesátku. Nevím, jestli by to šlo lépe zahrát, ale natočit lépe to možné bylo. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na to, ze to je Yatesuv prvni film, to vubec nebylo spatny. Namet filmu byl dost originalni a hlavne spravne zamotanej, ze sem vlastne nezjistil, jesli hlavni hrdina byl skutecne Tichborne a nebo ne. I kdyz se ve filmu najdou slabsi chvilky, tak prevazna cast deje byla zajimava a kdyz zacal bojovat o svuj titul tak to bylo i napinave. Herci mi prisly hodne dobry, hlavne vychcanej Stephen Fry, ale i Robert Pugh se snazil a bylo krasne videt, jak se z veselyho bezstarostnyho cloveka meni v cloveka, kterej chlastal a nenavidel ostatni cleny svy rodiny, ale nebylo se mu co divit, i kdyz to vlasne mozna jeho rodina nebyla. Ja se bavil slusne, takze 4*. ()

Reklama

Galerie (4)

Reklama

Reklama