Reklama

Reklama

Chyťte mého vraha

(seriál)
  • USA How I Caught My Killer
Trailer
USA, 2023, 7 h 7 min (Minutáž: 43–52 min)

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Chyťte mého vraha je seriál o skutečných zločinech, který za pomoci podrobných rozhovorů, autentických archivních materiálů a filmových rekonstrukcí přibližuje opravdové životní příběhy v pozadí těchto jedinečných případů, a to vše v novém žánrovém pojetí. (Disney+)

Recenze uživatele Vyrida k tomuto seriálu (10)

Chyťte mého vraha (2023) 

Moderně pojatá dokumentární krimi série, ve které si projdeme většinou případy mladých a různorodě sexuálně orientovaných lidí. Leckdy mi to připadalo, že se producenti snažili zalíbit všem rasovým etnikům na úkor původní vizi toho to pořadu. Okamžitě zapomeňte na nějaké detailní záběry z místa činu ( a když tak s velkou cenzurou ) či důkladný popis vyšetřování. Mnoho zajímavých informací si budete muset dohledat dodatečně z jiných zdrojů. ()

Našla jsem její deník… (2023) (E01) 

Epizoda 01 - Vražda Candice Parchment. Po zhlédnutí českých legend kriminalistiky, které považuji za absolutní dokumentární strop v této kategorii, mi pak všechny tyto rádoby americké napodobeniny přijdou hodně slabým čajíčkem. Ani tento pořad dle prvního případu nebude očividně výjimkou. Cenzura záběrů z místa činu už je takovou americkou klasikou. A celá ta pohádka o usvědčení na základě nějaké stránky z deníku malé puberťačky mi přijde hodně ujetá. Je jasné, že hlavní důkazy stály na něčem jiném, ale to by pak nebyla taková detektivní / televizní senzace. :) ()

Sociální média – to bylo něco pro ni (2023) (E02) 

Epizoda 02 - Vražda Nikki Kuhnhausen. Bizarní vražda nepoučitelného transexuála, který už jedinkrát uteče hrobníkovi z lopaty a stejně vleze opět k dalšímu cizímu chlápkovi do auta. Týpek musel být asi hodně v šoku když ji v nejlepším sáhl do kalhotek a nahmatal tvrdého candáta na místo..., ale rovnou ji zabíjet? Asi ho musela dodatečně ještě pěkně vyprovokovat. Každopádně jedna z těch situací kterou žádný hetero muž zažít rozhodně nechce! :D ()

Skrývala se v něm zrůda (2023) (E03) 

Epizoda 03 - Vražda Sarah Butler. Detroit a New Jersey patří k městům s největší kriminalitou v USA a tak to, že se v tomto případě snaží produkce seriálu házet vinu na laxní policii, mě příliš nepřekvapuje. Takto když se to chronologicky sestříhá to vypadá na snadně rozlousknutý případ, ale realita je jiná. Navíc holky co stojí u cesty a nabízí své tělo cizím mužům si za to můžou samy a mají mít při sobě nějaké prostředky, kterými se dokáží v případě nouze ochránit. Vyprávění napadené ženy taky místy postrádá logiku a nevěřím ji každé druhé slovo. Kamarádka, benzín... jasně :) Zatím nejslabší epizoda. ()

Všichni se na něj pořád dívali (2023) (E04) 

Epizoda 04 - Vražda Jesse Valencia. Případ který jsem již znal z minulosti. Sice je o něco zajímavější nežli ten předchozí, ale i tak si nemyslím, že by přímo pasoval do konceptu toho to kriminálního pořadu. Prakticky všichni členové z rodiny a kamarádi se na kameru chlácholí jaký by byl Jesse určitě dneska skvělý právník a přitom se před smrtí připosere z malého obvinění. ()

Je jí teprve čtrnáct, a není doma (2023) (E05) 

Epizoda 05 - Vražda Shaniesha Forbes. Holka co to příliš dobře nezvládala v reálném životě a tak si vše vynahrazovala přes sociální sítě. Jak by řekla jedna starší dáma: ,,Tyhle aféry každého jenom otravují. Já bych všechny ty internety pro děti zakázala!'' Očividně to ani moc doma neklapalo když údajné své těhotenství raději vyzradila kamarádovi nežli mamince. ()

Ta panika je znát (2023) (E06) 

Epizoda 06 - Vražda April Millsap. Asi jedna z těch povedenějších a dojemnějších epizod toho to kriminálního pořadu. Škoda, že ten pejsek, kterého měla tou dobou s sebou ji nedokázal dostatečně ochránit. Doplňující informace, které v pořadu nezazněly. April byla napadena až při cestě zpět domů. Po úvodní konfrontaci s vrahem a odeslání vystrašené zprávy přes mobilní telefón ji doběhl a pomocí motorkářské přilby ji umlátil. Poté ji odtáhl hlouběji do lesa podél cesty, kde ji uškrtil a zadupal k smrti. Jeho profil na Facebooku je stále i po malém hackerském útoku jakžtakž aktivní. ()

Je to prostě záhada… (2023) (E07) 

Epizoda 07 - Vražda Brandy Rosine. I když nejsme ještě v seriálu u konce, tak jednodušší případ na objasnění už tu asi hádám nenajdeme. I kdyby Brandy adresu své vraždy předem své kamarádce nenapsala, tak asi pro kriminalisty nebude problém ji vypátrat v historii online konverzace s pachatelkami. To že její mobilní signál byl naposledy zachycen někde v Meadville bylo asi tím, že ten podělaný dům taktéž jako aktérky v tomto pořadu nemohla najít. ()

Promlouval k nám ze záhrobí (2023) (E08) 

Epizoda 08 - Vražda John Ray. DNA naservírovaná pomalu na pozlaceným talíři a případ se dokáže uzavřít až po dlouhých 7mi letech. Jinak se jedná o klasický a ničím zajímavý profil normální loupežné vraždy. Dle mého jedna z těch slabších ne-li zatím nejslabších epizoda z celé první série toho to pořadu. Spíše mě překvapilo, že osoba která si říká bestfriend ani neví, že její kamarád byl homosexuál a dozví se to až od policie. ()

Asi máš na zádech terč (2023) (E09) 

Epizoda 09 - Vražda Ben Renick. Nejenže nejvíce zamotaný případ z první série toho to krimi pořadu, ale i poměrně nadstandartně obsazený co se týče výpovědí lidí, kterých se vražda osobně dotkla. Je to zapříčiněno i poměrnou čerstvostí této vraždy. Epizoda tím dostala úplně jiný spád a patří k tomu lepšímu co můžete v této řadě vidět. ()

Reklama

Reklama