Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebezpečný zločinec využívá požáru lesa ke svému útěku. Jesse, jeden z těch, kdo s ohnivým živlem svádějí urputný boj, se ho snaží dopadnout. Akční thriller plný povedených ohnivých efektů a napínavých scén. (oficiální text distributora)

Recenze (31)

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

Ticho sedel v kúte a ani sa neodvážil položiť otázku: "Čo dýchali a ako." Ono nevadí, Semler to písal na stehne, a všetok ten huriavk a ohňová lavína, s horiacim ksichtom v lodi je miš-maš zvetraných tupostí a nudy. Katastrofou je scenárový podpaľač, ktorý kopíruje spôsob prerozprávania. Všetko náhodne... Nie je dôvod sa rozčuľovať, a przniť, pretože z toho ohňa dobrej zábavy vzídu aj dve malé vtáčiky... A o tom to je, aby všetci boli šťastní. Tak americky. (videné 10.10.2015, JOJarchív) ()

choze 

všechny recenze uživatele

Až absurdně nerealistický a nelogický, ale zábavný béčkový akčňák s mimořádně tupým ex-fotbalistou Howie Longem a záplavou digitálních plamenů v hlavních rolích. Stálo by zato, podrobně rozebrat, čím vším se tvůrci OHNIVÉ BOUŘE inspirovali, ale spokojím se konstatováním, že námětem i několika konkrétními scénami (horská chata, skok do propasti) film kopíruje CLIFFHANGERA a ve finále se dopustí té nejdrzejší filmové vykrádačky od dob TURKISH STAR WARS, když se hasič v podání Scotta Glena postará o stejný dějový zvrat jako hasič, kterého hrál v Howardově OHNI. Na první pohled křehká ale v boji zdatná (a celkově stejně nevýrazná) ornitoložka Suzy Amis připomene strážkyni parku Samanthy Mathis asistující Christianu Slaterovi v OPERACI ZLOMENÝ ŠÍP (kde Long herecky debutoval jako Travoltův poskok) a záludný chladnokrevný hajzl William Forsythe a tichý znásilňovač Barry Pepper připomenou Cyruse Viruse a mix Johnnyho 23 a Grahama Greena z CON AIR. Pěkné, do běla rozpálené finále, ve kterém explodují stromy. Jak by řekli taťka s mamkou z Cravenových LIDÍ POD SCHODY - ať se smažej v pekle! ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Snaha urobiť novú akčnú hviezdu z nejakého bývalého hráča amerického futbalu sa nevydarila. Howie Long nemá charizmu, aby utiahol film. Hodil by sa maximálne do úlohy poskoka hlavného záporáka. No a samotný film tiež za veľa nestojí. Nebol síce úplne lacný, ale stále mu chýbalo dosť peňazí na to, aby tie šialenosti, ktoré sa tam odohrávajú nevyzerali po trikovej stránke tak mizerne. Celkovo je akcia extrémne prehnaná, čím mi pripomenula tie horšie diely série XXX. Naviac je zbesilo zostrihaná a braná vo veľkých detailoch, takže ani nie je príliš prehľadná. A ani samotný typ akcie ma nenadchol. Väčšinu filmu sa postavy poflakujú v lese a snažia sa vyhnúť ohňu. Popritom záporáci naháňajú kladného hrdinu a jednu ženu a zároveň sa sami záporáci jeden po druhom pozabíjajú. To je asi tak jediný, trochu originálnejší prvok celého filmu. Za zmienku ešte stoja otrasné komické účesy záporákov. Vzhľadom na trashové pojatie filmu mal byť asi zámer, aby záporáci pôsobili komicky. Snáď. Alebo je Dean Semler iba mizerný režisér, čo dokazuje aj jeho druhý režijný počin. 3/10. ()

IMPAIRED 

všechny recenze uživatele

Podle mě další parodie která má se všim všudy všecko. Uplně geniálně stvořená. Klidně mi napište, jak je strašně debilní dávat odpad filmům který se mi nelíběj a jak dávam špínám kinematografie pět hvězd. Dejte si moje jméno na profil, ale až jej někdo uvidí, tak ho honem stáhněte a dělejte že se nic nestalo. A dejte mi co nejvíc bodů. Já sem uplně nadšenej když mi nějakej přibyde. Fakt, sem na stejný lodi s váma, kluci od Avatarů. .... ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

V 90. letech vzniklo nemálo snímků o útěku vězňů při převozu. Vzpomeňme např. skvělý 'Con Air'. Tentokrát jsou vězni převáženi autobusem přes les, kde vznikne ohromný požár. No, a jeden nebezpečný psychopatický zločinec toho využije. Vezme kamarády a jdou na věc. A divák sleduje, jak si počínají. Námět slibuje podívanou plnou ohnivého pekla, hasičů v akci a trestanců na útěku. Ale výsledek je takový rozpačitý. Místy je příběh uměle natahovaný a značně se stahující k nudě. A to byl začátek snímku slibný. O dramatické části nouze není a snaží se upoutat pozornost, ale skřípe to. Hodně to skřípe a snímek se každou minutou stává nezajímavým. Záběry na mohutný lesní požár jsou jak ze zpravodajství a vypadají jako skutečně autentické. Oheň v blízkosti herců už působí uměle a nevěrohodně. Už pocit jaký tam musí být žár a nedýchatelno, nám shazuje veškerou reálnost. A scéna v 75 minutě je skutečně ohnivé peklo. Škoda jen nepovedených speciálních efektů. Závěr snímku je tedy dech beroucí, ale na celý film je to opravdu poněkud málo. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama