Reklama

Reklama

Recenze (3)

Philcze 

všechny recenze uživatele

Stylistická extratřída rok před Sedm a tři před přelomovým Cure. Snová atmosféra plná cigaretového kouře a zahloubaného sledování fotek na diaprojektorech ve sterilních vyšetřovacích místnostech, kde už polovina osazenstva dávno vypustila duši. Zrnitá videa vymývání mozků přehrávaná na tlustých monitorech. Odosobněná vyšetřovatelka s retro futuristickou károu a ezo manželem, se kterým během saunových rituálů filozofuje nad podstatou zla. Mysteriózní případ, který i navzdory nízkému počtu postav dokáže zamrazit i překvapit. Konec, který po sobě zanechává ocas nerozřešeného snu. Film, který by si zasloužil plné restaurování do 4K, kdyby jeho sledování v pochybné 480p kopii vlastně nedávalo zdaleka největší smysl. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Každé pondělí v šest večer je v podzemce zavražděna žena. Psychiatryně je povolána asistovat policii. Stopa vede k jinému psychiatrovi, "černé ovci", s nímž se náš psychiatr setkává. Když přichází k luštění, je stále víc přesvědčena, že ten druhý psychiatr programuje členy dřívější sekty.....Film se snovými představami. ()

Reklama

Cedr 

všechny recenze uživatele

Bravurně nasnímaný psychologický krimi thriller, který díky mistrovské kameře a režii přetéká atmosférou. Zdánlivě by se to tak trochu dalo přirovnat k Silence of the Lambs, kdyby jej natočil Kiyoshi Kurosawa. S trochou nadsázky je každičký záběr uměleckým dílem. Žádná prvoplánová artová masturbace se však naštěstí nekoná, jde jen o dokonalost kompozice, barev a souvisejících aspektů. Příběh i výkony (Takeshi Wakamatsu zejména) na výbornou. Pozvolnější tempo filmu sice svědčí, ale i tak by bylo dobré v druhé půlce 15 minut ušetřit. Jiné neduhy Angel Dust namouduši ale nemá. Stylisticky je to extratřída a na atmosféričtější thrillery by stačily prsty jedné ruky. A to možná i nešikovného dřevorubce. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama