Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V poušti najde mladý bojovník (Fu Sheng) vyčerpaného muže v černém (Ti Lung). Pomůže mu, ale místo vděku se dočká jen toho, že mu tajemný cizinec ukradne vodu i koně. Mladík ale cizince najde ve skalách a nezdá se, že by měl příliš velký vztek. Naopak. Pomůže neznámému proti banditům, kteří ho pronásledují a nenechá se odradit jeho odmítavostí. Bojovník s trojtyčí mladíkovi začne zvolna odhalovat svou minulost, ve které byl jedním z klanu vedeném bezcitným kmotrem (Ku Feng). Jako jeden ze Třinácti orlů musel vraždit, rabovat a krást, ale po jedné z podobných akcí byl vážně raněn a zachráněn vesnickou rodinou. Teprve v opuštěném vesnickém stavení, kde se ho ujala rodina kultivovaného literáta poznal lidské teplo a lásku. Jeho dobrý úmysl polepšit se ale zničilo jak vyvraždění rodiny, která mu zachránila život, tak jeho vlastní zabití těhotné ženy, dcery kmotrova nepřítele. Třináctý orel touží po pomstě a také po smrti z ruky manžela mrtvé ženy. Musí zabít svých dvanáct druhů i kmotra, aby mohl najít klid. A mladík beze jména se na cestu pomsty vydává spolu s ním. (miklaras)

(více)

Recenze (5)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Naprostá špička od SB společnosti a jeden z nejlepších filmů, jaké jsem od SB vůbec kdy viděl!! Naprosto úchvatný příběh, dokonale podaný a "vybarvený" je úžasně zkombinován s podstatě non-stop akcí. Jedna nekonečná řežba se zbraněmi, dva týpci vykonávají pomstu na bandě grázlů, ale také ultimátních bojovníků, a postupně se dostávají až k jejich vůdci, jak jinak starému dědovi v bílých vlasech a vousech ... Trochu to připomíná i nějakou RPG videohru, protože každá z postava má svoji zbraň, oblek, styl a hrdinové se dostávají společně dál a dál, mordují stále schopnější nepřátele ... Choreografie soubojů je fakt excelentní, i když trošku pomalá (mohli se těmi zbraněmi ohánět trochu dynamičtěji a rychleji ..., ale i tak pecka). Navíc hrdinové jsou velcí sympaťáci a jsou perfektně zahraní. Ten film prostě nemá chybu! ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Komediálnejšie ladené kung-fu v ktorom sa neustále hašterí ústredná dvojka Ti Lunga a Fu Sheng. A popritom vymlátia celú armádu nepriateľov, keďže v príbehu ide o starú dobrú pomstu. Aj keď jej detaily sa dozvieme postupne. To hašterenie ústrednej dvojky ma príliš nebavilo. Fu Shenga som nikdy nemal rád. Ale bitiek je neúrekom a na SB pomery patria k tým lepším. Sú už dostatočne dynamické a obsahujú aj náročnejšie chvaty. Úplne mi nesadlo ani finálne vyústenie príbehu. Tá obeť bola zbytočná. Takže celkovo to je nadpriemerné kung-fu s množstvom vydarených bitiek. 6/10. ()

Reklama

miklaras 

všechny recenze uživatele

Jeden z nádherných opusů, který osciluje mezi wuxia dramatem a kung fu, s atmosférou starých westernů. Ti Lung Fu Sheng v něm nejen skvěle bojují, ale co víc, výborně hrají. Jednoduchý příběh mnohonásobné pomsy, ve kterém režisér Sun Chung vede diváka krok po kroku až k odkrytí celé minulosti je výborně vystavěný a dávkuje po kapkách choreograficky vycizelované souboje (které vytvářel, jak jnak Tong Gaai), večerní rozhovory o smyslu bojovnické cti a pomalé sbližování obou hlavních protagonistů. Sun Chung je vůbec režisér, který by stál za hlubší poznání a musím říct, že po Changovi Cheh je to jedno ze jmen, které začíná hodně lechtat moji zvědavost. I když svoje filmy nezasazuje do exteriérů, ale nechává příběhy plynout mezi kulisami, jeho vyprávění je velice čínské, ať už zpracovává předlohu Gu Longa nebo, jako v tomto případě Ni Kuanga.9.5/10 ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tenhle typ filmů mám rád, ale z právě tohoto roku existuje několik daleko lepších snímků. Ani mi tak nevadí studiové kulisy, jako mizerná kamera, střih, hudba a přepjaté a teatrální herectví. Samotný příběh by zkušený filmař pořádně dokázal rozvinout a vydojit, protože divák od začátku čeká, kdo že je ten tajemný muž v bílém a proč tomu v černém pomáhá. A i když ostatní zde vychvalují choreografii soubojů, mně přišla nepřehledná, což ještě zhoršoval kameraman, který se pokoušel o ty rádoby umělecké záběry. Takže ve chvíli, kdy se dva hrdinové sesypou na toho největšího zlouna, následuje záběr zdálky, na němž je přes různá zábradlí vidět někde v dáli tři bojující postavičky. Skript také neuhlídal, kde zrovna by měli ležet dříve poražení a mrtví lupiči, takže se postupně mrtvá (ale i živá) těla vytrácejí, až dům vypadá najednou zcela prázdný. A podobné věci tříštily mou pozornost, některé dlouhé a zbytečné scény zkoušely mou trpělivost, a nakonec mě to tak nějak mírně štvalo, celý ten film. Silné dvě, nebo slabé tři hvězdy. ()

Navaran 

všechny recenze uživatele

Ti Lung,který utekl od vražedného gengu 13 orlů vedeným podlým Ku Fengem se setká s tajemným Fu Shengem, který mu neprozradí svoji identitu a říká si bezdomovec. Ti mu vylíčí svoji minulost s gengem a společně vykonají pomstu i spravedlnost... kulisy tu nevadí, choreografie Tong Gaaie jsou na jedničku, a konečný souboj bere dech... inu další film,který mě vzal za srdce :) ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama