Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na počátku příběhu Joe Hoffman daruje své manželce Amy ke čtyřicátým narozeninám vytouženou dovolenou v Nepálu. Cesta do Himalájí se však změní v nečekané drama, když se manželský pár vydá vrtulníkem do hor, aby se tu vypravil na namáhavý, ale vzrušující výšlap. V tu dobu totiž o několik stovek kilometrů dále způsobí zuřící tajfun nečekanou změnu počasí, která krátce nato zasáhne i Himaláje. Mnoho turistů a horolezců překvapí v horách, odřízne je od světa a mnohé zahubí. Také Amy a Joe, které jejich pilot nechal na holičkách a uletěl, se ocitnou uprostřed běsnící bouře u hukotu lavin v ohrožení smrti. Navzdory všemu se však rozhodnou uprostřed věčného sněhu bojovat se zuřícím počasím o život. A to i přesto, že situaci komplikuje zranění, které utrpěl Joe. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Nic zvláštního z hlediska filmové tvorby. Ovšem prožít to, muselo být peklo. Hory jsou nádherné, ale i kruté. Ale ke K2 se to nemůže ani přiblížit. ()

ujec odpad!

všechny recenze uživatele

Hrôza z antilogiky tohto filmu sa valí takmer každou scénou ako lavíny v horách. I keď sú tu asi 2 zábery z Nepálu, hlavne z Kathmandu, ďalej sa ocitáme na Aljaške uprostred krásnych ihličnatých lesov. S výstrojou našich hrdinov by sme mohli ísť nanajvýš k spomínanej riečke na ryby a nie na 6189 m vysoký končiar Himalájí. Sherpa, ktorý doprevádza skupinu pochádzal asi z pralesov Bornea, ked nemal páru o ničom. Hľadať cestu do údolia a prechádzať jeden hrebeň za druhým a pokračovať dnom potoka, ktorý lemovali 2-3 metrové snehové brehy v mesiaci September, keď je v Himalájach v údoliach +30 stupňov, to hovorí za všetko. Poradcovia tohto veľdiela museli byť na úrovni všetkých ostatných laikov, ktorí priložili ruku k dielu. Nebudem už ďalej počítať chyby vo filme. Isto by vyhral v tomto smere súťaž o jeden z najchybnejších filmov. Záujemcom o trekking a expedície v Himalájach doporučujem vyhnúť sa tomuto filmu na min. 3000 m. ()

Palisander 

všechny recenze uživatele

Ak to myslíte s horami vážne: nepozerať, nepozerať, nepozerať. Pre ostatných návod, ako NEprežiť. Keď už nič iné, rozhodne dobrovoľne neskáčte v zime do potoka. Ani keby vám to malo skrátiť cestu o hodinu. A ak pôjdete do Himalájí, zoberte si prosím čiapku. ()

Reklama

Reklama