Reklama

Reklama

Grizzly král hor

  • USA King of the Grizzlies
Western / Rodinný
USA / Kanada, 1970, 93 min

Obsahy(1)

Vydejte se na cestu divočinou úžasného dobrodružství s medvídětem grizzlyho jménem Wahb z amerického severozápadu, kterého zachrání indiánský předák Moki z dobytčího ranče před jistou smrtí. Majitel ranče, jemuž všichni říkají plukovník zastřelil při ochraně svého dobytka grizzlyho matku a jeho medvědí sestru. Indián Moki se rozhodl mladého medvěda ochránit před lovci převozem do bezpečí odlehlých hor. Zde bude mladý Vahb bojovat zcela sám o svou existenci na cestě krásnou, ale nelítostnou divočinou. Film byl natočen podle literární předlohy legendárního spisovatele Ernesta Thompsona Setona. (tahit)

(více)

Recenze (6)

tahit 

všechny recenze uživatele

Předlohou pro filmový příběh režiséra Ron Kelly z nespoutané divočiny Grizzly král hor byla stejnojmenná knížka od spisovatele Ernest Thompson Seton. Malé medvídě grizzly jménem Wahb z amerického severozápadu zachrání indiánský předák Moki z dobytčího ranče před jistou smrtí. Muž, jemuž všichni říkají plukovník a majitel ranče, zastřelil při ochraně svého dobytka grizzlyho matku a jeho medvědí sestru. Indián Moki se rozhodl mladého medvěda ochránit před lovci převozem do bezpečí odlehlých hor. Zde bude mladý Wahb bojovat zcela sám o svou existenci na cestě krásnou, ale nelítostnou divočinou. Tak tahle cesta divočinou parádního dobrodružství byla skvělá, opravdu jsem si to užil. Vynikající záběry amerického severozápadu jsou zde nečekaně krásné. Titulní hrdina grizzly Wahb je nádherný krasavec. Nabízí se podobné srovnání se slavným filmem od Jean-Jacques Annaud http://www.csfd.cz/film/168-medved/ jehož hrdinou je taky medvědí fešák. Nicméně oba filmy mají svoje kouzlo a ukazují hezky zvířata v jejich přirozeném prostředí. Annaudův medvěd měl báječné sny a Wahb zase možná divočejší příběh. A když se díval svýma nádhernýma očima, jakoby chtěl říct: člověče, snad pochopils konečně mojí duši. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Byl jsem trochu zklamaný, neboť podle anotace jsem očekával seatonovské drama, a překvapilo mne, že se jedná o poměrně dobře natočený dokument, který si chvílemi na drama hraje. Byly okamžiky, kdy mi to (teď trochu přeháním) připomínalo Vydrýska. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Klasická disneyovka, veľmi podobná Legende o Lobovi, akurát vĺčka vystriedal medvedík. Aj on je spočiatku malý a dobrodružným zoznamovaním sa s rôznymi nebezpečenstvami dozrieva skúsenosťami i svojou váhou v trochu väčšieho medvedíka. Niekedy je na rozdiel od reality až príliš inteligentný, ale kvôli filmársky atraktívnemu podaniu museli prísť aj kompromisy. No ale keď sa to koná v lone tak krásnej prírody akú Kanada ponúka, nie je čo dodať. Iba ak atraktívne pôsobiace polodokumentárne zábery súbojov s pumou, rosomákom či inými grizzlíkmi. Bart mal v podobe svojich predchodcov slušné vzory. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Indián Moki zachránil život medvědímu mláděti..... Režie - Ron Kelly. Scénář - Rod Peterson, Ernest Thompson Seton a Jack Speirs. Produkce - Winston Hibler. Hudba - Buddy Baker. Kamera - Reginald H. Morris ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Rodinný dokument, snažící se poněkud infantilním dojmem přiblížit život medvěda Grizzlyho a k tomu si ještě dopomáhá plytkým příběhem. Moc nevěřím, že by to zaujali rodiče nebo snad dokonce děti. Spíše doporučuji Annaudova, poněkud explicitnějšího, ale zábavnějšího "Medvěda". ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama