Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Yvan vede truhlářský podnik, který založil jeho dědeček v roce 1930. Své firmě i práci je zcela oddán, takže se drží i v tak velké konkurenci. Jednou o polední pauze továrna prostě shoří. Ale Yvan je pojištěn, a to dokonce u svého nejlepšího přítele. ALE!? Jeho přítel Maxime se svým dalším přítelem dělají pojišťovací podvody. Smlouvu s klientem řádně nezaregistrují a peníze jim jdou do kapsy. Když se něco stane, přítel, který je na ústředí, dodatečně smlouvu zaregistruje a pojistné se vyplatí. Tak by to proběhlo i v případě Yvana, kdyby ovšem přítel - ten z ústředí, náhle nezemřel. Všichni hledají řešení, jinak Yvan nejenže zkrachuje, ale navíc by asi Maxima... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Grafito 

všechny recenze uživatele

Dost nekompaktně sroubovaná komedie a sociální drama v jednom.. chvíli je to groteska jak s Belmondem a chvíli naprostá deprese.. hvězdičky jsou za tu vtipnou část děje.. ()

d-fens

všechny recenze uživatele

ocenenia : Montréal World Film Festival 1999 - nominácia na Grand Prix des Amériques, najlepší scenár (Pierre Jolivet, Simon Michaël) ()

Reklama

Ony 

všechny recenze uživatele

Má to být komedie. A to tedy skutečně je. Scény na hřbitově, "před rekonstrukcí . . . a po", krádež sochy atd. atd. jsou geniální. Vincent Lindon je neodolatelně na dně. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama