Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V základním táboře pod K2, druhou nejvyšší horou světa, která si vyžádala nejvíc lidských životů, se chystá k výstupu výprava financovaná miliardářem Elliotem Vaughnem. Ten chce akci využít k reklamní kampani na svou leteckou společnost. Do tábora přichází Peter Garrett, který pracuje pro časopis National Geographic a fotografoval nedaleko sněžné leopardy. Ke svému překvapení se v táboře setká se svou sestrou Annie, která sice patří k nejuznávanějším horolezkyním, s bratrem však už tři roky nemluví. Nedokáže mu totiž odpustit, že poslechl otcův rozkaz a odřízl ho z lana, na němž viseli po nehodě dvou horolezců. Další den se Annie vydá s Vaughnem a zkušeným horolezcem Tomem McLarenem k vrcholu. Během cesty se začne zhoršovat počasí a horský vůdce Skip Taylor žádá Vaughna, aby sestoupili zpět do tábora. Ten však odmítne. Počasí ho nakonec přinutí výstup přerušit. Během sestupu strhne prudká bouře lavinu, která srazí část výpravy. Přežije pouze Vaughn, Annie a zraněný Tom, kteří se zřítí do ledové jeskyně, kde je lavina uvězní. Peter okamžitě zorganizuje záchrannou výpravu. Ví, že má pouhých šestatřicet hodin, jinak sestra i ostatní zahynou na vysokohorskou nemoc. (TV Nova)

(více)

Recenze (375)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Vertical Limit dokáže bavit solidní akcí (Martin Campbell uměl, umí a umět bude) a otrávit momenty, v nichž se snaží tvářit jako opravdové drama. A že takových momentů je! Třetí hvězdu přidávám jen za originální znění - s dabingem, který stupidní dialogy jenom podtrhuje, to je na dvě a ještě k tomu mizerné. Stallonův Cliffhanger a Eastwoodův Eiger mizí v nedohledných výškách, zatímco Vertical Limit se horkotěžko hrabe ze základního tábora. ()

Torision 

všechny recenze uživatele

Nemám rád hory, nemám rád zimu a ani moc nemusím O'Donnella. Ale přesto se mi tenhle film líbil. Efekty byly fajn, když to mělo bejt napínavý, tak jsem fakt napjetej byl a všichni herci taky hráli fajn. Zejtra si na tenhle film sice ani nevzpomenu, ale to nic nemění na tom, že jsem se docela dobře bavil. Celkově je to zábava tak na tři a půl hvězdy, ale přikloním se ke čtyřem, hlavně proto, že Scott Glenn mi v tomhle filmu strašně připomínal Iggyho Popa. :) ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

pokud vám nevadí, že mozkové buňky při tomto filmu zapojíte jen na vlastní riziko, dá se na to koukat. ale ono se dá koukat na kdeco, že? výstup do kolika že? osmi tisíc metrů za jeden den? to už mi v mozku zabzučelo jak palubnímu počítači lodi Nostromo při přijmutí záchranného signálu z planety LV 426. následných několik scén s nitroglycerinem a s lezením do hor mě však opět usadilo do křesla s výrazem debilního idiota. proti tomuhle jsou dobrý i Rodinný pouta, tam aspoň člověk ví, do čeho leze. úvodní scéna je sice celkem zajímavá, ale kolikrát jsme už něco podobnýho viděli třeba v medicopter nebo kdekoliv jinde, že? ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn obsadene ľadové záchranárske šplhanie na vrchol, ale žiaľ ja som tu ten vrchol akosi necítil. Síce ma to bavilo, ale aj plagát je viac adrenalínovejší ako Vertical Limit. Úvod a záver je jasne predvídateľný a jediný, kto celému filmu dával grády bol Scott Glenn a James Newton Howard. 65% - 3* ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Hm, do lezení trochu dělám. Tenhle film je absolutní hovadina. Už začátek je špatný, ale to, co se děje potom, musí každého lezce urazit. Takovej Messner, když šel na K2, tak ve výšce dejme tomu od 6000 m, se při výstupu opíral o cepín a každých 25 kroků si dával pauzy. Bušilo mu srdce, a v plicích, pocit jako by se měli roztrhnout. A tady Chris O´Donnell běhá a skáče přes propasti. He he. Myslím, že jsem tam dokonce zahlédl, že si tam někdo zapáli cígo. Nevím jak by se mu v té výšce kouřilo. Scéna s výstupem z vrtulníku je ubohá, ale je čajíček oproti tomu, kdy se pomalu trhá ledový převis. Kus ledu praskne, nakloní se a nespadne, pomalu se posouvá... to je dokonalé popření vlastností ledu. Nevím kdo tenhle "film" spáchal, ale o lezení měl zřejmě jen velmi mlhavé představy. Fuj tajxl. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (18)

  • Dvě filmové postavy, Tom McLaren a Frank Williams, dostaly svá jména podle úspěšných závodníků formule 1. (džanik)
  • Noha bez prstů "Montgomeryho Wicka" ze začátku filmu ve skutečnosti patří horolezci Marku Wetu, který o prsty přišel během noci strávené venku ve výšce přes 8,5 kilometru během pokusu o výstup na Everest v roce 1994. (džanik)

Reklama

Reklama