Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V základním táboře pod K2, druhou nejvyšší horou světa, která si vyžádala nejvíc lidských životů, se chystá k výstupu výprava financovaná miliardářem Elliotem Vaughnem. Ten chce akci využít k reklamní kampani na svou leteckou společnost. Do tábora přichází Peter Garrett, který pracuje pro časopis National Geographic a fotografoval nedaleko sněžné leopardy. Ke svému překvapení se v táboře setká se svou sestrou Annie, která sice patří k nejuznávanějším horolezkyním, s bratrem však už tři roky nemluví. Nedokáže mu totiž odpustit, že poslechl otcův rozkaz a odřízl ho z lana, na němž viseli po nehodě dvou horolezců. Další den se Annie vydá s Vaughnem a zkušeným horolezcem Tomem McLarenem k vrcholu. Během cesty se začne zhoršovat počasí a horský vůdce Skip Taylor žádá Vaughna, aby sestoupili zpět do tábora. Ten však odmítne. Počasí ho nakonec přinutí výstup přerušit. Během sestupu strhne prudká bouře lavinu, která srazí část výpravy. Přežije pouze Vaughn, Annie a zraněný Tom, kteří se zřítí do ledové jeskyně, kde je lavina uvězní. Peter okamžitě zorganizuje záchrannou výpravu. Ví, že má pouhých šestatřicet hodin, jinak sestra i ostatní zahynou na vysokohorskou nemoc. (TV Nova)

(více)

Recenze (376)

kinderman 

všechny recenze uživatele

Pamatuju se, jak bývalý kolega- lezec přišel do práce, filmu se strašlivě vysmál, a tak mě odvrátil od návštěvy biografu. Od té doby jsem Vertical Limit viděl několikrát (teď znovu, když se název občas objevil ve spojení s aktuálně uváděným Everestem) a musím říct, že Campbell hraje s divákem poctivě: už od úvodního záběru okatě digitálního dravce dává najevo, že tohle nebude žádná historka založená na skutečných událostech, ale napínavé hollywoodské dobrodružství v umělohmotných kulisách (se S. Glennem coby přidanou hodnotou). ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Ano, je to ukázkový příklad toho jak vypadá hollywoodský kýč. Film je od začátku do konce těžko uvěřitelný, využívá veškerá zažitá klišé a některé pasáže působí nechtěně komicky. Herci jsou bez výjimky otřesní. Proč tedy dávám 60%? Vertical Limit má totiž jednu zásadní přednost - nenudí! Příběh se odehrává ve zběsilém tempu a nenechá ani na chvíli vydechnout, k tomu úžasné záběry hor. Je to pohádka, ale hodně nadupaná a na vyplnění večera, kdy chcete jen vypnout mozek a sledovat něco zábavného - ideální. ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Nechtěně zábavná hovadina, při které má bránice dostala pořádně zabrat. Film vypadá skoro jako parodie, ale to, že je míněn vážně, jeho komičnost ještě zvyšuje. Ať jde o scény s vylitým nitroglycerinem, či horolezkyní visící na skalní stěně, v pohodě překonávající i lavinu. Vrcholem všeho je pak setkání jedné z postav se svojí zmrzlou manželkou v prostředí papundeklových kulis, to už jsem prostě nevydržel a svíjel jsem se smíchy. Měl jsem pocit, jako bych se díval na sled skečů od Monthy Python. Tuhle komedii bych pouštěl horolezcům v base-campu před výstupem, pobavili by se a při nějakém splínu by si prostě vzpomněli na Vertical Limit a hned by se jim lezlo lépe :o). Jinak O´Donnell je zoufale necharismatický a navíc špatný herec a lavina všemožných klišé je vážně smrtící. Mám rád filmy z horolezeckého prostředí, hory mně odjkaživa fascinovaly, ale tohle vážně NE.....A mimochodem, úvodní scéna je ukradena ze staršího francouzského filmu "Pozvednu svůj hrob výše", kde se nachází navlas stejná situace. ()

raffspIn 

všechny recenze uživatele

Tak.... první možnost - Je to sci-fi protože to co tam horolezci předvádějí se na naší hodné zemi nemůže odehrávat. Druhá možnost, aktéři jsou vybaveni zázračným oblečením které většinu času lepí na skály, pusobí antigravitačně atd. Třetí možnost, režisér nebyl přítomen ve škole když se bral vrh vodorovný (mimo jiné) a domnívá se že když se muž s težkou horolezeckou výbavou rozběhne a skočí z jedné skály na druhou, letí po přímce v úhlu asi takových 45 stupňů, nehledě nato že se vzduchem pohybuje po dobu za kterou překonal vzdálenost násobně převyšující světový rekord ve skoku dalekém. Oproti tomu všemu to není naprostá nuda, za to sou dvě * ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Och, bože môj! 3* hlavne pre skvelú hudbu. Herci takmer všetci hrozní, žiaden náznak reality - hl. hrdina láme rekordy a pritom niekoľko rokov fotil tigre, kráska so zlomeným prstom si tiež nevšíma v akej je nadmorskej výške.... Hlúpe. Film sa snaží rozobrať aj hlbšie otázky, ale stroskotáva na svojej komerčnosti. Zábavka (režisér Zlatého oka :)), ktorú nemôžte brať vážne... Ak chcete poctivejší zážitok, radšej odporúčam K2, alebo PÁD DO TICHA... ()

Galerie (48)

Zajímavosti (18)

  • V scéne, kedy sa otec Petra Garretta (Stuart Wilson) odreže v strachu o ich život, sa nemal čoho báť. Všetky frendy (istenie, na ktorom viseli) majú podľa normy udržať v ťahu 2,2 tony. V konečnom dôsledku by však toto istenie pri tak veľkom páde dvoch ľudí nevydržalo za žiadnych okolností a zabili by sa všetci. (Jumar)
  • Dvě filmové postavy, Tom McLaren a Frank Williams, dostaly svá jména podle úspěšných závodníků formule 1. (džanik)

Reklama

Reklama