Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V základním táboře pod K2, druhou nejvyšší horou světa, která si vyžádala nejvíc lidských životů, se chystá k výstupu výprava financovaná miliardářem Elliotem Vaughnem. Ten chce akci využít k reklamní kampani na svou leteckou společnost. Do tábora přichází Peter Garrett, který pracuje pro časopis National Geographic a fotografoval nedaleko sněžné leopardy. Ke svému překvapení se v táboře setká se svou sestrou Annie, která sice patří k nejuznávanějším horolezkyním, s bratrem však už tři roky nemluví. Nedokáže mu totiž odpustit, že poslechl otcův rozkaz a odřízl ho z lana, na němž viseli po nehodě dvou horolezců. Další den se Annie vydá s Vaughnem a zkušeným horolezcem Tomem McLarenem k vrcholu. Během cesty se začne zhoršovat počasí a horský vůdce Skip Taylor žádá Vaughna, aby sestoupili zpět do tábora. Ten však odmítne. Počasí ho nakonec přinutí výstup přerušit. Během sestupu strhne prudká bouře lavinu, která srazí část výpravy. Přežije pouze Vaughn, Annie a zraněný Tom, kteří se zřítí do ledové jeskyně, kde je lavina uvězní. Peter okamžitě zorganizuje záchrannou výpravu. Ví, že má pouhých šestatřicet hodin, jinak sestra i ostatní zahynou na vysokohorskou nemoc. (TV Nova)

(více)

Recenze (375)

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Ano, je to ukázkový příklad toho jak vypadá hollywoodský kýč. Film je od začátku do konce těžko uvěřitelný, využívá veškerá zažitá klišé a některé pasáže působí nechtěně komicky. Herci jsou bez výjimky otřesní. Proč tedy dávám 60%? Vertical Limit má totiž jednu zásadní přednost - nenudí! Příběh se odehrává ve zběsilém tempu a nenechá ani na chvíli vydechnout, k tomu úžasné záběry hor. Je to pohádka, ale hodně nadupaná a na vyplnění večera, kdy chcete jen vypnout mozek a sledovat něco zábavného - ideální. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn obsadene ľadové záchranárske šplhanie na vrchol, ale žiaľ ja som tu ten vrchol akosi necítil. Síce ma to bavilo, ale aj plagát je viac adrenalínovejší ako Vertical Limit. Úvod a záver je jasne predvídateľný a jediný, kto celému filmu dával grády bol Scott Glenn a James Newton Howard. 65% - 3* ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Výborný dobrodružný film. Nenašiel sem okrem nitroglycerínu vo filme nič čo by sa vymykalo zdravému rozumu. Naopak si myslím, že výborné sú tu stvárnené obzvlášť charaktery rôznych ľudí a pud sebazáchovy. Chceš žiť tak zabi. Lenže tu to neplatí. Chceš žiť tak vydrž čo najdlhšie a nepodliehaj panike a navyše si kryte chrbát, pretože ten kto chce prežiť s tebou ťa pokojne zabije. Trocha psychológie, veľa dobrodružstva a odvahy a jedna obrovská zrada s velikánskou chuťou na pomstu. A čo ešte? Koniec. Pre niekoho spravodlivý pre niekoho šialený ale pre mňa skôr očakávaný. Herecké výkony sú veľmi dobré, ja si dovolím vyzdvihnúť hlavne Robin Tunney a Billa Paxtona. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Mohl to být akční nářez, ale omezilo se to jen na dvě výborné akční scény. Jedna je hned na začátku a druhá někde uprostřed filmu. Zbytek je dost podivný a nelogický. Některé scény jakoby na sebe ani nenavazovaly a o nějakém napětí nebo dynamice si může režisér Campbell nechat zdát. Film dost zprasil. Obsadit Chrise O´Donnella nebyl rovněž dobrý tah. Do role se nehodil. Pochvalu zaslouží kamera, která vykouzlila několik dobrých záběrů, výše zmíněné dvě akční scény a snesitelný hudební doprovod. Jenže nemíním chválit technickou stránku filmu. Scénář byl hrozný a režie to nijak nevytáhla nahoru. 40% ()

Galerie (48)

Zajímavosti (18)

  • V scéne, kedy sa otec Petra Garretta (Stuart Wilson) odreže v strachu o ich život, sa nemal čoho báť. Všetky frendy (istenie, na ktorom viseli) majú podľa normy udržať v ťahu 2,2 tony. V konečnom dôsledku by však toto istenie pri tak veľkom páde dvoch ľudí nevydržalo za žiadnych okolností a zabili by sa všetci. (Jumar)
  • Vo filme je možné zhliadnuť amerických výrobcov oblečenia a výstroje pre horolezectvo. Napríklad The North Face, Arc'teryx, Mountain Hardwear a Colleman. Ale je možné vzhliadnuť aj európsku značku, a tou je Petzl. (Jumar)
  • Noha bez prstů "Montgomeryho Wicka" ze začátku filmu ve skutečnosti patří horolezci Marku Wetu, který o prsty přišel během noci strávené venku ve výšce přes 8,5 kilometru během pokusu o výstup na Everest v roce 1994. (džanik)

Reklama

Reklama