Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V základním táboře pod K2, druhou nejvyšší horou světa, která si vyžádala nejvíc lidských životů, se chystá k výstupu výprava financovaná miliardářem Elliotem Vaughnem. Ten chce akci využít k reklamní kampani na svou leteckou společnost. Do tábora přichází Peter Garrett, který pracuje pro časopis National Geographic a fotografoval nedaleko sněžné leopardy. Ke svému překvapení se v táboře setká se svou sestrou Annie, která sice patří k nejuznávanějším horolezkyním, s bratrem však už tři roky nemluví. Nedokáže mu totiž odpustit, že poslechl otcův rozkaz a odřízl ho z lana, na němž viseli po nehodě dvou horolezců. Další den se Annie vydá s Vaughnem a zkušeným horolezcem Tomem McLarenem k vrcholu. Během cesty se začne zhoršovat počasí a horský vůdce Skip Taylor žádá Vaughna, aby sestoupili zpět do tábora. Ten však odmítne. Počasí ho nakonec přinutí výstup přerušit. Během sestupu strhne prudká bouře lavinu, která srazí část výpravy. Přežije pouze Vaughn, Annie a zraněný Tom, kteří se zřítí do ledové jeskyně, kde je lavina uvězní. Peter okamžitě zorganizuje záchrannou výpravu. Ví, že má pouhých šestatřicet hodin, jinak sestra i ostatní zahynou na vysokohorskou nemoc. (TV Nova)

(více)

Recenze (375)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Kvalitativní srovnání například s Cliffhangerem se nabízí a kdekdo by na mě mohl házet vyčítavé pohledy, proč jsem jej hodnotil za plnej a tohle za směšnou dvojku. Vysvětlení je jednoduché. Cliffhanger je čistokrevný akční thriller s vydíráním, vypočítavostí a pistolkama hned od začátku. Vertical Limit se bohužel tváří jako kovaný horolezecký survival, bohužel postupem času ztrácí veškerou věrohodnost, a to se daném žánru neodpouští. Kdo dokáže Vertical Limit pobrat jako akční film (čti krávovinu), good for him, na mě tak nepůsobí a tím u mě padá do podprůměru. Ale uznávám, že pár scén je výborných. 49% ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Po druhém zhlédnutí zvedám na ****. Akční scény jsou vyložená chuťovka, sněhové bouře, drtivé laviny a všudypřítomný křik dodávají filmu tu správnou, mrazivou atmosféru. Dokonce ani začátek odehrávající se na amerických skálách nepůsobí vůbec špatně. Jednoznačně nadupaná paráda!:-) Ale pokud nemáte rádi klišé, tak si to raději ani nepouštějte.XD ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Byl jsem překvapen dobře zpracovanou úvodní sekvencí, ale ta jakmile skončila, zážitek z filmu kolísal mezi vrcholem slasti, aby následně po odříznutí lana padal do nekonečné temné propasti plné trapnosti a klišé. Hlavní představitel je nudný a necharismatický, ale kdo mi vysloveně na plátně vadil byla jeho sestra. Hrůza. Pokud jste členem skalních fanoušků Chrise O'Donnella a jestliže jste fandou horolezectví a zároveň očekáváte velkolepou reklamu, jak je horolezectví cool a nebezpečné... je to přesně pro vás. Pokud ne... však vy víte co. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Na tomto filme je najzaujímavejšie prostredie, v ktorom sa odohráva a pomerne hviezdne obsadenie. To znamená, že nie je zaujímavý ani scenárom, ani dialógmi. Je úplne jedno, či by sa jednalo o dokument, kde by vystupovali tieto stars, alebo reklamný prospekt cestovnej kancelárie, ktorý by uvádzal Bill Paxton. Výsledok by bol rovnaký. Bolo by mi ľúto mu dávať podpriemerné hodnotenie, keďže ma pohľad na krásne zasnežené hory dokáže poriadne rozpáliť. Otázne je, či má na tom nejakú zásluhu aj inokedy spoľahlivý Martin Campbell. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (18)

  • Jako pozadí pro horské scenérie posloužila hora Mt. Cook (3754 m) na Novém Zélandu a její štít taky ve filmu představoval štít K2. Skutečná hora K2 (8611 m), druhá nejvyšší hora světa, se nachází v pohoří Karákoram na hranici Pákistánu a Číny. (džanik)
  • Dvě filmové postavy, Tom McLaren a Frank Williams, dostaly svá jména podle úspěšných závodníků formule 1. (džanik)
  • Režisér Martin Campbell točil poprvé ve své domovině (Nový Zéland). (džanik)

Reklama

Reklama