Reklama

Reklama

Osamělý mstitel Paul Kersey (Charles Bronson), vybavený jen svojí zbraní Magnum, se vydává do ulic New Yorku, aby vykonal spravedlnost na lidech, na které policie nestačí. (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer

Recenze (221)

Kimon 

všechny recenze uživatele

Ano, někdy mám taky přání vzít spravedlnost do svých rukou. Tehdy, když slyším nebo vidím, že spravedlnost si zapoměla své váhy doma a nesundala si pásek z očí. To se u nás v Českém kocourkově stává bohužel často. Na těch pěti hvězdičkách trvám, ať si ti rádoby velkorysí demokrati říkají co chtějí o vině a souvisejícím trestu. Možná, až by se stalo něco podobného jim, dívali by se na věci poněkud jinýma očima. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Takový normální film o pomstě. Je to docela fajn oddechovka, která rozhodně neurazí a má zajímavý náboj. Bronson je klasicky dobrý, herecký rejstřík má pro tohle jak dělaný. Zmiňovaná brutalita filmu je ale ta tam a dneska už to ničím moc nepřekvapí. Dost to zestárlo, přesto se to jednou za delší dobu vidět dá. Není tam opravdu nic, čim by ten film zaujal. Asi by to chtělo trošku lepšího a odvážnějšího režiséra. Potěší rozhodně správně ujetý Jeff Goldblum, který má na tyhle typy "ksicht". Škoda, že v závěru nedošlo k nějakému střetu mezi ním a Bronsonem. Klasicky průměrný film, který zase nastolil trend takových filmů. Podle mého ale první díl totálně vyčerpal svůj námět a pokračování bude nejspíš vařením z vody. 60% ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Dnes válí v kinech "Kick-ass", ale sedmdesátá léta měla také své nakopávače kriminálních zadků. Architekt Paul Kersey po útoku na svou rodinu překročí hranici bezzubého zákona, bere spravedlnost do svých rukou a vyzbrojen pytlíkem s mincemi i podporou veřejného mínění, neochvějně kráčí nocí proti všem. Snad každý solidní občan nesnášející bezpráví musí tuto postavu chápat a úporně držet palce. Není to humanita, co slušného člověka nabádá ignorovat grázly - jistě kdekdo z nás už mnohokrát zatoužil popadnout vidle a vykydat hnůj. Leč vidina následného dlouhodobého pobytu ve valdickém Hiltonu nám velí zatnout zuby, koukat jinam a doufat, že zasáhnou policisté (ha-ha-ha). Proto čas od času sledujeme Bronsona (a jemu podobné hrdiny) a sníme o dokonalém světě, kde šmejdi dostanou, co si zaslouží, aniž by bylo nutné čekat, až jim v požehnaném věku 95-ti let zatnou tipec boží mlýny. Přemýšlím, zda ti, co hodnotili odpadem, jsou tak přehnaně útloctní a morální, nebo úplně naopak:-? 75% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Tak ako je Charles Bronson nesmierne škaredá, tak je aj nesmierne charizmatická osobnosť. Pár filmov som v mladosti videl, no nejaké predsa len ušli mojej pozornosti. "Přáni smrti" bol jeden z nich, teraz som to dobehol a vôbec nebanujem, i keď je to opätovne snímok na hrane mojej tolerancie. Drsné, príbehovo jednoduché, istým spôsobom "zábavné", teda presne také, aké boli takmer všetky akčné filmy s týmto človekom v 70´tich rokoch. Dobrý film .. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Charles Bronson jak ho znám a opět dokonalý. Dlouho jsem s ním žádný film neviděla , ale ten konec přímo vybízí k pokračování. Tyhle role mu přímo sednou, je tím už pověstný....z chlapa, který si žije klidně svůj život s krásnou ženou a najednou se okolnosti promění tak, že je z něj ten pověstný mstitel, který se nemůže spolehnout ani na veřejné činitele, protože spravedlnost někdy zkrátka nefunguje a je bezmocná proti tolika parchantům v jednom městě. Nedokáži absolutně odhadnout, jak by jednal táta, kterému by se to stalo a ti grázlové by zůstávali stále na svobodě. Jó, život je někdy krutý boj. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (28)

  • Dino de Laurentiis souhlasil s produkcí za předpokladu, že se název snímku změní. Slovo „smrt“ podle něj zaručovalo kasovní propadák. Michael Winner ho ale přesvědčil, aby od požadavku ustoupil. (Komiks)
  • Když Henry Fonda dostal scénář, odmítl roli Paula s tím, že zápletka a vůbec celý děj filmu je odporný. (AlDelon)

Související novinky

Jak by vypadal Batman od Aronofskyho?

Jak by vypadal Batman od Aronofskyho?

18.04.2020

Poté, co Batmana na pár let pohřbil Joel Schumacher a předtím, než ho znovu vzkřísil Christopher Nolan, koketovalo studio Warner Bros. s myšlenkou, že by netopýřího hrdinu mohlo na velké plátno… (více)

Eli Roth natočí remake Přání smrti

Eli Roth natočí remake Přání smrti

20.06.2016

Dávno předtím, než vzal do ruky bouchačku Liam Neeson, tu byl Charles Bronson. Jeho Přání smrti téměř vynalezlo "taťkovské" filmy o pomstě, takže není divu, že se Hollywood už dlouho snaží o remake.… (více)

Cruise nepovede nových Sedm statečných

Cruise nepovede nových Sedm statečných

05.01.2014

Nejspíš dobře víte, že je současný Hollywood semeništěm nepřeberného množství remakeů a rebootů. Zvláštní zálibu v nich má studio MGM, které spoluprodukuje Hobity nebo Bondovky a i jinde se snaží… (více)

Bruce Willis a Přání smrti?

Bruce Willis a Přání smrti?

27.03.2013

Remake akční klasiky Přání smrti z roku 1974 měl původně pod palcem Sylvester Stallone, pak na něm víc jak rok pracoval Joe Carnahan. Ten ale minulý měsíc odstoupil kvůli obvyklým „tvůrčím neshodám".… (více)

Reklama

Reklama