Reklama

Reklama

Temný prales: Strašliví vetřelci

(neoficiální název)
  • USA Seedpeople

Obsahy(1)

Tom Baines leží připoutaný k nemocničnímu lůžku a při výslechu vládním agentem začne vyprávět svůj podivný příběh. Poblíž malého městečka Comet Valley měla spadnout semena mimozemských rostlin, která dokážou reprodukovat své hostitele, rychle se rozmnožují a hodlají si podrobit svět. Všechno začalo tím, že zmizelo několik obyvatel, kteří když se následně objevili, tak se začali chovat velice podivně. Když Tom za pomoci několika přátel zjistil hrozící nebezpečí, rozhodl se mimozemská stvoření zastavit. (SOLOM.)

(více)

Recenze (4)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Charles Band se pod hlavičkou Full Moon Entertainment rozhodl vypustit do světa další ze svých humorných béčkových scifi hororů. Tentokrát si však vybral do režisérského křesla Petera Manoogiana a sám se spokojil „pouze“ s rolí scénáristy a producenta. Společnými silami vzdali poctu o šest let starším Critters, jenž zcela určitě jejich monstra inspirovaly. Tím však podobnost s oběma filmy končí, pokud tedy nebudeme brát v potaz jejich humorné pojetí. Co se však kvality týče, tak Seedpeople jsou o třídu horší. Přesto však zůstávají stále průměrnou podívanou. Především pak pro milovníky podobně ujetých a hlavně laciných filmů. Neměl jsem ani výraznější problémy s atmosférou. Jelikož je celý film podáván převážně humornou formou, tak pro nějaký děs či velkou koncentraci napětí, taky nebylo prostě místo. Mimozemské rostliny a z nich vzniklá monstra se sice činí jen co je pravda, ale žádná krvavá přehlídka se nekoná. Divák se spíše pousměje nad vzhledem gumových masek i chlupatých netvorů. Chvílemi jsem si říkal, proč sakra není u tohoto filmu uvedeno i komedie, ale to je ve finále jedno. Jen mě trochu mrzí, že si více nepohráli se samotným finále, protože pokus o co nejakčnější zakončení, se jim dle mého názoru moc nepovedlo. Přece jenom od něj žádné zázraky čekat nemůžeme. Na kiksy ve scénáři i nelogické prvky jsem si už tak nějak zvykl. Takže je nějak neřeším. Pobavil jsem se a to je hlavní. 50% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Film který mi připoměl, jak říká Gumli, IOTBS ale taky celkem lehce i Critters, nicméně je to o několik tříd horší. jedná se o klasický film kde spadne meteor a z něho jdou příšery který proměňujou lidi na další příšery. Full moon udělal celkem slušnou blbost, ale pro sběratele béček je to obstojná podívaná, masky vypadaj kvalitně a jsou poměrně slizké, to mě mile překvapilo. Herci odváděj svůj standart a celý to plyne ke konci poměrně rychle. ()

Reklama

JesterKruger 

všechny recenze uživatele

Ano, není to očividně nic originálního, ale tento film by si zasloužil tuto hlášku: ,, Zkus se nenudit!" A ano! Já se vůbec nenudil. Svým pohybem jsou příšerky opravdu podobné Critterům, a podle toho jak tady čtu ty komentáře, tak autoři čerpali nápady i z jiných filmů, než jsou Critters. Ale povím vám, a asi mi nebudete věřit, toto je lepší než nějácí Critters. Sonny Carl Davis je ve své menší roli naprosto parádní, efekty jsou ok, a celkově je to perfektní béčko. Jak říkám, není to nic originálního, ale baví to jak to jenom jde. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Film tak trochu pripomína Invasion of the Body Snatchers.Ale čo sa týka úrovni,tak je ďaleko za ním.Aj keď je to taký hlúpučky film,predsa len má svoje kúzlo.Dá sa pri ňom pobaviť a zasmiať.Dej filmu je v mestečku Comet Valley.Ako aj v Invasion Of The Body Snatchers,aj tú sú nejaké mimozemské rastliny,ktoré ohrozujú ľudstvo.Ale tuná sú nebezpečné len semená rastlín.Tie semená sú také malé chlpaté potvory,ktoré napádajú ľudí,ale je to naozaj fakt smiešne. ()

Zajímavosti (2)

  • V traileri k tomuto filmu je použitá hudba z inej snímky spoločnosti Full Moon, a to Subspecies (1991). (beso74)
  • Pôvodne sa počítalo s pokračovaním, práce na ňom sa však dostali len do štádia napísania scenára. (beso74)

Reklama

Reklama