Reklama

Reklama

Kuchyňský dřez

(festivalový název)
  • Nový Zéland Kitchen Sink
všechny plakáty
Krátkometrážní / Horor
Nový Zéland, 1989, 14 min

Obsahy(1)

Žena si při čištění dřezu všimne čouhajícího vlasu či chlupu z odtoku. Začne za něj pomalu tahat až vší silou vytáhne malé chlupaté stvoření podobné lidskému plodu. Nejprve se ho snaží zbavit, ale nakonec jej ponoří do vany. Záhadná věc začne růst, až se promění v chlupatého člověka bez známek života. Jak se říká, co je mrtvé nekouše, ale tady to rozhodně neplatí! (SOLOM.)

(více)

Recenze (39)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Copak nám to ten starý dřez vlastně porodil? V jisté chvíli jsem si vybavil scénu z XTRO. Ovšem konec byl příjemný, stejně jako kamera a hudba. Jinak bych si dovolil oponovat jednomu z komentářů radícího vypnout mozkové buňky. Naopak! Zde se přemýšlení vyplatí. Film je plný metafor a symbolů, a jeho výklad je tudíž víceznačný. Což je dobře. Temná lyrika intimní a milostná v černobílém provedení. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Na tenhle snímek jsem narazil úplnou náhodou na youtube a musím se přiznat, že jsem byl doslova uchvácen. Ne ani tak skvělým příběhem či hereckými výkony, ale šílenou pointou, skvělým střihem a na tehdejší dobu solidními efekty, při kterých mi doslova běhal mráz po zádech. Něco tak podivně zvráceného, ale zároveň neskutečně přitažlivého jsem už dlouho neviděl. Pokud si chci pořádně podobné snímky vychutnat, tak u nich stejně jako u Lynche nesmím moc přemýšlet a vytvářet si v hlavě falešné dedukce proč, nebo jak zrovna tohle mohlo někoho napadnout. U takových filmů nemá člověk vůbec zapínat mozkové buňky, ale sednout na zadek a nechat se strhnout samotným příběhem. Navíc když atmosféra udělá sedmý div světa a vám se podobné dílo nesmazatelně vryje do paměti je to jen dobře. ()

wipschka 

všechny recenze uživatele

Romantika z výlevky vzešlá aneb odpověď na zásadní otázku "jak jsem poznala vašeho otce". Výborné, nemohla jsem odtrhnout oči. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Také ´´pohodové´´ podobenstvo o tom, že netreba ťahať za každú cvernu ( obrazne povedané ), ktorá vytŕča. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Z kuchyňského dřezu se dají vytáhnout opravdu zajímavé věci a nemusí to být nutně ztracené prsteny nebo naušnice. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

I když je to krátkometrážní, stejně bych uvítal nějakou pointu. Ale Macleanová ukázala, že má podobně chorou hlavu jako pan Lynch :-) Ta atmosféra tam je. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Super surrealistický zážitek, který už od první scény trochu zaváněl lynchovským stylem. Výborně zahraná a znepokojivá záležitost, která svým nápadem i vizuálem vyráží dech. ()

Kaferano 

všechny recenze uživatele

Příště budu tahat pořádně, mě se ten serec vždycky přetrhne...... Pustila jsem si to v práci a doufala, že nikdo nepřijde, protože jsem byla dobře napnutá :-D ()

Javad 

všechny recenze uživatele

Geniálny atmosferický krásny čiernobiely krátkometrážny horor, odohrávajúci sa v jednom dome, ktorý si môžete pozrieť TU . ()

Teabag 

všechny recenze uživatele

Jak málo někdy stačí k vyvolání děsivé atmosféry... Kitchen Sink je nejen originální, ale především znepokojivě fungující hororový kraťas! ()

Reklama

Reklama