Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paní Van Houtenová (Laura Albert) vykazuje známky ztráty kontaktu s realitou a její manžel diskutuje o možné léčbě s doktorkou Caligari (Madeleine Reynal), která říká, že paní Van Houtenová má onemocnění libida. Personál nemocnice chce doktorku Caligari vyhodit kvůli jejím kontroverzním experimentům s injekcemi elektrošoků a hypothalamu. Jak doktorka Caligari pokračuje v experimentování se svými pacienty, její dcera a zeť se ji snaží zastavit. (JasonCZ)

(více)

Recenze (5)

mark9th 

všechny recenze uživatele

What a fucking weird movie. I don't mind to watch fetishes of one twisted mind, like the one of "MR." director here if it has something to offer, but there's a problem. After 30 minutes or so, its just boring, self-drowning theatrical expression with no further value. Btw, it's not a horror, not a sci-fi and definitely not a comedy. Its just a ripped-off theatre glued together by crazy psycho thoughts about fetishes. So please, stop mumbling about some sequel to The Cabinet of Dr. Caligari. 2/10 ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Nevěřím že tohle natočily za střízliva. Už jen skoro začáteční scéna kdy se ženská začne líbat se zdí a která má jazyk byla šíleně ujetá. A pak následovaly scény jako třeba ženská která chce vykouřit strašáka a v jejím překvapení nenajde pinďoura ale jen seno. Je to šílenost a plno lidí to asi nerozdejchá já měl taky co dělat. Je to ujeté je to nechutné a je to brilantní zábava na vyžíračku. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Sayadianův projekt "Dr. Caligari" představuje psychosexuální variaci a současně sequel expresionistické klasiky "Kabinet doktora Caligariho" (1920) od Roberta Wieneho. Ryze konceptuální počin v sobě slučuje postupy experimentálního divadla a expresivního stylu němé kinematografie, což podmiňuje zdejší podobu nejen hereckého výrazu a gestikulace, ale také práci s mizanscénou, kamerou a střihem. Sayadian styl němého filmu nekopíruje či nenapodobuje otrocky, ale přichází s jeho moderním, zvukovým a barevným ekvivalentem. Ten sice funguje pouze coby experimentální úlet, ale na prostoru jednoho filmu zůstává neustále svěží a fascinující. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama