Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zkušený šerif Doug z městečka Wheaton City si myslel, že už ho nic nemůže překvapit. Potom však ve sklepě osamělé farmy objevil ukrytého mladíka - geniálního albína s mimořádnými psychickými schopnosti a s duší nevinného dítěte. Jeremy Reed, který si pro svou bělostnou pleť říká Pudr, skončil v domově pro mládež. Jeho ředitelka Jessica Caldwellová chce přecitlivělému, zvláštnímu mladíkovi pomoci, stejně jako šerif, jeho nový učitel i spolužačka Lindsay. Většinu obyvatel městečka výstřední "zrůda" odpuzuje. Jako by tušili, že v Jeremym se tají podivuhodné a smrtící síly. Mladík však nikomu nechce ublížit: přeje si jenom klid a možnost žít na rodné farmě. Nic z toho však už není možné: ani chápaví přátelé nemohou odvrátit od pokorného Jeremyho katastrofy, jež ho provázejí od samého narození... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (102)

golfoxovox1 

všechny recenze uživatele

Velmi citlivý a působivý film o nepochopeném géniovi s čistou duší, člověkem, který si váží života jako takového Film s dobře vystavěným scénářem a několika velmi povedenými scénami... Nejvíce mě zasáhla scéna se srnou, dotek smrti. Víc psát nebudu, doporučuji všem, kterým nevadí, že film hodně tlačí na emoce... (A úspěšně v mém případě.) A hudba? Jeden z poměrně neznámých klenotů Jerryho Goldsmithe. :-) ()

PeterNet 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné, nemám slov. Ale vlastně mám - tohle je jeden z nejlepších filmů, které jsem v životě viděl. Čistá nádhera. Příběh o dokonalé čistotě bytí. Tak čistý, tak nezkažený, milující a mírumilovný člověk se dostal na velmi špatné místo - na Zemi. Velmi dojemné a fascinující. Hudba je nádherná. Patrick Flanery, ač toho moc nenamluvil, tak byl neskutečný. Ten konec, ach ten konec:) Nevím co dodat. Geniální. ()

Reklama

Falconica 

všechny recenze uživatele

Byl výjimečný, byl krásným člověkem, byl něčím, co nás průměr nemůže dokázat pochopit, byl něčím víc a rozhodl se stát něčím ještě víc...fascinující film o tom, jak lidský strach brzdí lidstvo, jak obyčejný lidský strach znemožňuje, abychom se posunuli dál a ubližuje těm, kteří si to nejméně zaslouží. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Jeremi Reed alias Bělásek ( Powder ) alias Sean Patrick Flanery to nemá v životě lehké. Je jako albín, matka mu umřela, táta se ho vzdal. Proto žije se svou babičkou a dědou, ani ti však nebudou žít věčně. Jejich smrtí začíná jeho příběh. Příběh albína z nejvyvinutějším mozkem v historii lidstva, příběh " člověka ", který přitahuje všechny formy elektrické energie. Příběh dojemně poukazuje na několik lidských vlastností, které bychom snad ani neměli mít. Příběh zloby a nenávisti vůči jedinci, který nezapadá do našich měřítek. V příběhu si mimo jiné zahrají Jeff Goldblum alias Donald Ripley, Lance Henriksen alias Sheriff Barnum nebo Mary Steenburgenová alias Jessie Caldwenová. Tento příběh točil kameraman Christopher Doyle a hudbu dělal Boris. ....věřím v posmrtný život, protože energie nezaniká, přenáší se, transformuje a je věčná..... ALBERT EINSTEIN. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v americkém Texasu. (Terva)
  • Poté, co byl Viktor Salva odsouzen za obtěžování mladého herce v roce 1988, chtěl Walt Disney režiséra z práce na filmu odvolat. Později jej už studio nikdy neoslovilo. (Terva)

Reklama

Reklama