Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý reportér z prostředí zločinu, Raymond St. Ives má elegantní styl, slabost pro hazardní hry a ve svém psacím stroji nedokončenou novelu. Když zkříží cestu zločinci Oliveru Procaneovi, má problém a jde mu o život. Nedokončená novela představuje novým způsobem zpracovaný žánr klasických napínavých noir filmů se zápletkou ve stylu Maltézského sokola. Charles Bronson v titulní roli je sice chytrý a uhlazený, ale uhlazenost jde stranou. Musí se vypořádat s podvodníky, sázkaři a lidmi z podsvětí, mezi nimiž exceluje Maximilian Schell jako jeden z otravných poskoků. Jacqueline Bisset hraje moderní femme fatale a skvělý John Houseman (jako výborný nástupce Sydneyho Greenstreeta) v roli ďábelského Procanea. V dalších rolích se můžete těšit na Elishu Cook, Daniela J. Travantiho, Jeffa Goldbluma a Roberta Englunda. (Magic Box)

(více)

Recenze (18)

majo25 

všechny recenze uživatele

Nejedná sa o dobrodružný film, ale o krimi s pár trilerovými prvkami a zaujímavým obsadením - už postarším Bronsonom a krásnou Bissetovou. Zaujímavé sú aj drobné skorozačínajúce roličky Englunda a Goldbluma. Večne drsný Bronson je určite ťahákom, hoc sa na detektívne založeného spisovateľa príliš nehodí. Príbeh má trochu kostrbatú linku v závere s očakávanou pointou a pár odľahčených vsuviek, ale aj slušnú atmosféru, vďaka ktorej si dokáže držať pozornosť. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Na rozjezd kriminálek a celkově filmů roku 1976 jsem si vybral slabší kousek. Charles Bronson se pokouší o neonoir a jako spisovatel se zaplete do vydírání jednoho mafiánského milionáře, kolem kterého se nakupí pár mrtvol. Není to úplně nuda, ale má to pár opravdu pitomých scén (vrah sedící dramaticky ve tmě) a celkově to působí tak nějak hloupě. Hrdina získává info od náhodných postav, motivy policajtů jsou utajené, motiv vraha je pitomý. Jsou tu známí herci, ale Schellův psychiatr působí směšně, Bissetová neatraktivně, Houseman je tragický a i ten Bronson se filmem pohybuje tak nějak na půl plynu. Celkově mě to připomenulo vizuálem a "šmrncem" 80-90. krimi seriály typu Matlock, To je vražda napsala nebo Jake a tlusťoch... což není myšleno jako pochvala. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Pan St. Ives není mým kamarádem a rozhodně s ním nikdy nepůjdu na schůzku. Ti, co šli, se totiž nakonec raději vyprali v pračce, vyletěli z okna, nechali se zapíchnout či zastřelit a na to nemám náladu. Na co však mám kdykoli náladu je Jacqueline Bisset, jíž kalhotové kostýmy náramně slušely a náznaky její nahoty mi také nebyly zcela proti mysli. Příběh samotný se však zcela samoúčelně příliš zauzloval a kdyby v něm hlavní postava vůbec nehrála, tak by se asi nic nestalo. A pokud tohle není skandál, tak je to minimálně na pováženou. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Od čeho máte ty popáleniny? Ujel mi výtah, tak jsem sjel dolů po kabelu! Mno spíš slabší Bronsonovka vzešlá z další spolupráce s režisérem Thompsonem. Na vině je především trochu zbytečně překombinovaný děj, ani to není ve finále tak zajímavé jak se to tváří, ani herci nevypadají, že si to kdo ví jak užili. Snad aspoň Bronson se sem tam objeví v nějaké té akci nebo aspoň hodí do placu výživnou hlášku, tak na ten slabší průměr to nakonec bude, ale neznalým bych asi z Charlesem doporučil jiné kousky.50% ()

SNCIS 

všechny recenze uživatele

"Nejdřív 100.000 dolarů a mrtvola v prádelně. Teď je to chlap rozmáznutý na chodníku. Co to sakra děláš, Rayi?" - "Sbírám materiál pro svou knihu." Charles Bronson opět v akci. "Ježíšikriste, koukejte ho nechat na pokoji! A přestaňte lidem říkat "kurvy"! Policajti!" Přeplácaný film to trochu je to ano, nicméně člověk se u toho nenudí. Pořád se tam něco děje a má to obstojné hlášky. "Víte, mám takovej malej problém. Nejde mi to jinde než v první." Kriminální thriller se zajímavým koncem. "Ty peníze patří tobě, jestli chceš. Lidi, kterým doopravdy patří, nikdy nepřiznají, že je viděli." - "Důstojníku?" - "Ano?" - "Než zavoláte na stanici, pomohl byste mi svléknout ty mokré šaty?" - 75%. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (2)

  • DVD obsahuje aj dokumentárny film o filme s názvom Bronson: St. Ives (1976). (m.a.t.o.)
  • Cameo úlohu vo filme si zahral aj Jeff Goldblum, ktorý dva roky predtým debutoval v inom Bronsonovom projekte - Prianie smrti (1974). (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama