Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ted Brooks má v Miami úspěšnou praxi, velký dům, silný sportovní automobil a je neustále obklopen krásnými ženami. Jednoho dne se Tedův život obrátí naruby, když dostane předvolání, aby odletěl na Aljašku do městečka Tolketna a vyzvedl si tu věci po jakési Lucy Watkinsové, která ho ve své závěti uvádí jako svého syna a dědice. Až teď se dozví, že byl adoptovaný. Po příjezdu na Aljašku se seznámí s podivínským pilotem Georgem, šamanem Petrem, sympatickou Barb a drsným Jackem Johnsonem, kterému ovšem nikdo neřekne jinak než Hromový Jack. Ten, jak se zdá, ví o jeho matce mnohem víc, než je ochoten připustit. A pak přijde další šok, když Ted zjistí, že tím úžasným dědictvím, které zbylo po matce, nejsou peníze, ale stará chata a smečka polárních psů. Ta má velké šance zvítězit v blížícím se 112. ročníku extrémně náročného pětidenního závodu. Není tedy divu, že má Jack na psy spadeno a snaží se Teda přesvědčit, že Tolketna pro něj není vhodným místem k pobytu, proto by se měl psů co nejrychleji zbavit a zmizet. To je ovšem hozená rukavice, kterou Ted nemůže nechat ležet. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

tron 

všechny recenze uživatele

„Tak ako na Aljaške?“ – „Všetko je tu biele. Aj môj otec.“ Viete čo, na siedmy raz je to celkom sranda a dobrý film. Fakt, vyskúšajte si to tiež pozrieť toľkokrát, čo ja a možno na Snežné psy tiež zmeníte názor. Keď v prvej polovici 90. rokov Brian Levant do celovečernej verzie pretavil Flintstonovcov, bol som nadšený. Keď však neskôr nakrútil rodinnú disneyovskú komédiu o snežných psoch a havajskom zubárovi (oscarový Cuba Gooding Jr.), sklamal ma. Je to hraný Disney a to hovorí za všetko: šikovné a nadmieru inteligentné zvieratá (sem-tam vylepšené drobným počítačovým efektom) najskôr terorizujú nového pána, aby spolu nakoniec vyrazili do súťaže, v ktorej nemajú šancu zvíťaziť. A zvíťazia. Ups, spoiler, prepáčte, taký vývoj deja ste asi nečakali. Z hercov stojí za zmienku najmä vtipne vyškerený Gooding, ale vlastne všetci si svoje pravdupovediac nie príliš originálne napísané roly celkom užívajú. K tomu atraktívna mrazivá výprava, postačujúci rozpočet a scenár, ktorý je raz za čas dokonca vtipný. "Musíte ho pohrýzť do ucha!" ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Kterak roztržitý černošský zubař z Miami na Aljašce za pomoci svého nechtěného psího dědictví ke štěstí a morálnímu ponaučení přišel. Kýčovitá vizuální stránka, vlezlá hudba, neexistující scénář, debilní dialogy, k nepřežití nesympatický Cuba Gooding a trapné pokusy o situační komiku. Další z důkazů, že Disney již neumí produkovat kvalitní rodinné snímky. Sněžní psi jsou o to horší, že v po finanční stránce značně uspěli, takže tato produkční společnost asi v dohledné době na svých plánech nic měnit nebude... ()

Reklama

nervoznideda 

všechny recenze uživatele

jako odechoka přímo skvělé všichni byli úžasní zdraví deda :-) James Coburn jako starý děda perfektní ty jeho ruce věk je nemilosrdný jsme na tom všichni stejně deda :-) a psi byli přímo nádherní deda :-) nesouhlasím s Orlau32 naopak je to k zamyšlení co je v životě důležitější deda :-) viděno 10x kdo našel tu krásnou dívku z filipín ? ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Výsledky z ostatních webů: IMDb - 5,2/10 | Rotten Tomatoes: Tomatometer - 25%, Audience Score - 39% | FDb.cz - 72.1% | Poměrně příjemný film, který je na podvečer o Vánocích ideální jako nenucená zábava, u které se určitě nudit nebudete. Přesto herci jen průměrní a ta šablona tohoto příběhu už tu byla nejmíň milionkrát, takže nic extra nečekejte, ale jako oddychovka to sedne. My jsme spokojeni. 60% ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Neskutečně hloupá, přesto vcelku příjemná rodinná komedie, kde největšími sympaťáky jsou pochopitelně nádherní severští psi, které si prostě nelze neoblíbit, krásná je i zimní aljašská příroda. Vše ostatní bohužel zavání obyčejnou televizní produkcí, ať už se bavíme o příběhu, dialozích či celkovém zpracování. Humor místy hraničí s trapností, hlavní postava mi vůbec nesedla, z ostatních herců mě rovněž nikdo nezaujal. Nemůžu však říct, že bych při sledování nějak zvlášť trpěl. 4/10. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (6)

  • Hodně psů, kteří účinkovali v tomto filmu, si později zahráli ve filmu Osm statečných (2006). (Cheeker)
  • James Coburn stvárnil Hromového Jacka a Cuba Gooding jr. - hlavná postava Snežných psov - si zahral vo filme s takmer identickým názvom Bleskový Jack. (HUMOOOO)

Související novinky

Reklama

Reklama