Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ted Brooks má v Miami úspěšnou praxi, velký dům, silný sportovní automobil a je neustále obklopen krásnými ženami. Jednoho dne se Tedův život obrátí naruby, když dostane předvolání, aby odletěl na Aljašku do městečka Tolketna a vyzvedl si tu věci po jakési Lucy Watkinsové, která ho ve své závěti uvádí jako svého syna a dědice. Až teď se dozví, že byl adoptovaný. Po příjezdu na Aljašku se seznámí s podivínským pilotem Georgem, šamanem Petrem, sympatickou Barb a drsným Jackem Johnsonem, kterému ovšem nikdo neřekne jinak než Hromový Jack. Ten, jak se zdá, ví o jeho matce mnohem víc, než je ochoten připustit. A pak přijde další šok, když Ted zjistí, že tím úžasným dědictvím, které zbylo po matce, nejsou peníze, ale stará chata a smečka polárních psů. Ta má velké šance zvítězit v blížícím se 112. ročníku extrémně náročného pětidenního závodu. Není tedy divu, že má Jack na psy spadeno a snaží se Teda přesvědčit, že Tolketna pro něj není vhodným místem k pobytu, proto by se měl psů co nejrychleji zbavit a zmizet. To je ovšem hozená rukavice, kterou Ted nemůže nechat ležet. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Příjemná rodinná komedie, která nadchne hlavně děti a milovníky psů. Cuba Gooding Jr. tu předvádí svůj komediální talent a jde mu to výborně. Humor v žádném případě nespadá do trapnosti. Je jemný a jednoduchý. Vyprávění příběhu se svým nenáročným tempem posouvá dopředu, a nevyvolává humorné situace za každou cenu. Příběhy, jehož hlavními aktéry jsou chytří psy, vždy přitahovali. Tento snímek patří mezi ně a ostudu rozhodně neudělá. P.S. Snímek je velmi podobný pouhý rok starému snímku pod názvem ´Kevin ze severu´. Náhoda? ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Cuba Gooding Jr. hraje často v komediích. Má pro to dost předpokladů hlavně jeho obličej. Působí totiž jako veselý člověk už od pohledu. Sněžní psi jsou rodinnou komedií, která není klasická "bouchačka do kolen" ani "popadačka za břuch". Ted Brooks ví, že něco zdědil, ale neví co. Přesto utratí peníze za letenku, v USA je létání asi běžnější než jízda autem, a chce vědět, zda se náhodou nestal milionářem. Tím spíš je to zajímavější, když původně ani neví, kdo Lucy byla. A jak už to tak bývá, přestože dědictví mu nějak atraktivní nepřijde, nakonec nejen zůstává, ale dokonce se i zamiluje. Právě na kontrastu černocha ze sluncem zalitého státu nově v zasněžené Aljašce se staví. Stejně jako na jeho nemohoucnosti se domluvit se psy. Jenže to baví chvilku, ale ne pořád. Na druhé straně, co chcete od tvůrce Flintstoneovi, či Beethovena. Prostě klasická víkendová dopolední oddychovka. ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Tento film mal za následok, že som začal milovať omnoho viac Aljašku a hlavne psov typu Husky, títo boli mimoriadne krásni. Taktiež scenérie, turnaj, postavy a sranda s kontrastom s Miami ma zabávali a fascinovali celý film. Spájam si ho tak so zimou ako aj s letom. Dobrodružná komédia pre celú rodinu s húfom bláznivostí. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Zubár s Los Angeles zistí, že je adoptovaný a musí po svojej matke prebrať majetok na Alijaške. To ale ešte nevie že spozná aj svojho biologického otca a svoje dedičstvo v podobe 8 psov. Herecké obsadenie: Cuba Gooding Jr. je v komediálnej rovine vynikajúci a len veľmi málo hercov tej doby by ho vedelo prekonať. Tu má ale za sebou veľmi plytký scenár a je to potom poznať. Prevedenie: Rodinná komédia, ktorá si nájde svojich divákov a ja sám sa nemám problém na ňu kedykoľvek pozrieť v TV ale nie je to nič svetoborné. Cuba dosť často prehráva a na scéne sa nám objavujú najnepravdepodobnejšie klišé Disneyho komediálneho univerza. Pocity: Film zo mňa vždy dostane tú správnu emóciu a tou je smiech. Svoj účel teda splnil. Pridaná hodnota: Oddychovka na zimné večery s rodinkou. 60% ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Úspěšný miamský zubař Ted (Cuba Gooding Jr.) se dozvídá, že jeho rodiče jej v dětství adoptovali a že jeho pravá matka žila kdesi na Aljašce, a zde také zemřela. Neváhá ani chvilku, a do zasněžené země se vydává, aby se vypořádal s dědictvím - to se ale kromě polorozpadlé chatrče skrývá pouze ve smečce tažných psů, se kterými jeho matka několikrát vyhrála místní šampionát... Těžko přetěžko hodnotit - film jako takový je docela o ničem, navíc už od prvních minut naprosto jasné, co a jak - na druhé straně nemůžu říct, že bych se nebavil, na odreagování je film dokonalý. Také nevím co si mám myslet o Cuba Goodingovi, páč pokud hraje ve vážném filmu, tak je výborný - ale pokud vleze do nějaké komedie, tak je na odstřel (ať už jde o tyto Sněžné psy nebo třeba Plnou parou vzad!). ()

Galerie (26)

Zajímavosti (6)

  • Hodně psů, kteří účinkovali v tomto filmu, si později zahráli ve filmu Osm statečných (2006). (Cheeker)
  • James Coburn stvárnil Hromového Jacka a Cuba Gooding jr. - hlavná postava Snežných psov - si zahral vo filme s takmer identickým názvom Bleskový Jack. (HUMOOOO)

Související novinky

Reklama

Reklama