Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Cosi se blíží nocí. Temnota rezonuje tlukotem křídel a podivných zvuků. Jsou to netopýři. Nikoliv ti obyčejní - to sama noc roztahuje křídla a budí hrůzu. Když ožije tma, není před ní úniku. Když zmutovaní netopýři napadnou ospalé texaské městečko Gallup a ničí vše, co se jim postaví do cesty, před záhubou může obyvatele zachránit jedině zooložka Sheila Casperová, která studuje chování netopýrů, její asistent Jim a místní šerif Emmett Kimsley. Trojice zjistí, že agresivní netopýři jsou produktem vědce, který je infikoval virem, proměňujícím neškodná zvířata v zabijáky. Stopy vedou do opuštěného dolu, kde netopýři nocují a výprava do těchto ponurých míst vyvolává mrazení v zádech. Sheila a Kimsey musejí sebrat veškerou odvahu, aby se spustili mezi spící netvory a zlikvidovali celou jejich kolonii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (47)

raimi 

všechny recenze uživatele

Bože, jak mně chybí tyhle pohodový příšerkový béčka, kdy se ze začátku šlápne na plyn a až do konce se jede. Sympatický obsazení, Revellova hudba, pěkná kamera a výprava, na béčkový poměry solidní rozpočet umožňující filmu vypadat v rámci mezí epicky a rozmáchle, triky od KNB EFX Group a netopýří očíčka ve tmě. Radost pohledět. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

S klišé popretkávané príjemné béčko s nadpriemernou réžiou a skvelým strihom. Nezaškodilo by pridať sex a gore, aby to bolo dokonalé. Aj tak je to dobrý horor, i keď ku konci už stráca tempo, ale skvelý posledný záber, kombinujúci to najväčšie klišé s inováciou, potešil. Postavy sú predvídavé a otrasne napísané - tak ako to má byť. Poteší napr. hlavný Kokos na snehu Leon a jeho afektovaný a rádobyvtipný vedec. Predvídavý, ale cekom zábavný film. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Proč jsou ti lidé venku?" Nikdo tomu nevěří." „Tady v Texasu si každý myslí, že snědl Šalamounovo hovno." Nu, nejen v Texasu, ale tady jde o krvelačné netopýry. Doktor McCabe si přiveze z ciziny dva netopýry, s nimiž dělá experimenty. Zvýší jejich inteligenci a nakazí je virem, který mohou předávat dalším netopýrům. Ti se stávají agresivními s chutí na lidské maso a současně následují své dva vůdce. Již úvodní útok na dvojici v autě je působivý. Kamera je sice běsná a střih šílený, ve výsledku je však masakr slušný. Útoků přibývá, krev stříká, vnitřnostmi se nešetří. Sám příběh má napětí. Efektní je masakr v městečku, kde vybuchují auta, lidé proskakují skleněnými dveřmi a do toho se třepotají tisíce netopýrů. Jak už to bývá, vloží se do všeho armáda. Zelené mozky by nejraději vše vybombardovaly, ale hlavní hrdinové mají jiný plán. Otázkou je, zda ho stihnou včas. Mechanické modely dvou ďábelských mutantů jsou vydařené, hejna netopýrů věrohodná. Alespoň tu nejsou rozpadávající se levné pixely. V rámci filmů o netopýrech je to lepší kousek. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Nikdy nepochopim scénaristu a producenta, že v letech od 1950+ vrazí čas, energii a prachy do filmu, který má postrašit lidi, ale zároveň v něm působí něco tak totálně nestrašidelného jako netopýr, had, krysa, hemeroid z prdele. Tento film je televizní, jak kabaretní show TV Novy, je to klasická nudná sračka, která se kupuje a posléze zařazuje 3x ročně do pozdního vysílání, protože je to levné a splňuje to díky žánru "horor" to, co má komerční televize odvysílat alespoň jednou za měsíc. Tento film tedy není ničim jiným, než "výrobek určený k zaplácání hluchých vysílacích míst". Pokud jste udělali tak kardinální chybu a tento film si někde stáhli a pak ho sledovali doma s milenkou v naději, že jí postrašíte a ona vám roztáhne i podruhé, aby zahnala strach, pak zapřemýšlejte nad svým filmovým vkusem a odhadem filmů. Po tomto kousku vám usne dřív, než nasadíte šprcku. 20% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Klasický béčkový film o obehraném tématu, kdy vláda dělá genetické, nebo jiné výzkumy na zvířatech a potom se jim to zvrtne. Kolik takových filmů jsme už viděli? Jenže tady se skloubil film, který se vymyká kontrole sám o sobě. Herecké obsazení i výkony jsou na dobré úrovni, co se však týká triků i samotného děje to je opravdu nefalšovaná bída. Netopýři jsou neskutečně obratní, inteligentní a hlavně nezastavitelní (prokoušou i pletivo jako nic). Zobrazené létající hejno je jen digitálním výmazem filmového štábu a nic horšího jsem už dlouho neviděl. Co se týká hudby, tak tady jsem neutrální. Nebyla sice nic extra, ale určité úryvky na mě působili celkem příjemně a určitě vylepšili film. 30% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • Živí netopýři, kteří se ve snímku objeví, pochází z Indonésie. (Caelos)

Reklama

Reklama