Reklama

Reklama

Kuťáci

všechny plakáty
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie / Rodinný
Československo, 1976, 7 min

Obsahy(1)

Prvé dobrodružstvo dvojice Pat a Mat. Mat sa vracia domov s nákupom a chystá sa pripraviť večeru pre seba a Pata. Kurča sa už pečie a už treba len umyť taniere. Pat prichádza na večeru, ale je celý mokrý. A čo vlastne bude na večeru? (pravo)

Recenze (57)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Umím si spolehlivě ublížit při jakékoli domácí práci a tak rád sleduji chyby zkušenějších, abych se mohl dopustit chyb vlastních. Nicméně některé úvahy dvou ze tří nejzkušenějších československých kutilů daleko překračují hranici geniality. Mám na mysli zejména zastavení proudu vody zauzlováním vodovodní baterie, což nedokážu napodobit ani svým revolučním hmatem pro tři ruce, jedno ucho a všechny čtyři palce u nohou. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

YouTube/// Obsazení 8/10 Děj 9/10 Hudba 6/10 Efekty 7/10/// +doplněné o moc pěkné polské vyprávění, to u nás nemáme, zábavné, odlišné od pozdějších -slabší hudba, slabší zpracování/// Hned zmíním, že jsem to viděl v polském vydání. Ale je tomu docela rozumět, takže je to zajímavé. Trošku zvláštní, že poláci u toho mají mluvený komentář, ale je docela trefný. Jinak tady to začalo a jak víme, začalo to dobře. Což mě těší, zrodil se totiž kult a jeden z nej večerníčků./// Celkem 79%/// ()

Reklama

MerlinPolcic 

všechny recenze uživatele

Na tomto dieli je krásne vidieť, že sa malo jednať o klasickú zábavu pre dospelých :))) . Epizóda však neukazuje nič iné ako život chudobných majstrov. Preto len 90%. /Námet a scenár: L. Beneš, V. Jiránek, J. Kubíček; Výtvarník: L. Beneš, V. Jiránek; Animácia: K. Chocholín; Hudba: L. Fišer; Strih: H. Lebdušková; Kamera: J. Šafár; Výroba: T. Formáček; Vedoucí ateliéru: M. Kubricht; Réžia: Lubomír Beneš/ ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Napíšu komentář k prvnímu dílu, protože abych psal za všechny se mi zdá blbý. Pat a Mat jsou fakt super kuťáci, jedině díky nim mám super fantazii, ale ne tak dobrou jako oni. Pokaždý když něco zkazím a snažím se opravit, dopadnu jako oni a ostatní se smějou. Pracoval jsem ve skladě, kde mi jeden kámoš tyto dvě postavičky připoměl a od té doby jsme oba dva pracovali jako Pat a Mat. Oblíbili jsme si jejich, tvz. gesto a to jsme používali. Bohužel už je s tím konec, protože on se oženil a našel si jinou práci. Ale vrátím se k tomuto seriálu. Stalo se to kultem pro děti a díky jejich fantazii dokonce píšou po každé pohádce upozornění, že jsou to jen animované postavičky, kterým se nic nemůže stát a aby se je nepokoušeli napodobovat. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

První díl a hned takový rozjezd. Problémy s dřezem a vodovodní baterií zná asi každý, ale komu už prolétlo pečené kuře digestoří? Inu dle tohoto dílu je vidět, že se to může stát. Mimo všech těch šíleností, co tu Pat a Mat provádí, se mi také líbil filosoficky ladění závěr, který tak trochu řeší otázku, jestli dřív byla slepice, nebo vejce. ()

Zajímavosti (5)

  • Jedná se o první snímek, ve kterém se dvojice kutilů objevila. Film je zároveň pilotním projektem k pozdějšímu seriálu. (Olík)
  • Snímok Kuťáci sa pôvodne vysielal ako predfilm. Neskôr, keď sa stal večerníčkom, Česká televízia zatrhla výrobu nových dielov, pretože večerníčky v tej dobe mali vychovávať. Slovenská televízia však záujem prejavila a Bratislava si ich nakoniec objednala 28. (MerlinPolcic)

Reklama

Reklama