Reklama

Reklama

Muzikant a smrt

  • angličtina The Musician and Death
všechny plakáty
Animovaný / Loutkový / Krátkometrážní / Rodinný
Československo, 1984, 8 min

Obsahy(1)

Smrtka si přichází pro muzikanta. Ten nejdříve zpanikaří, pokusí se skrýt a později utéct, vzápětí si však uvědomí absurdnost svého počínání. Smrtka mu odměřuje čas přesýpacími hodinami a muzikant se rozhodne strávit poslední chvilky hraním na své hudební nástroje. To postavu smrti alespoň na chvíli obměkčí a hráč se tak může rozloučit se životem svou nejoblíbenější činností. (Sfinkter)

(více)

Recenze (14)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Jj, strašidelná atmosféra, hudba, zvuky a smrtka s přesýpacími hodinami naháněli člověku skutečně husí kůži ale on muzikant si už věděl rady jak se ji zbavit:-) Velmi dobrá polozapomenutá záležitost od autora který je znám spíš světoznámým Patem a Matem nebo oblíbeným Jájou a Pájou. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Lubomír Beneš je fandům animace známý skoro výhradně jako tvůrce Pata a Mata, ale vedle grotesek má na svém kontě i pár exkurzí do úplně jiných žánrů, především do oblasti filmového hororu. Vedle Krále a skřítka je to i snímek Muzikant a smrt, který pojednává o tom, co každého z nás jednou čeká. Hrdina, který je ovládaný strachem, se ale rozhodne, že si poslední minuty svého žití ještě patřičně užije - a tak to má být. Celkový dojem za tuhle atmosférickou záležitost: 80 %. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Netuším, před kolika lety jsem tenhle animovaný horor vlastně viděl, ale musím říct, že film je to pořád stejně působivý. Ovšem na rozdíl od mého dětského já, které Muzikant a smrt hlavně děsil, tomu mému dnešnímu připadá i krásný. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Smrt si přijde pro muzikanta, který si v posledních momentech života zahraje na své nástroje, a tím smrt tak okouzlí, že ona odejde a daruje mu život. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Takový malý klasický horror s utopickým poselstvím, že umění přemáhá i Smrt. Smrt zde má sice děsivou, ale vznešenou podobu. Její vznášení se mezi řadami planoucích svící, které připomenou hřbitov o Dušičkách, je majestátní. Je to Smrt z legend, která se smrtelníkovi věnuje osobně, žádná nová Smrt hromadného pobíjení a masových hrobů. A je to Smrt kulturní, když hudbou zkrásní. Je jistě kulturnější než aspoň půltucet posledních našich ministrů kultury. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

další hezký loutkový příběh od tvůrce Pata a Mata - tentokrát je to něčem jiném a utekl k strašidelnějšímu tématu se smrtí. Provedení podobné jako u Krále a skřítka, ale toto mi připomíná spíš jeho chudobnějšího brášku, takže jen silnější 3 hvězdičky. [ PŘÍBĚH: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Má srdcová loutková záležitost. Muzikant a smrt mě poprvé zaujal již v dětství. Pak jsem ho na dlouhé roky ztratil, abych ho opět našel až nyní a potvrdil si jeho kvality. Jeho úžasnou atmosféru a krátký, ale silně emotivní příběh o Muzikantovi, který se musí rozloučit se životem a svou překrásnou hudbou, která okouzlí i samu Smrt. Všem kdo neznají, vřele doporučuji. 90% ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Přesný návod pro odvážné jak alespoň chvíli bojovat se smrtí. Nepokoušet se utéct, ale užít si poslední chvilky. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Já to nejdřív považoval za rafinovanou reklamu na lidovou školu umění ("naučte se u nás hrát na banjo a smrt na vás nedosáhne!"), už už jsem si chtěl taky přihlásit, ale pak mi došlo, že je to zbytečný, při mým hraní na trubku a na buben utíká kilometry daleko i stokilový soused, takže ten průhledný věchýtek, představující smrt, se odstěhuje rovnou na jinou planetu. ()

PollyJean 

všechny recenze uživatele

naopak, myslím si, že by děti tuhle pohádku vidět měly, protože před smrtí se utéci nedá, což je fakt, před kterým je neuchráníme. I když je možná strašidelná (ta pohádka, protože sama "Smrtka" má pod závojem nebývale jemný, dívčí obličej), její "poselství" je celkem jasné a pozitivní. ()

Dinsberg 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý příběh, který má neskutečnou silu. Ve scénáři, v hudbě i ve ztvárnění loutkohry. Narazil jsem na něj náhodou, ale užil jsem si ho, jako málokterou pohádku. Smrt nás každého čeká, bez výjimky. Ale dny, které máme, musíme využít. ()

Reklama

Reklama