Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jack Cole kdysi býval specialistou na likvidace ve službách CIA. Dnes je však detektiv ověšený korálky vyznavačem buddhismu a právě přiletěl z New Yorku do Los Angeles, aby pomohl dopadnout masového vraha, který brutálně vraždí katolické manželské páry a poté je vždy ukřižuje na zdi. Jack tvrdí svému novému parťákovi, místnímu černošskému detektivovi Jimu Campbellovi, že poslední vraždy nespáchal hledaný psychopat. Je přesvědčen, že vraždy jsou dílem profesionála, ale vzápětí se sám ocitá v podezření, protože jednou z obětí byla jeho první manželka Ellen a na jejím těle byly nalezeny jeho otisky prstů. Jim se mu však rozhodne věřit a pomáhá mu v pátrání i poté, co je z případu odvolán. Když byl dopaden duševně chorý psychopat, pokračuje Jack v pátrání na vlastní pěst. Postupně zjistí, že za vraždami je jeho bývalý nadřízený Smith, který společně s obchodníkem Deverellem a ruskou mafií prodává chemické zbraně Srbům. Čím víc se blíží odhalení zločinů, tím větší je ohrožení jeho života. Jack si však se všemi útoky mafie dokáže poradit, a dokonce se mu podaří rozpoutat přestřelku mezi ruskými mafiány a Deverellovými muži. S šéfem jeho ochranky Donaldem Cunninghamem, který je skutečným pachatelem posledních vražd, se však musí pustit do boje sám. (TV Nova)

(více)

Recenze (257)

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"OH, NO. THIS AIN'T NEW YORK. NO SHIT." --------- Steven Seagal a jeho "tvorba" (ranná aj neskoršia) sa stala synonymom dna tupých akčných filmov béčkového kalibru, no ako v prípade každého herca takéhoto typu (okrem Lukea Gossa) sa v jeho filmografii nájde medzi tou hromadou harabúrd aj nejaký ten poklad. Jeden, možno dva. A pri Seagalovi prišli oba poklady v jeden a ten istý rok – Executive Decision a Glimmer Man. A hoci prvý menovaný je prakticky "cudzí" film, kde sa SS na pár minút objavil, druhý je už (stará dobrá) poctivá, čistá "seagalovka" nadpriemerného razenia, aká sa v jeho životopise už neobjavila. Zomlelo sa veľa kladov, mimo iného zaujímavá réžia, rituálne vraždy s prímesou ruskej mafie, znesiteľná ústredná dvojka, tajomný Seagalov detektív prekyprujúci východnou filozofiou, slušný herecký koncert niektorých vedľajších postáv, Rabinov debut, nechýba ani majestátny Ennis House týčiaci sa nad mestom na pahorkoch Los Feliz, uspokojivá kamera či taký zvláštny pocit, ktorý si s určitosťou aspoň raz počas sledovania dostal, akoby si pozeral film Davida Finchera. A ako bonus Los Angeles konštantne zatiahnuté mrakmi s neutíchajúcou dažďovou sprchou, čo rozhodne dotváralo tú správnu atmosféru. Normálne tu celý čas pršalo, ako keby sme boli v New Orleans... Nádhera. V poradí tretí replay a zatiaľ som ešte stále nenašiel nič, nad čím by som mohol ohŕňať nosom. --- (31.5.2020) (4.10.2020) (11.4.2021) ()

adams89 

všechny recenze uživatele

Na poměry Stevena Seagala patří Glimmer Man určitě k nadprůměrným filmům. Moje vysoké hodnocení vyplývá z toho, jak královsky jsem se u něj bavil. Dvojice neustále se kočkujících detektivů je dnes k vidění už skoro všude, ale tenhle pár má fakt něco do sebe. Lepšího partáka než Keena Ivory Wayanse (výtečný dabing Vladislava Beneše) ještě Steven určitě nikdy neměl. Nezapomenutelnými scénkami pro mně už dlouhou dobu zůstávají účinky jeleního penisu, dialog o filmu Casablanca či "placení" kreditní kartou ruské mafii. Nejslabším článkem tady je potom bohužel záporák s tváří Boba Guntona a ještě pitomější jeho věrný poskok. Dnes už by Seagal podobný film asi natočit nedokázal, což je velká škoda.70% ()

Reklama

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Dnes by se dalo říct,že tenhle film je v top pět Seagalovi filmografie a že lepší už to nebude. Celkem slušné budymovie, které se snaží trochu přiživit na náboženských vraždách ze Sedm a motá do toho pašování chemických zbraní a ruskou mafii. Celkem slušné,člověk se neztrácí,jen Gray opravdu neumí točit akční scény,což je v tomhle případě velice škoda,páč atmosféra a humor mu celkem jde. Možná v rukou Andrewa Davise by to bylo lepšejší. ()

Makky 

všechny recenze uživatele

Bol som naozaj milo prekvapený. Seagal mi tu nevyznel tak hrozne a naivne, ako v jeho iných filmoch. Naozaj mi tu bol sympatický, ale aj celkovo herecké obsadenie vo filme bolo veľmi dobré. Boli tu aj nejaké pokusy o vtip, čo som videl u Seagala asi prvý raz a hneď to oživilo celý priebeh. Úvod bol trošku kŕčovitý, ale záver bol fakt skvelý, najmä prestrelka pred koncom. A dokonca som videl prvý raz, že Seagalovi tiekla krv, čo ma naozaj prekvapilo, ale samozrejme v dobrom. No fakt by ma zaujímalo: Ako to ten chlap robí, že nosí to isté "pyžamo" celý film? Ale aj tak, podľa mňa najlepší Seagalov film. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

"Ty Jacku? Pár dní s tebou nebudu mluvit! A proč ne? Protože, od tý doby co děláme spolu, jsem byl zmlácenej, popálenej, střelenej, vyhozenej z okna a všechen můj majetek shořel na popel. Jsem bezdomovec! Co se známe, nepotkalo mě nic dobrýho! No ale poznal jsi účinek jeleního penisu a to stačí... NEVOLEJ MI, NENECHÁVEJ VZKAZY, NEFAXUJ MI, JAK UVIDÍM NA SVÝM OKNĚ PTÁKA SE ZPRÁVOU NA NOZE, SHODÍM HO DOLŮ! A NEPOSÍLEJ MI KYTKY!" Ano, Glimmer Man je posledním excelentním filmem Steveho Seagala, kterej je opravdu jeden z jeho nej klenotů a hlavně, kterej stojí za to!!! 90% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (10)

  • Když ukazuje detektiv Cole (Steven Seagal) detektivu Campbellovi (Keenen Ivory Wayans) před kinem důkazní materiál, nemá na sobě Cole žádné rukavice, ale když si je v dalším střihu Campbell prohlíží, Cole drží důkazy v černých rukavicích. (korbitch22)
  • Pôvodne mal byť film omnoho väčšieho rozsahu po vzore filmu Posledný skaut (1991). Keď sa situácia zmenila, mnoho plánovaných scén sa nenatočilo pre ušetrenie rozpočtu, napr. výbuch lode jedného z protagonistov, či viac explozívnejšia finálna scéna z múzea. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama